Wojciech_B Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witajcie Szukam dystrybutora marki lub osoby posiadającej dostęp do pełnej oferty Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Chyba tu (p. Maciej Wilk):http://www.taimen.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 www.glowatka.comTam tez sporo simms'a maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Jeden i drugi adres ma dojście do zakupów, ale ceny i czas realizacji są smętne. Mają podstawowe rzeczy, ale spróbuj kupić łatki do goretexów, albo jakieś drobiazgi. Szlag może człowieka trafić, po kilku monitach dostajesz odpowiedź, że producent wycofał z oferty, a to gówno prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 To napisz do danego sklepu i po uzyskaniu negatywnej odpowiedzi napisz do Simmsa. Ja po około 10 dniach miałem to co chciałem i przeprosiny od sklepu za problem. Oficjalnym dystrybutorem jest Taimen. Podejście mają jak na powyższym stwierdzeniu u @bartsiedlce , ale można ich zmusić do działania. Wszystko zależy od nas samych i naszej determinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Chyba tu (p. Maciej Wilk):http://www.taimen.com/ www.glowatka.comTam tez sporo simms'a maja. Jeden i drugi adres ma dojście do zakupów, ale ceny i czas realizacji są smętne. Mają podstawowe rzeczy, ale spróbuj kupić łatki do goretexów, albo jakieś drobiazgi. Szlag może człowieka trafić, po kilku monitach dostajesz odpowiedź, że producent wycofał z oferty, a to gówno prawda. Dzięki panowie Znając życie dostane odpowiedź, że wszystko co dostępne mają na stronie i nie zamówią. To napisz do danego sklepu i po uzyskaniu negatywnej odpowiedzi napisz do Simmsa. Ja po około 10 dniach miałem to co chciałem i przeprosiny od sklepu za problem. Oficjalnym dystrybutorem jest Taimen. Podejście mają jak na powyższym stwierdzeniu u @bartsiedlce , ale można ich zmusić do działania. Wszystko zależy od nas samych i naszej determinacji Pisałeś bezpośrednio do simmsa ze skargą na sklep czy jak ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Napisałem do Simmsa, że jestem zainteresowany ich produktami z pytaniem czy mogę nabyć bezpośrednio u nich lub gdzie mogę nabyć w Polsce. Dodatkowo wskazałem, iż sklepy zajmujące się dystrybucją nie posiadają tych produktów i nie są zainteresowane ich sprowadzeniem ze wskazaniem na konkretny sklep - w moim przypadku Taimen. Po 2 dniach otrzymałem e-maila od Simmsa , że przepraszają i że skontaktuje się sklep w celu weryfikacji moich potrzeb. Tak też się stało. Na następny dzień dostałem wiadomość od sklepu Taimen , że również bardzo przepraszają i że produkty tej firmy będą dostępne. Zamówiłem kamizelkę i bluzy wraz z czapkami i po tygodniu doszły z gratisami. Od tamtej pory mam dobry kontakt. W zeszłym tygodniu ( 4 grudnia ) do nich pisałem i na początku lutego mają mieć na stanie produkty oferowane w katalogu Simmsa na 2014rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ja też jestem zainteresowany wypustem na 2014 rok w stanach już można kupić, a u nas dopiero luty...Najdziwniejsze jest to, że rynek jest chłonny i nikt nie jest w stanie zaspokoić potrzeb swoją ofertą. To chyba tylko w Polsce jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ja rozwiązałem problem inaczej. Mianowicie kupiłem bezpośrednio u Simmsa poprzez firmę wysyłkową. Opłacało się, gdzieś to napisałem, ale nie będę upubliczniał. Jak chcesz więcej wiadomości, napisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Dziwnie wysokie mają ceny w Polsce na Simmsa, fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Ja kupuje w USA, nie ma problemu z dostepnością, wysyłką. Ceny zazwyczaj lepsze jak u nas i z wysyłką, cłem i vatem wychodzi na to samo albo taniej.Szybko, konkretnie, z potwierdzeniem na maila. Dość czesto jeszce z jakims gratisem.No i nie musze z Pania Mariola toczyc dyskusji o ich sklepie, zawartosci strony, ofercie Simmsa i podejsciu do klienta g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Rzeczywiście Simms jest bezkonkurencyjny, ale tutaj w USA także nie wszystko jest tak różowo jak w Polsce się wydaje.Są już nowości na 2014 rok, lecz na razie niedostępne. Zakupiłem nowa czapkę, lecz spodziewany termin dostawy dopiero po 20 grudnia.Jak na warunki USA termin dostawy ( zakup pod koniec listopada) niewyobrażalnie długi. Przypominam kolegom wędkarza, że wszystkie wyroby Simmsa maja gwarancje bezterminową i zawsze można do nich przesłać uszkodzony towar, a Simms naprawi lub odeśle nowe. Jeżeli uszkodzenie wynika z wady wyroby np.pękają szwy, materiał się rozłazi, odchodzi podeszwa w butach itp robią to za darmo. Już dwukrotnie miałem takie zdarzenie i odesłali nowy towar. A tak z ciekawości na wyprzedaży w Simmsie są fajne czapeczki http://www.simmsfishing.com/sale.html?p=2 .Ten sam asortyment można także zakupić na ebay już bez podatku i czasem przesyłka za darmo.Udanych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Czy ktoś może mi coś więcej napisać nt. romiarowki Simmsa (koszule i kurtki) chodzi mi o to czy jak normalnie noszę XL to z rozmiarówki USA Simmsa również powinienem brać XL czy jest np. zaniżona lub zawyżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Ja noszę xxl ale simmsa mam xl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Ja noszę xxl ale simmsa mam xl...Masz na myśli kurtkę? Czyli jest zawyżona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Nie wszystko jest rozmiarowo dokladne. Ja zalecam przymiarke jak jest taka mozliwosc. Nie raz juz musialem zwracac produkt zakupiony przez internet. Najczesciej byly to jednak buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Masz na myśli kurtkę? Czyli jest zawyżona?Koszula , koszulka i kamizelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Koledzy. Kupujecie w USA bezpośrednio ze strony simms czy z jakiegoś sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 No ja mam kolegę na wyjeździe teraz w USA i chciałbym żeby mi przywiózł. Nie za bardzo mam możliwość przymieżenia więc trochę będę w ciemno brał rozmiar. A co do tego gdzie to jeszcze nie wiem, bede szukał... Simms,sklepy albo Ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Ok dzięki. A reszta? Pytam bo ciekaw jestem jak się cała sprawa odbywa gdy kupuje się bezpośrednio z simmsfishing.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Dla mnie Simms stracił wszelką wiarygodność. Na pytanie o "lifetime warranty" odpowiedzieli co najmniej śmiesznie.Hello Mariusz, Thank you for contacting us. Fly Fish Europe is our distributor in your region and they hold the warranty for all Simms products purchased in your region. All warranty determinations made by them are the same as ours. Unfortunately, if it was deemed to be caused by normal wear and tear or use over time, then there is no warranty replacement to provide. We do stand by their determination and you would see the same result here in the U.S.. The warranty covers manufacturing problems for the life of the product. If a product is deemed outside of warranty it means that the wear and tear has contributed to the flaw which was un-repairable in this case. Thanks, Nick KruegerCustomer Care Center Representative Dla wyjaśnienia plecak Simmsa rolltop taki:http://www.simmsfishing.com/shop/vests-packs/dry-creek-roll-top-backpack.html rozkleił mi się na Syberii na dole klejenia, co oczywiście skutkowało zgubieniem paru rzeczy. Próbowałem załatwić sprawę normalnie, czyli wysłałem do sklepu, gdzie był kupiony - do Tajmiena. Oni (niespiesznie) wysłali go do przedstawiciela na Europę. On odpowiedział jak niżej:Hi,We have now evaluated this backpack and it is unfortunately worn out and beyond any warranty.The overall condition shows excessive wear and every component of the backpack is heavily worn.We cannot repair any of the issues on the backpack and we will not replace it.Do you want us to recycle the backpack here or do you want us to ship it back? Best regards, Tom R. BekkeliCustomer Service Manager Niestety nie wiem jak wkleić zdjęcie/zdjęcia bez umieszczenia ich na jakimś zewnętrznym serwerze.Dla mnie zawsze Simms był firmą, której wyroby są droższe, ale w zamian dostajesz jakość. Terazj moje pierwotne wyobrażenia poszły się j...