TOFIX99 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Świetny blank pod pstrąga.. Muszę podzielić trafną uwagę kolegi. Tutaj akurat SLS 8010-2N 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Tego raczej jeszcze nie było: St.Croix XFS70MF [emoji16] Coś marnie, widać nic nie zmienili, góra sie gnie reszta prawie stoi, typowy Xtreme.. a w tej cenie prawie dwa Suzuki z pracowni na top komponentach A wiesz gdzie tak tanio, te suzuki zbuduję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Tutaj jeszcze "praca" SLF 767-2N. Bardzo podobny do slima, trochę krótszy no i tylko 7 lb. ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Ugięcie okoniowego Kraaga XF. SKXF767-2N / 7'6" 2-7lb 228cm 1-14g 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Ile gram wisi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Ile gram wisi?500 gram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 500 gramDziękuję. Przepięknie się ugina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Kilka osób pytało mnie konkretnie o ten model. Dlatego postanowiłem wrzucić jego ugięcie. To świetne połączenie naprawdę szybkiego, czułego i elektrycznego blanku strikte pod jigowanie a jednocześnie mając piękne progresywne ugięcie pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Jaki zakres gramatur (ołow plus gumka) ogarnia najbardziej komfortowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Jaki zakres gramatur (ołow plus gumka) ogarnia najbardziej komfortowo?Główki 3-10g + 3 calowa smukła guma. Taki zakres gramatur stosuję z powodzeniem. To mocne 7-8lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Ma ktoś może zdjęcia ugięcia F. A. Ulf8010-2n lub ulxf 8010?Jak zastosowanie pod pstrąga? Macie jakieś doświadczenia? Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Grudnia 2020 przez MarcinZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Mikado Excellence Goliat 240 1 i 5 kg statycznego obciążenia. Przepraszam za gwałtownie obniżone walory estetyczne spowodowane bebzonem, ale jak jest to co zrobić Brzuch nie jest od piwa, brzuch jest na piwo. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez domeldoom 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 (edytowane) Pomyłka. ???? Edytowane 24 Grudnia 2020 przez TOFIX99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skampi Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 A może wrzuci ktoś Qualie XJB661M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Mikado Excellence Goliat 240 1 i 5 kg statycznego obciążenia. Przepraszam za gwałtownie obniżone walory estetyczne spowodowane bebzonem, ale jak jest to co zrobić Brzuch nie jest od piwa, brzuch jest na piwo.I do podpierania wędki ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Czy zechciałby ktoś uprzejmy wstawić ugiecia wędki na blanku Blaas slim SLS9615-2N ? Będę wdzięczny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 chyba za dużo makowca było ... ... tu trzeba poszukać : http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Heh, faktycznie coś musi być na rzeczy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/page-17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzeczni Łowcy Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Ma ktoś może ugięcie mhx hs9000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgodnie z obietnicą, wrzucam ugięcie blanku i wędki wykonanej w Fishing Art. Model Ultralight Slim XF Nano oznaczenie ULXF 766-2N, długość 7'6" moc 2 - 6 lb, cw 0,7 - 8g szczyt 1,35 mm, dolnik 8 mm. Na zdjęciu butelka 0,5 L 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 CDN ULXF 766 - 2N 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) CDN do powyższych postów odnośnie ULXF 766-2N Załączam link do filmiku z ugięciem. Kilka słów odnośnie eksploatacji. Wędka zbudowana typowo pod okonie, które najczęściej łowię na czeburaszki z gumisiami. Sporadycznie używałem przynęt twardych. mimo to miała to być wędeczka jak najbardziej uniwersalna. Takie było założenie w rozmowie z p. K. Zielińskim.Użytkuję wędkę dwa i pół sezonu. Z braku czasu są to krótkie max 2 godzinne wypady, dwa, trzy razy w tygodniu na pobliskie, nieduże zbiorniki. Z roku na rok byłem coraz bardziej zdumiony i zaskoczony możliwościami blanku. Wszystko uwydatniało się sukcesywnie. Po otrzymaniu gotowego egzemplarza byłem lekko rozczarowany. Wynikało to z przyzwyczajenia do raczej wolniejszych wędek. Poparte też to było tym, że na samym początku zaliczyłem kilka okoniowych spadów. Z czasem było już tylko lepiej, przypuszczam, że musiałem się po prostu przestawić, na szybszą akcję wędki w porównaniu do wędek, którymi łowiłem wcześniej.W pierwszym sezonie łowiłem głównie okonie z przyłowem około wymiarowych szczupaczków. Przynęty zawierały się ściśle w opisie wędki. Komfortowo w przedziale 3 – 7g bez problemowo od 1,5g do 8g Delikatniej jak 1g + haczyk i gumka, nie łowiłem. W kolejnym sezonie okonie w znanych mi miejscach przestały brać (zostały w większości zeżarte), więc zacząłem kombinować. Skończyło się na łowieniu sandaczy na zestaw czeburaszka 10g + 3 calowy kajtek. Oczywiście mówimy o sandaczach do 50 cm i kilku lekko ponad. Łowiłem je z odległości 30 - 40 metrów. Okonie też się zdarzały. Pomimo dużego dystansu, nie było problemu z czuciem brań, nawet przy umiarkowanym wietrze.Zeszły sezon dobitnie uwydatnił brak okoni a i niestety we wcześniejszych miejscach, przestały gryźć sandaczyki. Z nudów i ciekawości zacząłem operować obrotówkami w rozmiarach 0-2, wahadełkami 0-1, woblerami do twitchingu i o zgrozo woblerami typowo boleniowymi około 10 cm i ciężarze do 14 gram!!!Rezultatem było złowienie kilku boleni w tym dwóch naprawdę przyzwoitych 65 i 68 cmMniejszy złowiony z dystansu około 40 metrów, większy strzelił około 5 metrów ode mnie.Wędka spisała się rewelacyjnie. Przy większym, większą rolę odegrał kołowrotek, zwłaszcza przy samym braniu. Zaliczyłem też fajny przyłów karpika około 2kg, który połakomił się na Cyprysową ważkę. Wędki używałem też 2 max 3 razy przy połowie pstrągów. Na kilka złowionych, zaliczyłem około dwa spady. Rybki wzięły na żyłce o długości max 2 - 3 metry i woblerka. Nie były to duże rybki takie pod wymiar. Do uchwytu w pierwszym sezonie podpięty był Shimano Stradic Ci4 3000 FB z plecionką Sunline Super pe8 o mocy 8lb Jednakże i plecionka była lekko za mocna i kołowrotek za duży. Chociaż gdyby zmienić rączkę i knob na model od wielkości 2500 to pewnie komfort by był. Wagowo wyglądało to b. dobrze.Dwa ostatnie sezony, to współpraca wędki z kołowrotkiem Daiwa Fuego LT 2500D i plecionką Sunline Super pe8 o mocy 6lb. Taki zestaw jest świetnie spasowany i jak dla mnie opcjonalny.Najczęściej łowię czeburaszką 2,5g do 4g + haczyk nr 6/4/2 + silikon.Wzorowo współpracuje z przynętami twardymi. Obrotówka nr 2 nie jest za duża, jednakże wielkość 0 – 1 będzie opcjonalna. Pociągnie wahadełka od najmniejszych do nr 2, 0-1 to jej żywioł. Woblerek 5 cm o dość agresywnej pracy postawiony w nurcie, nie gnie szczytówką, jest nadal komfortowo. Świetnie się spisuje z wobkami do twitcha. Jak się z czasem okazało, blank nie boi się przeciążeń. Rewelacyjnie ładuje się już od około 2gramów. Na plecionce poleci na kilkanaście metrów. Przy ciężarze całkowitym około 4-5 gram machnie się i na 30 metrów, oczywiście z wiatrem lub przy jego braku. Przy ekstremalnych przeciążeniach dystans szacuje na około 50 metrów.Podsumowując. Kapitalny blank, na którym wychodzą świetne uniwersalne wędki. Będzie tego.PozdroRobert Edytowane 14 Stycznia 2021 przez uvex 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Dzięki Robercie za tak kompleksową i wyczerpujacą informację. Dodam jeszcze iż informacji od Krzysztofa waga blanku ULXF766-2N wynosi 30 g. Wagi kilku innych slimów zamieściłem tutaj:[blanki] FishingArt - pracownia rodbuildingowa - strona 116 - Rodbuilding (budowa wędek) - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing - strona 116 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Mizuki 80 ul (t) 2.44m 2-8lb 2-10g http://cloud.tapatalk.com/s/6004509c06379/VID_20210117_155037.mp4 Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi