Skocz do zawartości

Jerkbaitowa Baza Ugięć

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wniosek taki łowić i się nie przejmować A jeśli moja psychika nie da mi spokoju to zmienić kij i tyle

Ja nie daje rady z kijami, które są krzywe, przelotki nierówno leżą itp.

No co robić - jak zauważę, to potem tylko to widzę podczas wędkowania. I zamiast na rybach to się skupiam na „pierdołach”.

Pozdrawiam

Daniel

• Like 9

Ja nie daje rady z kijami, które są krzywe, przelotki nierówno leżą itp.

No co robić - jak zauważę, to potem tylko to widzę podczas wędkowania. I zamiast na rybach to się skupiam na „pierdołach”.

Pozdrawiam

Daniel

Daniel,pomimo tego,że nasze forum uważam za bardzo ciekawe miejsce wymiany spostrzeżeń, jest to skarbnica wiedzy związana z naszym hobby , jest jedno małe ale...Ryje nam glowy jak nie wiem co ...do tej pory czlowiek lowil jednym kijem przez 5-10 lat i było git. Jeden pod bolka klenia jazia ba! Nawet sandacza ...teraz musimy mieć kij do każdej ryby ,malo tego krzywo zamocowana przelotka może zniszczyć cala frajdę z lowienia ryb. Wiesz po co to piszę ? Poniewaz zlapalem się na tym samym - mam dokldanie tak samo. Doszlo do tego ,że jesli juz coś zauważę ,co mogłem w kiju zrobić lepiej, zaraz to demontuję i zakladam na nowo ,tak aby było idealnie ,doskonale i perfekcyjnie . To chyba nie jest normalne...Przeraża mnie to,że nic z tym nie mozna puki co zrobić :)

• Like 2

(...). To chyba nie jest normalne...(...)

Właśnie to jest normalne. Dążenie do perfekcji, czerpanie przyjemności dopiero z doskonale wykonanej pracy, to jest różnica pomiędzy pasjonata a wyrobnikiem. Zacznij się martwić dopiero wtedy, gdy krzywa przelotka, w dodatku własnoręcznie zamontowana, przestanie razić. I mam nadzieję, że nigdy takiej chwili nie doczekasz :)

• Like 2

Dawniej myślałem tylko o rybach. Byle jechać, byle łowić na byle co i być nad rzeką. Każde 5 min nad wodą było bezcenne A teraz za bardzo zwracam uwagę na sprzęt...to zaczyna męczyć...czas zmienić nastawienie i cieszyć się z wędkarstwa...☺

• Like 5

BATSON XST1141F Czy ktoś kto się zna byłby mi w stanie powiedzieć czy ugięcie tego kija jest prawidłowe ? Ilość przelotek 11. Na żywo przesztywnienie w miejscu łączenia jest bardziej widoczne.

received_1699557163434530.jpeg

Miałem kij na tym blanku i nie było tam żadnego od przesztywnienia. Miał piękne ugięcie przesunięte bardziej w stronę szczytu w stosunku do ist1141, którego też miałem. Miałem też xst1142 i charakterystyka ugięcia była taka sama jak w słabszym bracie i też nie było żadnego przesztywnienia :)

• 3 tygodnie później...

HAHAHAAHAH dobre ! Super ugięcie w 15 kawałkach  :)

Przesada, tylko w pięciu

96926.jpg

bo posypał się środkowy element (wędzisko 3-składowe). Już po reanimacji, jest nowy środkowy człon. ;)

Już więcej nie będę na nim podnosił 1-litrowej butelki, przesadziłem z tym testem... :(

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

bo posypał się środkowy element (wędzisko 3-składowe). Już po reanimacji, jest nowy środkowy człon. ;)

Już więcej nie będę na nim podnosił 1-litrowej butelki, przesadziłem z tym testem... :(

Nie przesadziłeś ,zrobiłeś to jak chłop a nie ci....Dla mnie test elegancki -bez nutki nawet szydery. Serio ! Nie wytrzymał więc było cos z nim nie tak  :) Chyba ,że o gram za dużo podniosłeś :)

Pozdrawiam

• Like 1

• 2 tygodnie później...