Skocz do zawartości

Jerkbaitowa Baza Ugięć

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Tac Kasai UL 7'6" fast, 1-9lb, 3-9g

25g

85g

205g

505g

505 pod innym kątem..

Sorki za jakosc ale zdjęcia robione przy wspolpracy z kobietą ktora o malo co by zemdlala przy probie z 500g[emoji1787]. 0deddd70c4c0e0ecdae521fed0379d9e.jpg1bd202efa3e26b3cefee1809d678fdae.jpg3e8d01f089fa563686aa149fa03f8825.jpg8fb3422efeed64bb33d75649b5249a16.jpg0bd1419435c86226cfbfe032a8f7bfe7.jpg

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

• Like 8

Obiecany sls 9620-2N

NIe za mocno ,bałem się ,że strzeli plecionka i gora blanku je....nie w sufit . Zrobilem co mogłem słabo wyszło... 

Witam.

Kurde napalałem sie na ten blank - dobrze że zobaczyłem ugięcie - dla mnie porażka całkowita :(

Wiec muszę szukać czegoś pod bolenia, co nie przygina się tak równomiernie jak ten blank tylko w okolicach łączenia części - górna część wędki już jest pieknie wygięta.

Witam.

Kurde napalałem sie na ten blank - dobrze że zobaczyłem ugięcie - dla mnie porażka całkowita :(

Wiec muszę szukać czegoś pod bolenia, co nie przygina się tak równomiernie jak ten blank tylko w okolicach łączenia części - górna część wędki już jest pieknie wygięta.

Możesz rozwinąć swoją myśl? Chodzi o ugięcie pod przynętą w czasie prowadzenia, np w silnym nurcie, czy po prostu nie lubisz takich wędek?

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Hol, to akurat chyba największa zaleta SLS-ów. Dzięki pełnemu, głębokiemu ugięciu, bez spadów i bardzo szybki.

O wiele fajniejsze ugięcie ma chociażby St Croix Wild River (na tej stronie),a najlepsze chyba THORUS SBO678-2.

Dla mnie o wiele większa frajda jest podczas holu takim kijkiem niż w typie SLS.

Zadzwonię na dniach do Pana Krzysztofa Zielińskiego - wyśle mu parę fotek i czego oczekiwałbym od kijka - może uda się zrobić coś co mnie będzie bardzo satysfakcjonować - bo bardzo bym chciał mieć kijka na blanku FA - m.in dlatego że jest to polski produkt :)

Tym bardziej że ja nie szukam kija o akcji "Super mega extra fast" tylko kijka boleniowego, który będzie katapultom dla woblerów od 5-20 gramów, jakiegoś Moderate już nie chcę wystarczy "zwykły" Fast o fajnym ugięciu :)

Pozdrawiam

Edytowane przez pawelxx