Skocz do zawartości

Jerkbaitowa Baza Ugięć

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

ugięcie Savage Gear LRF 244cm // 2-10cw Świetny kijek

butelka z cola robiła za ciężarek  (nie odrywałem od podłogi)

// Druga fotka butelka oderwana od podłogi

http://zapodaj.net/15ecf8ba09cac.jpg.html

Niech służy ! :) Resztą nie ma co się przejmować :)

• Like 1

Fajnie jak by ktoś teraz wrzucił fotki Phenix'a FX 902-2-B pod takimi samymi obciążeniami jak w poście pawello.

-To częsty dylemat forumowiczów szukających jaziowo-kleniowego kija na dużą i średnią rzekę;  -   Phenix M1 SP 962XUL czy Phenix FX 902-2-B ???,

więc fajnie jakby ktoś teraz to wrzucił.

...osobiście jestem właśnie przed takim dylematem.   Z góry dziękuję.

Edytowane przez Remicki
  • Like 1

Było już o tym na forum, więc w jakimś stopniu się powtórzę,- porównanie ugięcia jakie proponujesz Remku do niczego nie doprowadzi w sensie uznania za przydatne lub nie przy wyborze miedzy dwoma 8lb kijami.

FX 902 jest skonstruowany do obsługi niewielkich przynęt (raczej jigowych) i już wobler 4cm z "normalnym sterem" jak np salmo hornet oznacza na nim wygięcie w nurcie takie, że zacięcie może być za słabe by ryba nie spadła...

• Like 2

Było już o tym na forum, więc w jakimś stopniu się powtórzę,- porównanie ugięcia jakie proponujesz Remku do niczego nie doprowadzi w sensie uznania za przydatne lub nie przy wyborze miedzy dwoma 8lb kijami.

FX 902 jest skonstruowany do obsługi niewielkich przynęt (raczej jigowych) i już wobler 4cm z "normalnym sterem" jak np salmo hornet oznacza na nim wygięcie w nurcie takie, że zacięcie może być za słabe by ryba nie spadła...

To wszystko co napisałeś, o wpływie przynęty na zacinanie to fakt poza dyskusją. Jednak na podstawie ugięcia można wyciągnąć więcej wniosków a na pewno potwierdzić w tym wypadku wyczytane z forum detale. Wszak jesteśmy wzrokowcami i jeśli słyszę że blondynka l ruda tańczą podobnie, to jeśli mam taką możliwość to wolałbym sam to ocenić. Blondynka może fajniej kręcić biodrami ale za to mieć krzywe nogi. Ty chyba tańczysz i z jedną i z drugą więc patrzyć na nie, nie musisz. Ja, mówiąc z miejsca w którym jestem w tym temacie; muszę koniecznie :D

...ale tak serio,  wiesz to doskonale, ugięcie sporo mówi o fizyce blanku.

Edytowane przez Remicki
  • Like 1

Fajnie jak by ktoś teraz wrzucił fotki Phenix'a FX 902-2-B pod takimi samymi obciążeniami jak w poście pawello.

-To częsty dylemat forumowiczów szukających jaziowo-kleniowego kija na dużą i średnią rzekę;  -   Phenix M1 SP 962XUL czy Phenix FX 902-2-B ???,

więc fajnie jakby ktoś teraz to wrzucił.

...osobiście jestem właśnie przed takim dylematem.   Z góry dziękuję.

FX902-2 fotki są na pierwszej stronie w pierwszej wiadomości.

• Like 1