sw.RP Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam.Panowie pomóżcie bo bardzo się nie znam(jeszcze) a potrzebuje nisko profilowy kręciołek o dużym przełożeniu przynajmniej 7;0 i żeby wytrzymywał dość spore przeciążenia(przynęty między 50-100gr).Mam Abu Revo Toro NaCl 61 ale jest za wolny!(64cm nawój).Jeden pomysł mam:Daiwa Lexa 300HSL ale jeszcze jej nie ma w sklepach(wielkość i pojemność bardzo mi odpowiada).Z góry dziękuje za doradztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) popatrz na coś z Shimano Curado np 301HJ - 6.9curado 201 dhsv jest szybki ale dużych klocków może nie uradzić(tz. da rade ale nie wiadomo jak długo pożyje) napisz jaki Masz budżet?(powyżej czy poniżej 1000zł ) bardzo wytrzymały i w rozsądnych pieniądzach Ambassadeur Revo SX LP HS Left Edytowane 8 Grudnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 te 50-100 gram to woblery ze sporymi sterami i duze obrotowki, czy jakies inne wabiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Do 1000zł.Przynęty woblery typu salmo perch 14cm(płytko chodzący)Widły 15cm,jerki typu big bandit 19,6cm,obrotówki meppsy 5 i duże wahadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 A przypadkiem to curado 301HJ to nie jest młynek typu jigging bez hamulca rzutowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Abu Salty Stage LJ-3, 7.1:1 ,87 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 woblery z lopatami i duze obrotowki zajada bardzo szybko kazdy kolowrotek o wysokim przelozeniu, cala reszta przynet nie stawia takiego oporu i nie jest prowadzona permamentnie kolowrotkiem, wiec powinien wytrzymac ... choc ja i tak nie jestem zwolennikiem bardzo wysokich przelozen, widzialem co 2 tygodnie szwecji i duzych woblerow oraz wirowek potrafia zrobic z kolowrotkiem o przekladni 7:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Ja nie bardzo rozumiem ? Jaka metoda, jakie przynęty w zakresie 50 - 100 g wymagaja przelozenia 1:7 ? Perch 14 SR ??? Na pewno 7:1 nie jest potrzebne. Widła nie znam. Mepps 5 ? Na cholere 7:1 Dyć to nonsens. Raczej 5:1 ! Big bandit ? Wątpie ! Wahadła im wolniej tym lepiej...Prosze o oświecenie mądrzejszych!U. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Bo mi taki potrzebny i już!-nie każdy musi to rozumieć.Jak wyżej pisałem mam Abu Revo Toro a temu mocy nie brakuje! Edytowane 9 Grudnia 2013 przez sw.RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 No to powodzienia "i juz"... Jakiesz wariatstwo z serji "chce miecsz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 No to jeśli Troro jest OK, to najprościej założyć baaaardzo długą korbę. np. taką: http://www.ebay.com/itm/171187730796?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649 ok. 90mm od ośki knoba do ośki napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciel Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Strona nie ma oceny reputacji Możesz celować w Revo Toro NaCl w wersji HS (tu masz wszystkie wersje http://www.tackledirect.com/abu-garcia-revo-toro-nacl-baitcasting-reels.html)albo Revo inshore (przełożenie 7,1:1 http://www.tackledirect.com/abu-garcia-revo-inshore-generation-3-baitcasting-reels.html) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 witamy takze ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi