Art__RZ Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Witam. Ponieważ będzie to mój pierwszy sezon na troć proszę o poradę i opinię jaka wędkę seryjną możecie mi polecić na początek.Kijek max 270 cm do 60 gr, rzeka nad jaką głównie będę wędkował to Ina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 http://jerkbait.pl/topic/32440-sprzedam-mustad-team-series-spinn/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Chyba mi nie wypada... Ale na prawdę szczerze polecam i gwarantuję satysfakcję! http://jerkbait.pl/topic/32440-sprzedam-mustad-team-series-spinn/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) ostatnio przeglądałem oferty i zaciekawiło mnie to:http://teamdragon.pl/pl/p/VIPER-Trophy-60-3.05-m-25-60g/11044w tej cenie? i po zapoznaniu opinii watro się jej bliżej przyjrzeć z tańszego wydania szukał bym tez czego w np. Dragon Milleniu Salmon dł. 3,12 m; c.w. 21-70pytasz o wędki 2,7 Twój wybór ja uważam ze 3,0m to optymalna długośćwiec może to Ciebie zainteresuje Wędka Dragon Thytan Salmon 2.70m - 30-70g sporo informacji znajdziesz w google wpisując fors jest to miejsce gdzie na pewno znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie pozdr Edytowane 9 Grudnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 polecam: http://jerkbait.pl/topic/31789-spinning-shimano/ za takie pieniądze na pewno nie znajdziesz lepszej wędki, poczytaj o niej na stronie shimano: www.normark.pl blank ma bardzo mocny a zarazem bardzo czuły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zainteresowała mnie ta wędka VIPER Trophy 60 3.05 m 25-60g z linku kolegi @Wojti, wiem że to jest nowy model na ten rok ale może już ktoś ją posiada albo oglądał ją i machał nią na sucho w sklepie i może coś więcej o niej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Artur, Ina nie Parsęta,a i ryby mniejsze. Tu starczy dobra amerykańska uncjowka tudzież europejskie 40gr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Dokładnie tak jak pisze Patryk "wystarczy 20lb mocy i szczytówka taka by jej nie kładła w nurcie blaszka typu long 3.A jak jeszcze kij będzie rzucał środkiem to każdy wobek 8g poleci tam gdzie trzeba i więcej nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Podejrzewam, że spokojnie opędzisz wszystkie ińskie trocie tym/takim badziewiakiem, a i do paru innych rzeczy też się toto pewnie nada... Można sobie bezboleśnie troszkę przeciążać te kijki, jak się człowiek zamachnie po "niezagrubych" krzakach, to raczej nie chcą się łamać, ryby nie spadają bo jakoś się te cholery uginają "tak jak trzeba"...http://allegro.pl/daiwa-whisker-scotland-270-40g-bcm-od-1zl-i3765667749.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) http://allegro.pl/stara-szkocka-daiwa-whisker-2-75m-cw-10-50g-i3777766227.htmlTo tak, że niby starsze=lepsiejsze Edytowane 9 Grudnia 2013 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 No to się zaraz zacznie licytowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) No to się zaraz zacznie licytowanie Oj tam, zaraz. Whisker to Whisker Tak nawiasem mówiąc, miałem model 3,00 10-60g. Mocny i raczej na sporą rzekę i wielkie ryby.Mam 2,44m do 40g i też na większość polskich "okazów" wystarczy (ale on nie na łososiowate kupiony).Jestem tego samego zdania, co Tomasz. To świetne wędziska i na pewno sprawdzą się w akcji. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) , Edytowane 9 Grudnia 2013 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Waldi już byłem w strachu że chcesz pozbyć się potworówki ze stajni CD TAJACHA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Jestem tego samego zdania, co Tomasz. To świetne wędziska i na pewno sprawdzą się w akcji.A przy okazji strasznie ciężkie. Przynajmniej w porównaniu z nowszymi konstrukcjami które przy zbliżonych parametrach potrafią być nawet o 100 gram lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Waldi już byłem w strachu że chcesz pozbyć się potworówki ze stajni CD TAJACHA Jeszcze jej w Odrze nie przetestowałem. Jak się sprawdzi, zostanie. Na morze jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 A przy okazji strasznie ciężkie. Przynajmniej w porównaniu z nowszymi konstrukcjami które przy zbliżonych parametrach potrafią być nawet o 100 gram lżejsze.244cm w dwustopkowych przelotkach(po jaką cholerę) waży 160g.Jeśli ujmiesz te "nawet 100g" z kijaszka o cw. 5-40g, to Ci może na blank nie styknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Oj tam, zaraz. Whisker to Whisker Tak nawiasem mówiąc, miałem model 3,00 10-60g. Mocny i raczej na sporą rzekę i wielkie ryby.Mam 2,44m do 40g i też na większość polskich "okazów" wystarczy (ale on nie na łososiowate kupiony).Jestem tego samego zdania, co Tomasz. To świetne wędziska i na pewno sprawdzą się w akcji.Noooo... A i podejrzewam, że zabawa tej podlinkowanej skończy się w okolicach plus-minus trzech stówek... No i raczej nic mądrzejszego za trzy paki się nie wymyśli, a i za dwa razy tyle trzeba by się dobrze pogimnastykować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 No to odetchnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 A przy okazji strasznie ciężkie. Przynajmniej w porównaniu z nowszymi konstrukcjami które przy zbliżonych parametrach potrafią być nawet o 100 gram lżejsze.Pumeks też nie jest ciężki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 obawiam sie, że nasz kolega na swój pierwszy sezon szuka czegoś w przedziale wędki budżetowejdlatego łatwiej będzie wszystkim jeśli zostanie określony górny próg cenowy wędki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 obawiam sie, że nasz kolega na swój pierwszy sezon szuka czegoś w przedziale wędki budżetowejdlatego łatwiej będzie wszystkim jeśli zostanie określony górny próg cenowy wędki ???Cena wędki max 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Pumeks też nie jest ciężki... Zapomniałem że tylko zabytkowy ciężki sprzęt się nadaje do łowienia ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zapomniałem że tylko zabytkowy ciężki sprzęt się nadaje do łowienia ryb No nie tylko, są i nowe niezłe sprzęta ale doświadczenie paru lat podpowiada mi, że coś co kiedyś kosztowało np. "niegdysiejszego tysiaka" na pewno nie jest gorsze niż "dzisiejsze coś" za dwie stówki, a jest wielce prawdopodobne, że jest nawet nadal lepsze...A co do tych wag, to "twardym trza być, nie miętkim"... Łowienie ryb to wieczna udręka i zmagania z losem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 No nie tylko, są i nowe niezłe sprzęta ale doświadczenie paru lat podpowiada mi, że coś co kiedyś kosztowało np. "niegdysiejszego tysiaka" na pewno nie jest gorsze niż "dzisiejsze coś" za dwie stówki, a jest wielce prawdopodobne, że jest nawet nadal lepsze...A co do tych wag, to "twardym trza być, nie miętkim"... Łowienie ryb to wieczna udręka i zmagania z losem..Panie Tomaszku tera to wszystko ma żabie muskuły i słabowite jakieś som . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi