Skocz do zawartości

Wędka na troć z rzeki

Art__RZ

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio przeglądałem oferty i zaciekawiło mnie to:

http://teamdragon.pl/pl/p/VIPER-Trophy-60-3.05-m-25-60g/11044

w tej cenie? i po zapoznaniu opinii watro się jej bliżej przyjrzeć

z tańszego wydania szukał bym tez czego w np. Dragon Milleniu Salmon dł. 3,12 m; c.w. 21-70

pytasz o wędki 2,7 Twój wybór ja uważam ze 3,0m to optymalna długość

wiec może to Ciebie zainteresuje Wędka Dragon Thytan Salmon 2.70m - 30-70g

sporo informacji znajdziesz w google wpisując fors jest to miejsce gdzie na pewno znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie

pozdr

Edytowane przez @Wojti

Podejrzewam, że spokojnie opędzisz wszystkie ińskie trocie tym/takim badziewiakiem, a i do paru innych rzeczy też się toto pewnie nada... Można sobie bezboleśnie troszkę przeciążać te kijki, jak się człowiek zamachnie po "niezagrubych" krzakach, to raczej nie chcą się łamać, ryby nie spadają bo jakoś się te cholery uginają "tak jak trzeba"...

http://allegro.pl/daiwa-whisker-scotland-270-40g-bcm-od-1zl-i3765667749.html

No to się zaraz zacznie licytowanie  :D

Oj tam, zaraz. Whisker to Whisker :lol:

Tak nawiasem mówiąc, miałem model 3,00 10-60g. Mocny i raczej na sporą rzekę i wielkie ryby.

Mam 2,44m do 40g i też na większość polskich "okazów" wystarczy (ale on nie na łososiowate kupiony).

Jestem tego samego zdania, co Tomasz. To świetne wędziska i na pewno sprawdzą się w akcji.

Edytowane przez popper

A przy okazji strasznie ciężkie.  Przynajmniej w porównaniu z nowszymi konstrukcjami które przy zbliżonych parametrach potrafią być nawet o 100 gram lżejsze.

244cm w dwustopkowych przelotkach(po jaką cholerę) waży 160g.

Jeśli ujmiesz te "nawet 100g" z  kijaszka o cw. 5-40g, to Ci może na blank nie styknąć :P

Oj tam, zaraz. Whisker to Whisker :lol:

Tak nawiasem mówiąc, miałem model 3,00 10-60g. Mocny i raczej na sporą rzekę i wielkie ryby.

Mam 2,44m do 40g i też na większość polskich "okazów" wystarczy (ale on nie na łososiowate kupiony).

Jestem tego samego zdania, co Tomasz. To świetne wędziska i na pewno sprawdzą się w akcji.

Noooo... A i podejrzewam, że zabawa tej podlinkowanej skończy się w okolicach plus-minus trzech stówek... No i raczej nic mądrzejszego za trzy paki się nie wymyśli, a i za dwa razy tyle trzeba by się dobrze pogimnastykować...

Zapomniałem że tylko zabytkowy ciężki sprzęt się nadaje do łowienia ryb :rolleyes:

No nie tylko, są i nowe niezłe sprzęta ale doświadczenie paru lat podpowiada mi, że coś co kiedyś kosztowało np. "niegdysiejszego tysiaka" na pewno nie jest gorsze niż "dzisiejsze coś" za dwie stówki, a jest wielce prawdopodobne, że jest nawet nadal lepsze...

A co do tych wag, to "twardym trza być, nie miętkim"... Łowienie ryb to wieczna udręka i zmagania z losem..

No nie tylko, są i nowe niezłe sprzęta ale doświadczenie paru lat podpowiada mi, że coś co kiedyś kosztowało np. "niegdysiejszego tysiaka" na pewno nie jest gorsze niż "dzisiejsze coś" za dwie stówki, a jest wielce prawdopodobne, że jest nawet nadal lepsze...

A co do tych wag, to "twardym trza być, nie miętkim"... Łowienie ryb to wieczna udręka i zmagania z losem..

Panie Tomaszku tera to wszystko ma żabie muskuły i słabowite jakieś som :) .