CIECIER Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Mam problem w wyborze plecionki czy ;PowerPro ,SPIDERWIRE STEALTH a ostatnio zainteresowała mnie STREN MICROFUSE. Będę jej używał do łowienia przynętami 10-20g. oczywiście multiplikatorem.Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 stren super braid 10lb na przykład lub 8lb, do łowienia w zielsku 14lb . W przypadku małej brody łatwiej rozplątuje się 14lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 1. stren2. power pro kolejność nie jest prypadkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CIECIER Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Remek chodzi Ci o tego strena co podał Bassy czy o MICROFUSE , jeśli o super braid to trochę szukałem w necie i nie było, coś tam tylko na ebay-u.wiesz może gdzie można ją kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Stren jest i zwykły i microfuse.Na allegro regularnie są Power Pro ( np.: uzytkownik zibi044 ) oraz od niedawna microfuse a klasyczny stren żadziej, moc linki zależy również zależy od opisanego kija Stren 8lb bardzo mi sie podoba i łatwo brody sie rozwiazuje a do cieżejszych wabików ( do 21gram ) stosuje PP 15lbpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 tuf line xp albo stren super braid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Remek chodzi Ci o tego strena co podał Bassy czy o MICROFUSE , jeśli o super braid to trochę szukałem w necie i nie było, coś tam tylko na ebay-u.wiesz może gdzie można ją kupić? witam! stren super braid jest do kupienia u mnie w mieście w jednym sklepie,ale za 114m krzyczą coś chyba ze siedemdziesiąt pare pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Sufix- Naprawde godne polecenia ,niewrzyna sie w multik ,niezwija sie i niekreci .Naprawde solidna linka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 a ja używam PP i za porada @Pitta TUF Line XP i dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 tuf line xp to chyba najmieksza plecionka jaka znam, 15 i 20 jest bardzo cienka i bardzo 'okragla' w przekroju (30 lb juz nie, ta jest plaska, cos im nie wyszlo) potem 50 i 65 lb tez 'okragla'tuf line to super plecionki, wedlug mnie duzo lepsze niz PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Plecionki poszczególnych producentów róznią się między sobą nawet w ramach jednego typu. Róznica ta zależna jest od mocy linki i tak np. Cienkie linki do delikatnego łowienia polecam 6 lbs Spiderwire stealth i PP 8 lbs choć ta pierwsza moim zdaniem lepsza Przy linkach 10-15 lbs wybór jest prostrzy bo wiekszość jest dobra i tak 10 lbs to Stren moim zdaniem jest lepszy od innych producentów 15 funtowe to jak dlamnie Spiderwire Stealth, Stren (14 lbs), Tuffline XP, wszystkie doskonałe lepsze od PP 15 lbs powyzej 20 lbs używam tylko PP pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 CIECIER@Nie chcę podważać tego co napisali poprzednicy. Ale proponuję rozważyć to co napisał Jerzy z Omanu.Dodatkowo proponuję podejć do sklepu wędkarskiego w Ostrołęce i poproś malutką szpuleczkę żyłki przyponowej o śrenicy 0,06mm. Następnie porównaj to z posiadają plecionką opisaną przez ciebie jako 0,06. Wnioski opisz na forum. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Ja używam Strena 10lb ,jak i Power Pro 20lb - obydwie godne polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CIECIER Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 dzięki wszystkim za pomoc a co myślicie o tych stren-ach : http://www.allegro.pl/item348197858_plecionka_stren_sinking_ 0_16_110_m_camo_green.html http://www.allegro.pl/item341233655_stren_microfuse_0_17_mm_ 10_20_kg_114_m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Pytanie raczej powinno dotyczyć rzetelnosci danego sprzedawcy- żeby uniknąć podróbek. Nic tu nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Wkleję odpowiedź kolegi z innego forum na tema Stren Microfuse :Witam. Zgodnie z obietnicą spróbuję napisać kilka słów o plecionce Stren Microfuse 0,12 zakupionej w sklepie internetowym szczupak.pl .Pierwsze wrażenie to bardzo dobra gładkość co zapewne jest efektem obróbki termicznej. Można odnieść wrażenie że jest to coś pośredniego między klasyczną plecionką a żyłką. Przekrój zbliżony do okrągłego na kilkunastometrowym odcinku który oglądałem dość dokładnie nie zauważyłem żadnych wyrażnych spłaszczeń. Przy pierwszym kontakcie odniosłem wrażenie że jest troszkę sztywnawa ale po oddaniu kilkudziesięciu rzutów jakby troszkę zmiękła. Zapewne to odczucie jest też spowodowane tym że jest obrabiana termicznie.Jednak wydaje mi się że jest troszeczkę sztywniejsza od Power Pro. Myślę że miękkość jest do zaakceptowania.Jeżeli chodzi o wytrzymałość to próbowałem ją sprawdzić przy pomocy wagi wędkarskiej ale jest to trochę nie miarodajne gdyż raz pęka przy wskazaniu wagi ok. 6,70 drugi raz 6,30 kg. Podana wytrzymałość to 6,80 kg.Inny sposób to połączenie węzłem z Berkleyem Fire Line Fluo o identycznych parametrach też nową i tu zdecydowanie strzela Berklley. Spróbowałem też konfrontacji z PP 0,13 i tu wygrywa PP ale ma podaną wytrzymałość 8,00 kg. więc nic dziwnego.Jeżeli chodzi o świecenie to po naświetleniu światłem dziennym i przeniesieniu do ciemnego pomieszczenia nie zauważyłem żadnych oznak świecenia. Przypuszczam że do uzyskania tego efektu zgodnie z zasadą fluorescencji potrzebne jest jakieś żródło chociaż słabego światła (świecący księżyc).Dzisiaj specjalnie poszedłem porzucać i muszę powiedzieć że rzuca się nią bardzo fajnie nie ma tendencji do tworzenia się bród. Rzucałem z Curado 101D i dopiero gdy rzucałem z tylko jednym włączonym bloczkiem trafiłem brodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Cześć,Dzięki za opis. Mam tylko jedną uwagę - księżyc nie wystarczy. Zarówno przynęty do nocnego łowienia jak i takie linki trzeba naświetlić małą lampką przed użyciem. Efekt po jakimś czasie zanika i trzeba ponownie ją doświetlić. W absolutnej ciemności nawet delikatne świecenie jest dobrze widoczne. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Pytanie raczej powinno dotyczyć rzetelnosci danego sprzedawcy- żeby uniknąć podróbek. Nic tu nie pomogęA może ktoś podać kilku sprawdzonych sprzedawców plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo26 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Jak dla mnie po sprawdzeniu paru producentów, PP jak na razie nr.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 od siebie moge jeszcze dodac coś takiego jak DEGA TYTANit. fajna okrągła (w miarę - tzn na tyle na ile plecionka moze byc okrągła) no i co dla mnie jest szczególnie ważne nisamowicie miekka. Dodatkowo nie strzepi się i ma miły zielonkawy kolor (trochę jaśniejsza od PP moss green). niestety u mnie w wiosce maja tylko dwie wytrzymałości. coś ok 10(może 12)lb i ok 15. pisze orientacyjne wytrzymałości bo to co pisze producent to ... o kant tego ten... rozbić. ale poki co to chyba tylko europejski opis wytrzymałości no i podana srednica są jej jedyna wada (która znam)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja osobiscie polecam w kolejnosci streen potem PP z Degą niemiałem do czynienia no może jedynie z impresjonistą Edgar-em Degas-em <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Po przerobieniu Microfuse, Whiplash i Fireline wróciłem do PP. Microfuse pomimo zgrzewania rozwarstwia się, Whiplash strasznie strzępi a Fireline to jedna wielka pomyłka (wytrzymała miesiąc )bylaby tez krotsza droga http://www.jerkbait.pl/?p=56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Ale własna autopsja to własne zdanie to ciekawa teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi