spinnerman Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 ich długośc to 8 cm a masa koło 40 g )Jaki materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Co daje korpus ukształtowany jak na drugim foto? poza fajnym wyglądem zrobiłem ten kształt z czystej ciekawości, ma fajną pracę aczkolwiek nie różni sie ona aż tak bardzo od pozostałych głównie chodziło o DESIGN ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 co do materiału to LIPA i w głównej mierze SAMBA ten egzotyczny gatunek drewna jest o wiele łatwiejszy od obróbki niż lipa, polecam SAMBĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Fajnie wyszło Co do kształtu uważam, że właśnie przy jerkach i wszelkich innych bezsterowcach odgrywa on decydującą rolę w pracy woblera; później dopiero jest kwestia balastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 jestem podobnego zdania ale rozstaw i masa obciążenia tez robi swoje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Jasne ale nie mając odpowiedniego kształtu obciążeniem nie nadrobisz moim zdaniem najsłabiej pracują jerki o prostej bryle. Każda wypukłość, wgłebienie, zmiana kąta bryły etc. ma znaczenie dla dynamiki przynęty. O ile w woblerach sterowych nadmiar balastu może całkowicie unieruchomic przynętę o tyle przy jerkach o odpowiednim kształcie można sobie pozwolić na bardzo duże różnice wagowe zarówno w górę jak i dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Świetne te jerki stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jakoś umknął mi Twój wątek, a tu tyle fajnej roboty Robisz z samby - masz może jakiś fajny namiar na deseczki z samby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 sambę załatwił mi miejscowy stolarz zapłaciłem za nią tyle samo co za lipę a uwierz jest od niej niebo lepsza . na allegro najszybciej znajdziesz kiedyś widziałem że ktoś sprzedaje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 hej Tomekte z samby masz jakoś sztukę wolną ?ciekawi mnie te drewienko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Jacku jakby to powiedziec większośc juz nie należy do mnie ale dla Ciebie coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) sambę załatwił mi miejscowy stolarz zapłaciłem za nią tyle samo co za lipę a uwierz jest od niej niebo lepsza . na allegro najszybciej znajdziesz kiedyś widziałem że ktoś sprzedaje Widziałem, że na allegro sprzedają sambę jako deski do sauny. Jeśli ma ktoś możliwość łatwego cięcia na różne wymiary to chyba nadają się do naszych celów. Ja mam niezbyt warsztatowe warunki, więc szukałem cieńszych listewek, żeby ograniczyć cięcie do minimum. Znalazłem takie coś: http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/14/ Są tam listewki z samby, cienkie, ale te najgrubsze powinny nadawać się do strugania mniejszych woblerków EDIT: Jednak sklep nie godny polecenia. Zamówiłem listewki i otrzymałem informację, że nie mają. Przy okazji wziąłem balsę, też nie mają. A niby dostępne... Edytowane 17 Listopada 2014 przez Ubik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Dzięki Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 kolejne szcupaczki po kąpieli w enwi jeszcze montaż kotwic i można łowić, sezon tuż, tuż miejmy nadzieję że uda sie oszukać jakiegoś zębacza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Przy tym modelu nie korzystam z kalkomani używam jedynie aerografu aha serdeczne pozdrawiam Rudiego od niego mam farbki i powiem wam że jestem mega zadowolony -opalizacje wymiatają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Tomek, jak Cię spotkam to chyba jakieś wymiany trzeba będzie zrobić Jak zwykle świetna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 nie ma sprawy Kamilu twoje boleniówki wymiatają chętnie powiększę swoje stadko uklejek w pudełku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Pokażę Ci te nowe jerki, powinny się spodobać A i boleniówki też poprawiłem, jeśli chodzi o wygląd Zresztą wszystko nad wodą sobie zobaczysz ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Fachowo malowane widzę,jak masz je wywazone,pływają pyskiem w dół pod kątem 45 stopni jak jack salm czy inna technologia?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Cześć Tomik,Daj znać co z soczewką, może w maju wpadnę przetestować twoje zabawki i zbudujemy "Sen leśniczego 2" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Też bym się na to pisał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) andre99 pisze: Fachowo malowane widzę,jak masz je wywazone,pływają pyskiem w dół pod kątem 45 stopni jak jack salm czy inna technologia?? pomysł był taki aby dwa z nich były tonące (powolny opad) a dwa pływające co do wyważania to starałem się żeby poruszały się równolegle do powierzchni wody i tak taż jest. Ku mojemu zdziwieniu okazało się żę jeden z pływających po wrzuceniu do wody zamiera jakby w miejscu, nie opada w dół ani nie płynie w górę taki efekt uboczny widocznie dostałem za dużo envirotexu aczkolwiek jestem z tego zadowolony bo z doświadczenia wiem że nie jest to proste do osiągnięcia. Zrobiłem jeszcze dwie sztuki 8cm przeciążonych na głębsze wody sliderów a raczej jerków które kształtem je przypominają. Nie ma w nich nic szczególnego poza tym że są oklejone folią aluminiową z wytłoczoną łuską chciałem uzyskać ufekt łuski jak robi to kolega Stachu442 przyznaje że nie wyszło mi to najlepiej i będę musiał poświecić sporo godzin żeby to opanować albo zapiszę się na korki do Kamila:))zresztą w krótce wstawię jakieś zdjęcie i sami zobaczycie Edytowane 2 Marca 2015 przez Tomik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Cześć Tomik,Daj znać co z soczewką, może w maju wpadnę przetestować twoje zabawki i zbudujemy "Sen leśniczego 2" panowie cóż ja mogę powiedzieć było by super spotkać się nad wodą w celu łowienia bądź testowania przynęt Marcinie co miałes namyśli pisząc "Sen leśniczego 2" Edytowane 2 Marca 2015 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arson222 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Powiem ci kolego zrobisz czystkę na tej SZWECJI :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 mam nadzieję ze tak będzie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi