milupa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Dzisiaj zaliczyłem pierwszy wypad castingowy 4 godziny łowienia około 200 rzutów , jedna broda na 5 minut rozplątywania ( przydała się wykałaczka z victorinoxa),jeden nieudany hol Bolka i najważniejsze chyba się zaraziłem jutro chcę znowu iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Piotr byles sam czy z kims ? wazne sa pewne informacje na poczatku przy regulacjach co by se nie utrudniac . Wykalaczka jest podstwawowym narzedziem przy rozplatywaniu ...bardzo pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 I szydełko Babuni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Gratuluję! Daj znać jutro jak poszło no i może wstaw jakieś zdjęcie z treningu - chętnie popatrzymy. I co? Fajnie? Napisz też jaki masz zestaw, jakimi przynętami rzucałeś itd. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No to wpadłeś kolego Gratuluje początku i życzę sukcesów z castingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarz331 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Gratuluje Już po tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Byłem sam ,łowiłem zestawem Abu Diamond Crest 1,80cm 5-20g i Okumą Vs z plecionką PP 20Lb ,zacząłem od rzutów wobkiem swojej produkcji boleniowym 7cm 12g , potem zmieniłem na riperka 6 cm na główce 12g pierwsze rzuty krótkie dociśnięta szpula i bloczki wszystkie na zewnątrz ,ale po kilkunastu rzutach zacząłem zmniejszać docisk szpuli i było ok tylko nie wychodzi mi rzucanie z nad głowy ( nawyki spiningowe ) za to z boku super jak zmienię plecionkę na cieńszą to może przekroczę 40m bo na razie ok 30-35m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 30-35m jak na początek to bardzo dobrze. Rzut boczny jest zawsze łatwiejszy, bo po prostu łatwiej trafić w tempo i naładować kijek. Za chwilę i będą wychodziły rzuty znad głowy, a później to już będziesz rzucał jak Tobie się podoba. Życzę powodzenia! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Dzięki za życzenia, pierwsze rzuty były ok 10 metrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 są tacy co rzucają zarówno lewą jak i prawą ręką.. to wciaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Mnie już wciągneło patrzę za kijem boleniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak upatrzysz jakis konkretny model to napisz na forum Gratuluje pierwszego kontaktu z castingiem - swietna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 No to rzeczywiście - nieuleczalny przypadek. Polecam od razu kupić na bolenia coś dłuższego. W W-wie i okolicach minimum 2.40. Jest wiele miejscówek gdzie z kruciakiem sobie połowisz i to bardzo dobrze (sam tak łowiłem) ale dłuższa wędka dale Ci większe możliwości jeśli chodzi o dystans. U nas przelewy potrafią być duże, na burtach też będzie więcej wygody zwłaszcza jeśli w pobliżu masz jakiś krzak wikliny w którym pochowały się uklejki a bolenie mają tam stołówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Remas podaj jakies konkretne firmy i modele ... zdrwzrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 właśnie myślę nad czymś ok 2,40 ,macie jakieś propozycje w umiarkowanej cenie ,dodam że używam przynęt od 10 do 28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 właśnie myślę nad czymś ok 2,40 ,macie jakieś propozycje w umiarkowanej cenie ,dodam że używam przynęt od 10 do 28g Dokładnie tak. Polecam coś min. 7'10 i do 1 oz. moc jak dla mnie 20-25lb (specjalnie podkreśliłem - jak dla mnie ). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak masz jakieś nazwy to poproszę od razu zaznaczam że mam troche ograniczone fundusze (pare stówek) kupiłem w tym roku trzy młynki i kijek mało już mi więc na to zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nie doradzę w tej kwestii. Naprawdę dane, które podałem w większości wystarczą. Poza tym wszystko zależy ile chcesz wydać. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 To jest main issue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 issue - what a terrible word. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jestem pełen podziwu dla milupa4. Wykonać 200 rzutów w 4 godziny tylko z jedną 5 minutową przerwą za pierwszym razem przynętami o masie około 12 gram jest nie lada wyczynem. W całym tym cyklu tylko jedno małe splątanko zasługuje na gratulacje. Dalej podobają mi się osiągane odległości przez milupa4. 30-35 metrów jako wynik docelowy woblerem własnej produkcji na plecionce, której osobiście używam na sumy to ręce same składają się do oklasków. Do tego wspomniany wobler, którego lotność można porównać co najmniej do Skitter Walk f.Rapala i to własnej roboty. Podziw budzi nie tylko wytrwałość zawodnika, determinacja jak na pierwszy raz ale również niesamwite umiejętności. Do tego ta niesamowita zręczność w produkcji woblerów tak od razu dalekolotnych.Cały ten post dowodzi, że nauka i użytkowanie zestawu castingowego jest o wiele łatwiejsze i szybsze od zestwu z tradycyjnym kołowrotkiem. Bo nowy zawodnik stosując kij o podanej długości i plecionce 20 lbs przy woblerku 12 gram napewno nie wykonał by tylu bezbłędnych rzutów bez praktycznie splątań i na taką docelową odległość. Jestem pewny.milupa4 jeszcze raz gratuluję i tak trzymaj. T.z. chciałem napisać rozwijaj się tak dalej to jeszcze przed latem przeskoczysz najlepszych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dla wszystkich, którzy chcieliby, w przybliżeniu, określić zakres rzutu podpowiadam, dość łatwy test porównawczy.Odcinki 100 metrowe, na drogach (na odcinkach prostych), tzw. hektometry, oznaczone są pachołkami. Może to być w miarę realny punkt odniesienia, porównania odległości rzutowej. Wystarczy skojarzyć te dwie odległosci, rzutu i pachołka drogowego gdzieś, bardzo daleko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Popper - są Tacy co śmigają spokojnie za ten Twój słupek (100m) i to kilkadziesiąt metrów tylko innymi kijami i kręciołami.Coś o tym wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jestem pełen podziwu dla milupa4. Wykonać 200 rzutów w 4 godziny tylko z jedną 5 minutową przerwą za pierwszym razem przynętami o masie około 12 gram jest nie lada wyczynem. W całym tym cyklu tylko jedno małe splątanko zasługuje na gratulacje. Dalej podobają mi się osiągane odległości przez milupa4. 30-35 metrów jako wynik docelowy woblerem własnej produkcji na plecionce, której osobiście używam na sumy to ręce same składają się do oklasków. Do tego wspomniany wobler, którego lotność można porównać co najmniej do Skitter Walk f.Rapala i to własnej roboty. Podziw budzi nie tylko wytrwałość zawodnika, determinacja jak na pierwszy raz ale również niesamwite umiejętności. Do tego ta niesamowita zręczność w produkcji woblerów tak od razu dalekolotnych.Cały ten post dowodzi, że nauka i użytkowanie zestawu castingowego jest o wiele łatwiejsze i szybsze od zestwu z tradycyjnym kołowrotkiem. Bo nowy zawodnik stosując kij o podanej długości i plecionce 20 lbs przy woblerku 12 gram napewno nie wykonał by tylu bezbłędnych rzutów bez praktycznie splątań i na taką docelową odległość. Jestem pewny.milupa4 jeszcze raz gratuluję i tak trzymaj. T.z. chciałem napisać rozwijaj się tak dalej to jeszcze przed latem przeskoczysz najlepszych. pozdrawiam Co do ilości rzutów nastawiłem się tylko na nie a nie na prowadzenie przynęty czyli rzut i expres ściąganie i tak w kółko ,jeśli chodzi o splątania to osoba od której kupiłem multika zresztą nasz forumowicz dał mi dobry wykład z ustawień i powiedział jak się zabrać za rzuty , plecionka jest taka z jaką kupiłem multika teraz już wiem że zmienię na żyłkę 0,20 ,a woblerki dalekolotne to robię od 2 lat dla przykładu tym samym wobkiem rzuconym z Team Dragona 2,95 10-28g żyłką 0,22 osiąga się ok 50-60m.Co do przeskoczenia najlepszych to znam swoje miejsce w szeregu i jeszcze daleka droga do nich a i tak zawsze będę krok z tyłu. Jak jeszcze z czegoś mam ci się wytłumaczyć to napisz, bo wyczuwam w twoim poście troszkę sarkazmu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jak jeszcze z czegoś mam ci się wytłumaczyć to napisz, bo wyczuwam w twoim poście troszkę sarkazmu . Od razu powiem - nie znasz Andrzeja on tak zawsze , a jak już poznasz to zmienisz zdanie - gwarantuję. Tak więc spokojnie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi