Skocz do zawartości

Hunter1986

Rekomendowane odpowiedzi

...to jest prototyp i tak pojdzie w kosz... chciałem zasiegnac opini odnosnie wyglądu, potencjalnego malowania, i gdzie w jaki sposób mozna zamocowac ewentualnie obciazenie i oczka... napewno zakupie jesli warto to ciagnac dalej...

Edytowane przez Hunter1986

Brawo Hunter. Widzę, że masz dobre zaczątki "dłubania" woblerków, a jak wiem, jeżeli już zacząłeś i to naprawdę dobrze!,  na pweno będą sukcesy.

Nie mówię już, jeżeli na zrobionego przez siebie woblerka wyholujesz rybkę - to dopiero się zacznie!, zobaczysz, że się nie myliłem. ;)

Pozdrawiam

Ile cm ma ten wobek ? Jak sądzę ma nie więcej niż 4 cm ? Proponowałbym Ci, byś obciążenie wstawił tylko w jednym miejscu - z przodu, tuż za oczkiem na kotwiczkę. To da Ci gwarancję dobrej akcji woblerka, z tym, że nie zrobisz długiego steru, bo przynęta będzie wyskakiwała z wody. Kąt nacięcia na ster jest dobry, (taki jak zaznaczyłeś).

Jeżeli masz lakier akrylowy bezbarwny - to możesz uratować ten prototyp malowany flamarstrami. Zrób delikatny cienki natrysk na całą powierzchnię. Jeżeli flamastry są złóżmy średniej jakości, powinno być dobrze, nic nie powinno się rozpłynąć. Gdy będzie dobrze, drugą cienką warstwę lakieru akrylowego bezbarwnego. Później jak wyschnie, możesz spokojnie nakładać lakier warstwowo do zabezpieczenia wobka.

Pozdrawiam

Edytowane przez Harjer

• 1 miesiąc temu...

Działasz "Hunter", nie rzuciłeś tego w kąt :) To dobrze. Powiedz, jak dajesz sobie radę z obciążaniem woblerków. Złapałeś już o co chodzi ?

Widzę z fotek, że męczysz się w całkowitym, (pełnym) struganiem kształtu i potem przy szlifowaniu papierem. Kiedyś także tak robiłem, że skóra na palach była jak podeszwa i niejednokrotnie dłubałem dalej, pomimo bólu ;)  Jeżeli tak robisz - proponuję Ci byś kupił sobie średniej wielkości pilnik do metalu, (nie do drewna) i nie zdierak ! Taki by jego nażynki mogły zdzierać drewno a zarazem nie pozostawiały dużych, głębokich wcięć. Po zrobieniu nożykiem kształtu, gdy użyjesz takiego pilnika zobaczysz jak szybko i fajnie - równiutko wyprowadzisz żądany kształt przynęty ;) Potem już sama przyjemność gładzenia :D

Pozdrawiam

działam działam:) ...co do obciazenia mam wage precyzyjna po zważeniu korpusów ukleja od 2,5g do 2,7g wiec mysle ze mozna to dociazyc(wob pływajacy) ok 1,5grama olowiu co do wiekszych korpusów okoń wazy od 2,5g do 2,7g szczupły od 4,3g do 5g.... skóry nie trace bo szlifuje w rekawiczkach:D  ...pilniki mam do metalu ale jakos nie bardzo mi to szło, wiec trzeba bedzie jeszcze popracowac nad tym ...wiec nozyk ostre ciecie i papier scierny o róznej gradacji w przyszłosci moze uda sie zmechanizowac w sensie papier na rzep do szlifierki i jazda:)...

Edytowane przez Hunter1986

• 1 rok później...
  • 10 miesięcy temu...