Skocz do zawartości

Jerkbaitowa Baza Ugięć

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

Jak z czułością tych Corto-18(mam na myśli czucie brania w ręce)?

Poważnie zastanawiam się nad zakupem jako alternatywy dla okoniówki z pracowni?

Czy faktycznie czułość porównywalna do topowych pracownianych typu Kraag xf,czy suzuki?

Nie lowilem Suzuki ani kraagami natomiast mogę czułość porównać do matagi ss, czyli baaardzo elektryczne.

Ten akurat model jest wg mnie źle opisany i komfort jest między 3-7g plus mały robal czy też kajtek 2"

Całkiem fajne ugiecie tego twojego Corto.Wszędzie piszą, że to modele Ajing bardzo sztywne i  wybitnie szczytowe ale ten  twój tubular na zdjeciach takiego wrażenia nie sprawia. Czy miałeś mozliwość pomacać te z pełna wklejką-HS opisane jako x-fast?jest róznica w ugieciu pod obciążeniem-pytam w kontekście  przeznaczenia pod okoniie bo mam obawy,czy nie braknie potrzebnej amortyzacji.Z tego co widzę to jest nawet identycznie opisany blank jak Twój tylko z HS.

Ludzie dobrze piszą. Jest to właśnie taka elektryczna filigranowa ekstra szybka szpileczka, ktorej ugiecie jest mimo to progresywne i płynne co uważam za zaletę. W wymachu i graniu jigiem czuje się tylko pracę końcówki szczytówki, żadnego bujania się blanku 1 nano sekunda i już po wymachu się prostuje a jak się coś uwiesi to nie stoi kołkiem tylko płynnie się gnie. Trzeba wziąć poprawkę na opis bo to 3lb mocy linki to chyba amerykańskie na węźle. Dałbym spokojnie 6Lb i cw 3-7. Wklejek nie macalem bo nie lubie????

Edytowane przez saitt

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...