Skocz do zawartości

Poszukuję wolnotonącego "plastiku"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję wolnotonącego, twardego ale łatwego w obróbce materiału najlepiej o przekroju okrągłym, o średnicy około 1,5 - 2cm.

Żeby uprzedzić pytania, potrzebuję wykonać z 15 20 sztuk czegoś na kształt sbirolino (również z otworem na przestrzał). Macie jakies pomysły?

Od tygodnia macam wszystko co mi wpadnie w rękę ale albo za chude albo tonie jak kamień.

W sumie jakby się znalazł i materiał i tokarz przy okazji to było by już całkiem nieźle :)

Ale... jakby już był tokarz to nie musiałby ten materiał być okrągły... cokolwiek Panowie, cokolwiek.

Zima idzie, trzeba rzeźbić ;)

Edit: a może macie jakiś namiar na tanie jak barszcz sbirolino

Edytowane przez vBartek

Z łączeniem komponentów za dużo zachodu :), "urządzenie" ma po prostu za zadanie powoli opadać. Jak nic nie znajdę to po prostu kupię sbirulino. Już napisałem do sklepu który zalinkował samwieszkto (dzięki :) ) żeby mi podali wymiary. Tylko, że to znowu czasu dużo zleci bo jak zamówie to najpewniej po nowym roku przyjdzie. Masakryczny sezon paczkowy sie rozpoczął.

Dobre naście lat temu używało się takich , tanie i łatwo dostępne ;) :D .

Jak używać :) podgrzewamy do około 30°C i można spokojnie wyjąć knot . W dziurkę wsuwamy koszulkę z przewodu , ewentualnie kawałek ołowianej lamety jeśli ma być tonące i gotowe  :D .

Tu masz zestawienie ciężarów właściwych najpopularniejszych tworzyw sztucznych.

http://backer.pl/?p=page.5.Dane-techniczne

Większość tych tworzyw ( również w postaci prętów ) kupisz w hurtowniach Tuplex.

http://www.tuplex.pl/

Edytowane przez samwieszkto

Piotrek o tym też myślałem bo mi nawet troche materiałów zostało z odlewaia jerków :)

Samwieszkto chyba rozwiązałes mój problem, nie wiedziałem, że istnieją takie tabelki. Super sprawa, zaczynam poszukiwania.

Dzięki wszystkim za odzew.

Edit: fajny ten guzik "rozwiązane" "nie rozwiązane", dopiero przed chwila obczaiłem o co chodzi :)

Edytowane przez vBartek