Skocz do zawartości

Jerkbaitowa Baza Ugięć

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

Żyje w przekonaniu że Mikado, Konger,Dragon, ....., i nawet blanki z wysokiej półki to Usa i Japan :-)

@woblery le jesteś widzę specjalistą od młynków to chyba wiesz że na targach można zamówić młynki wg swoich wytycznych a nawet ze swoim imieniem....

Tak to zawsze działa.

Później je dobrze rozreklamować i trzepać kapuste...

Ktoś jest zleceniodawcą a ktoś producentem....

Jak coś jest z Chin to tandeta ,to mit i nic więcej....

Edytowane przez przemo_w
  • Like 1

No i wyszło na moje co panowie? Marka crony to chinszczyzna. A czy kosztuje 10$ czy 200$ to druga sprawa.Nie pisałem o kosztach. Co do mojej pogardy słowa polaczki to moja prywatna sprawa.Jestem Polakiem od razu napiszę dla wyjaśnienia.Co do kwesti sprzętu każdy łowi tym na co go stać i tu z waszej strony pogarda dla użytkownikow sprzętow o których powyżej napisaliście... Mój sprzęt by zawstydził nie jednego z was więc skończmy tą gadkę.

Pogardliwie piszesz tylko Ty.

70% sprzętu w Pl to chińszczyzna pod logo rodzimych firm. I co z tego?

Ważne że każdy może wybrać coś dla siebie. Bo wybór ogromny.

Czyżby niespełnione ambicje handlu z Chińczykami?

Ale to taka krajowa mentalność.

"Bo on ma, udało mu się a mi nie"....

Ps. Ktoś w tym lub innym temacie pisał że Crony to Japan czy Usa? Od początku jest otwarcie powiedziane że to Chiny.

Edytowane przez przemo_w
  • Like 5

Nie nie panowie... Nic tych rzeczy nigdy nie układałem handlu z chinczykami.Dopowiem jeszcze ze sam mam chinska produkcje blanków np: phenixy.Ja nie twierdze ze chinczyk źle robi.Ale trzeba za to zapłacić.Wystarczy policzyc koszta wedki... Dobry blank od ok 400stowek do tego komplet dobrych przelotek 150-250zł reszta komponentow nie wspomne.A cena wedki tsuri np:700zł to gdzie jest ten haczyk? Przedzież chinczyk i Polak musza jeszcze na tym zarobic.Marketingowo tsuri to jak gruszki na wierzbie.Nie twierdze ze sa to zle wedki tym bardziej ze nie miałem z nimi do czynienia ale na pewno nie sa to super hiper premium czy jak to nazwać.Szczerze wolał bym wybrać kongera,dragona lub coś co jest sprawdzone.Ciekaw jestem jak jest z polityką reklamacji marki tsuri.Sory ale wole dołozyc do phenixa czy mhx i mieć gwarancje dożywotnią.

Nie nie panowie... Nic tych rzeczy nigdy nie układałem handlu z chinczykami.Dopowiem jeszcze ze sam mam chinska produkcje blanków np: phenixy.Ja nie twierdze ze chinczyk źle robi.Ale trzeba za to zapłacić.Wystarczy policzyc koszta wedki... Dobry blank od ok 400stowek do tego komplet dobrych przelotek 150-250zł reszta komponentow nie wspomne.A cena wedki tsuri np:700zł to gdzie jest ten haczyk? Przedzież chinczyk i Polak musza jeszcze na tym zarobic.Marketingowo tsuri to jak gruszki na wierzbie.Nie twierdze ze sa to zle wedki tym bardziej ze nie miałem z nimi do czynienia ale na pewno nie sa to super hiper premium czy jak to nazwać.Szczerze wolał bym wybrać kongera,dragona lub coś co jest sprawdzone.Ciekaw jestem jak jest z polityką reklamacji marki tsuri.Sory ale wole dołozyc do phenixa czy mhx i mieć gwarancje dożywotnią.

Już wiem czemu takie bzdury piszesz - bo nie masz o tym pojęcia.

Jak sam piszesz ani nie miałeś tych wędkę w ręce, ani nie wiesz jak wygląda polityka gwarncji. Z tego co piszesz wynika, że nie masz również pojecia o kosztach produkcji. Poprostu nic nie wiem ale jak coś to jesteś mędrzec. Ot, taki internetowy wędkarz....

Te wędki tsuri to zwykły chinol z aliexpres... tylko polaczki sobie zaprojektowali wygląd i oddali do masówki.

Nie komentując polaczków....

-Wklej link o Tsuri z rzeczowym wyjaśnieniem kwestii skoro sam tego nie potrafisz i wszyscy unikniemy rozpierdu na całą stronę.

Proszę o przeniesienie wątku do "GównoBurza 2017"

Edytowane przez Remicki
  • Like 2

Już wiem czemu takie bzdury piszesz - bo nie masz o tym pojęcia.

Jak sam piszesz ani nie miałeś tych wędkę w ręce, ani nie wiesz jak wygląda polityka gwarncji. Z tego co piszesz wynika, że nie masz również pojecia o kosztach produkcji. Poprostu nic nie wiem ale jak coś to jesteś mędrzec. Ot, taki internetowy wędkarz....

Powiem tak napewno miałem więcej różnych wędek w ręku niż ty cukierków w dzieciństwie.. również tych kompletnie niedostępnych na naszym rynku. Marka tsuri w zasadzie to nowość więc mogłem nie miec stycznosci z nią.Co do testow nad woda i setkach godzin nie będe się wypowiadał na ten temat.Dla mnie jest to chinszczyzna ot tak po prostu.Mam prawo mieć swoje zdanie i widzi mi się... Teraz tych róznych marek jest praktycznie wiekszosc produkcja PRC. Nie ma się czym jarać.

• Like 1

Powiem tak napewno miałem więcej różnych wędek w ręku niż ty cukierków w dzieciństwie.. również tych kompletnie niedostępnych na naszym rynku. Marka tsuri w zasadzie to nowość więc mogłem nie miec stycznosci z nią.Co do testow nad woda i setkach godzin nie będe się wypowiadał na ten temat.Dla mnie jest to chinszczyzna ot tak po prostu.Mam prawo mieć swoje zdanie i widzi mi się... Teraz tych róznych marek jest praktycznie wiekszosc produkcja PRC. Nie ma się czym jarać.

Skoro nie miałeś z nią styczności to po co się wypowiadasz?

Bo to chińszczyzna.:D boli Cie to czy co? To jest forum więc się wypowiadam.Nie napisałem że są to złe wędki.Napisałem że firma tsuri to firma kogucik.Tak uważam jest to moje zdanie.Może jak nabędzie renomy i podziała trochę na rynku to się przekonam.

• Like 1

Bo to chińszczyzna.:D boli Cie to czy co? To jest forum więc się wypowiadam.Nie napisałem że są to złe wędki.Napisałem że firma tsuri to firma kogucik.Tak uważam jest to moje zdanie.Może jak nabędzie renomy i podziała trochę na rynku to się przekonam.

Boli mnie jakoś wypowiada się w temacie na którym się nie zna na forum publicznym. Nie znasz tej firmy i nie znasz tych wędkę. Nie znasz się na produkcji wędek. Ale jak to często bywa w internecie usiłujesz być najmądrzejszy. Chcesz podyskutować nie ma sprawy pisz o konkretach i faktach.

Te wędki tsuri to zwykły chinol z aliexpres... tylko polaczki sobie zaprojektowali wygląd i oddali do masówki.

Podkreślenie moje.

Wypraszam sobie takie stwierdzenia. Jest to brak szacunku dla kolegów z forum, dla wszystkich innych współobywateli. Deprecjonujący wielu wspaniałych, uczciwych Polaków. Redakcja forum nie wspiera i nigdy wspierać nie będzie takich postaw. Mam dosyć słownych połajanek autorów takowych "kwiatków". Każdy kolejny wpis o "polaczkach" będę nagradzał punkcikami. 

• Like 9

Jak to w piosence Bo tutaj jest jak jest po prostu...nie można mieć swojego zdania bo zaraz obraza majestatu.Co na to Janusz moderator ja również mogę sie poczuć znieważony za to co powyżej jest napisane wobec mnie.Wychodzi na to iż nie można mieć swojego zdania? Przepraszam wszystkich urażonych za pogardliwe użyte słowa.Proszę o usuniecie wpisów jeśli możliwe.Koledze yffea powiem tak.Tsuri to i tak chińszczyzna jakich wiele jest na rynku...nie doszukuj się w tych wędkach niczego szczególnego.

Wypowiedzi nie usuwam, nie cenzuruję. Możesz mieć własne zdanie.

Możesz również obrażać innych, ale wtedy licz się z konsekwencjami. Do zbanowania włącznie.

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 1

Jeżeli te Tsuri nie są to super hiper premium wędki jak twierdzisz, to pochwal się twoim sprzętem. Pośmiejemy się trochę.

• Like 1