Skocz do zawartości

SIMMS w Polsce

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś jeszcze podesłać jakieś linki do sklepów internetowych w USA gdzie można znaleźć Simmsa w dobrych cenach lub wyprzedażach.

Wejdź na stronę Simmsfishing, wybierz produkt i zakładkę Buy From An Online Dealer - wyświetli Ci się 11 sklepów z US kooperujących z Simmsem. Jak tam wejdziesz możesz szukać różnych produktów, także promocyjnych. Fajerwerków się nie spodziewaj  - jak wyżej pisałem - nawet w US ciężko znaleźć pełną ofertę tej firmy, choć wyprzedaże bywają całkiem ok. i można trafić coś z oferty z poprzednich lat.  Simms jest dość powszechnie uznaną marką na świecie, z co za tym idzie bywa, że trzeba poczekać nawet na produkty za 100 % ceny. Na spodnie Pro Dry, zamawiane przez polskiego pośrednika, z pomarańczowymi dodatkami musiałbym czekać ok. 5 tygodni, zdecydowałem się na opcję zielono - stalową i trwało to 3 tygodnie mimo bardzo wysokiej ceny.  Tańsze ciuchy warto kupować w US,.... oby tylko mieścić się do ok.100 USD wartości towaru z przesyłką, bo jak będzie sporo wyżej "doleci" VAT ....., a w takiej opcji lepiej już kupić w Polsce , bo oszczędność żadna, a czas realizacji zamówienia znacznie krótszy.

• 2 tygodnie później...

Orientujecie się może czy żeby robić zakupy amerykańskim Ebay to trzeba koniecznie podać adres zamieszkania w USA czy można się jakość zarejestrować na PL? Jaki jest koszt wysyłki do PL z USA kupując w sklepach internetowych?

Można bez problemu zarejestrować się na polskim ebayu, a robić zakupy wszędzie. Trzeba tylko sprawdzać, czy sprzedawca wysyła do Polski. Nawet , gdy nie ma w opisie wysyłki na Polskę, a zależy nam na czymś wystarczy zapytać. Często zgadzają się podając jednocześnie kwoty wysyłki. Co do opłat, to różnią się one bardzo. Często bowiem zawyżają wysyłkę chcą zarobić parę zielonych. Nie jest to nagminne, ale czasem się zdarza.

[quote name="pepccio" post="1490821" time

Można bez problemu zarejestrować się na polskim ebayu, a robić zakupy wszędzie. Trzeba tylko sprawdzać, czy sprzedawca wysyła do Polski. Nawet , gdy nie ma w opisie wysyłki na Polskę, a zależy nam na czymś wystarczy zapytać. Często zgadzają się podając jednocześnie kwoty wysyłki. Co do opłat, to różnią się one bardzo. Często bowiem zawyżają wysyłkę chcą zarobić parę zielonych. Nie jest to nagminne, ale czasem się zdarza.

Na polskim Ebay nie ma większości tego co na amerykańskim i oferty z obu nie pokrywają się. A jak się zarejestrowałem na Ebay US i chce wpisać adres polski to przerzuca mnie na Ebay PL. Porównaj sobie chociażby oferty Simmsa na Ebay US i PL.

Na polskim Ebay nie ma większości tego co na amerykańskim i oferty z obu nie pokrywają się. A jak się zarejestrowałem na Ebay US i chce wpisać adres polski to przerzuca mnie na Ebay PL. Porównaj sobie chociażby oferty Simmsa na Ebay US i PL.

Polecam post pepccio jeszcze raz przeczytać.

• Like 1

Dokładnie tak jak piszesz kolego, oferta jest nieporównywalna i nigdy na polskich stronach nie szukam. Szukając przedmiotów zwracaj uwagę na pozycję Shipping:  jest poniżej ceny towaru. Tam jest podana kwota wysyłki, a pod nią informacja, czy sprzedawca wysyła tylko do USA, czy na cały świat. Można również ustawić sobie stronę tak, by wyświetlana była kwota wysyłki na polski adres, trzeba tylko podać nr kodu pocztowego

post-53568-0-40057200-1405942810_thumb.jpg

tutaj jest akurat ustawione by wyświetlały się oferty z podaną ceną wysyłki do okolic Konina (kod 62510) i oferty są ustawione dla kwoty z wysyłką, od najniższej do najwyższej.

Edytowane przez pepccio

Ok. Wszystko fajnie tylko napisz mi jak zarejstrować się na amerykańskim Ebay adresem do PL? Mam już założone konto do którego potrzebny był adres mailowy a teraz jak chcę coś licytować to przekierowuje mnie najpierw do zakładki w celu uzupełnienia pełnych danych adresowych i jak wpisuje adres PL to od razu automatycznie przerzuca mnie na polskiego Ebay'a. Wiesz jak się z tym uporać?

Przyznam się szczerze, że ja już dokładnie nie pamiętam procedury rejestracji, ale może po prostu dokończ rejestrację na PL, a później kupuj. Bo rozumiem, że zarejestrowałeś się jakimś nickiem i adresem mailowym, a teraz system chce kompletnych danych do transakcji. Jeśli się mylę popraw mnie. A co do rejestracji w PL, to nie słyszałem by było to problemem w zakupach gdziekolwiek.

Przyznam się szczerze, że ja już dokładnie nie pamiętam procedury rejestracji, ale może po prostu dokończ rejestrację na PL, a później kupuj. Bo rozumiem, że zarejestrowałeś się jakimś nickiem i adresem mailowym, a teraz system chce kompletnych danych do transakcji. Jeśli się mylę popraw mnie. A co do rejestracji w PL, to nie słyszałem by było to problemem w zakupach gdziekolwiek.

Już przebrnąłem przez rejestrację :-) i wygląda to tak, że na Ebay PL i US logujesz się tym samym Nickiem/mail i hasłem tylko tak jak wcześniej pisaliśmy, że dostępne oferty nie są jednakowe. Można logując się na US wysyłać indywidualnie zapytania o możliwość wysyłania do PL. Z tego co widzę, to niektórzy sprzedajacy przycinają trochę na kosztach przesyłki. U jednego wysyłka do PL koszuli to koszt ok. 50 PLN a u innego prawie 120 PLN. Trzeba szukać... :-)

• 9 miesięcy temu...

Trochę odświeżę temat. Orientuje się ktoś do jakiej kwoty w USD można zrobić zakupy w sklepie internetowym lub na EBay w USA tak żeby przy przesyłce do Polski nie zapłać podatku i cła?

Tu masz wszystko opisane: http://community.ebay.pl/t5/Transakcje-mi%C4%99dzynarodowe/C%C5%82o-i-vat-za-kupno-z-USA/qaq-p/50593

Koledzy Wedkarze

Jak kupic w USA i nie zaplacic cla bardzo proste :

1-otworzyc konto w PolAmer (firma zajmujaca sie wysylka do Polski od 40 lat http://www.polamerusa.com/zalaczam link do icy strony nie wiem jak to sie robi nigdy nie bylo mi to potrzebne ale moi znajomi tak robia od lat mysle ze wszystkie info znajdziecie na website albo zadzwonic pod numer podany napewno jest tam Warszawski

2-po zalorzeniu konta dadza Wam Amerykanski adres na wysylke w US (w okolicach Chicago)

3-rejstrujesz sie na eBay USA jako mieszkaniec adres zamieszkania ten od polamer-u

4-wysylka na terenie contynentalnych 48 stanow zregoly jest zadarmo

5-to Wy podajecie do polameru a oni do urzedu celnego co jest w paczce a nie wysylajacy

6-adres mozecie podawac w kazdym sklepie na terenie USA

Polamania kiji

• Like 2

7-polamer przekierunkowuje wasza paczke pod polski adres zregoly nie powinliscie zaplacic wiecej jak 20-25$ za paczke o wadze do 10 kg

8-jak wasza paczka dojdzie do nich skontaktuja sie z Wami co jest w srodku a wy odpowiadacie ze prezent o wartosci 60$ i tak deklaracja trafi do urzedu celnego

• Like 1