ć. Szewc powiedział, że jak sklei i zaszyje to będzie trzymać, tylko czy o to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Ok dzięki. A reszta? Pytam bo ciekaw jestem jak się cała sprawa odbywa gdy kupuje się bezpośrednio z simmsfishing.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 W sumie to sam jestem ciekawy jak to wygląda. Ktoś może z praktyków coś napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Co do gwarancji to nie wiele wiem. Jak do tej pory nie korzystalem. Jak wszyscy chyba wiemy, wiekszosc produktow firmy Simms jest robiona w Chinach (tylko spiochy G3 i wyzej sa produkowane w USA). Z jakoscia to pewnie jest roznie.Jak do tej pory to kupilem spiochy G3 (bardzo dobre, polecam), spodnie i kurtke z gore-texu z serii Pro-Dry (bardzo dobre wykonanie), buty Mariner (dobre wykonanie, rozmiarowo juz nie tak dobrze), no i kilka czapeczek oraz koszulek (tutaj to juz typowa chinszczyzna). Ani jednego z tych produktow nie zakupilem bezposrednio ze strony Simms'a. Za ani jeden z tych produktow nie zaplacilem pelnej ceny.Wszystko bylo kupowane przez internet z roznych zrodel. Zaznaczam od razu, ze mieszkam w Stanach. Najlepsze ceny z mojego doswiadczenia ma sierratradingpost.com. Wybor niestety maja maly, a to dlatego ze wiekszosc ich ofert jest po prostu na wyprzedazy ostatecznej, tak zwane "closeouts". Do niskich cen bardzo czesto dorzucaja tez dodatkowe rabaty i czasami wychodzi bardzo tanio. Warto sie na ich stronie zarejesrtowac. Co chwile wysylaja maile z dodatkowymi upustami. Z tego co sie orientuje to prowadza wysylke zagraniczna, ale na sto procent to nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) Witam Kolegów.Z tego co się zorientowałem to w Simms Fishing nie ma opcji zakupu z wysyłką do Polski. Strona odsyła do sprzedawcy na Europę (a tam euro do dolara praktycznie 1/1) lub kilkunastu innych, kooperujących sklepów z US. Jak już było wyżej pisane z dostępnością wyrobów Simmsa tam też wcale nie jest tak różowo. Chciałem zamówić kilka drobiazgów - w sumie 5-6 i nigdzie nie zdołałem skompletować wszystkiego co było mi potrzebne. Kupiłem kilka ciuchów tu http://www.fishwest.net/ . Przy niewielkiej wartości zamówienia (moje było poniżej 100 $) i przesyłce ekonomicznej "już" po około 3 tygodniach znalazłem paczkę wetkniętą między szczebelki bramy - najtańsza wersja przesyłki nie wymaga potwierdzenia. Na szczęście sąsiadów mam uczciwych. Drobne paczki (z pewnością poniżej 100 $, a wydaje mi się, że do 150 $) są dopuszczane przez polski Urząd Celny bez wdrażania procedury celnej i podatkowej, tak więc bez żadnych kombinacji można zaoszczędzić. Mam parę ciuchów Simmsa , zarówno takich najzwyklejszych jak i z wysokiej półki - wszystko chińskie, ale znakomitej jakości.Po wielu próbach i podchodach zdecydowałem rzeczy najdroższe (kurtkę Guide i spodnie Pro Dry) kupić w Polsce..... i nie w tym rzecz, że nie mam co zrobić z kasą, ale właśnie o komfort realizacji ewentualnych roszczeń gwarancyjnych mi chodziło. Polecam krakowski sklep Salar. Właściciel - Mirek doradzi, a nawet jeśli czegoś nie ma to sprowadzi, spełniając marzenia klienta. Oczywiście wiąże się to z tym, że w porównaniu z cenami w US .... przepłaciłem, ale trudno..... A na marginesie - kurtkę i spodnie przetestowałem przy okazji muchowego łowienia na jętkę majową - warunki bywały ekstremalne - lało dramatycznie, ale ryby brały - odzież znakomita - od góry ani kropelka wody się nie przedostała.....,natomiast trochę już zajechane buty gore-texowe Loewa nie dały rady. A co do rozmiarówki to Simms ma bardzo dużą.Mam 190 cm wzrostu, około 108-110 kg wagi i praktycznie mój rozmiar u nich to XL.Kurtkę Guide mam 2XL i jest dobra, ale myślę, że XL też byłaby ok., może nieco bardzie spasowana.Spodnie Pro-Dry wziąłem XL i są idealne.Kupiłem też t-shirta 2XL i wyglądam jak w worku. Edytowane 7 Lipca 2014 przez robert.bednarczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi