EMMS Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Akurat ta seria Berkleyów jest ciężko zrywalna i prawie Jelcza można sobie swobodnie "holować" na drugim końcu zestawów Zależy, czym chcesz jerkować, jeśli 70(80)-200g będą latać bez bólu, jeśli Slider7 to powinieneś trochę odpuścić z wytrzymałością Poza tym Berkleye mają to do siebie, że trochę spłaszczone są w przekroju, ale tutaj raczej można by to wziąć za kosmetykę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Berkleye to przede wszystkim są mega przegrubione, nierzadko realna wytrzymałość jest taka jak na pudełku tylko plećka jest dużo grubsza, rozmawiałem o tym ze znajomym dystrybutorem i mamy takie same zdanie na temat tych plecionek. Nie znaczy to, że są złe po prostu trzeba brać na to poprawkę montując zestaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek83 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dziękuje za odpowiedz Narazie się wiec wstrzymam i nawine coś ze stajni PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miquelos Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Witam, ja do castingu Dragon Guide Select Skinner Cast 1.95m 40-80 gr i HS200IL zakupiłem plecionkę Dragon HM8X 0.16 / 16.9 kg fluo pomarańcz. Jak tylko nadejdą cieplejsze dni przetestuję zestaw Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Kijas jest całkiem spoko, trochę pałowaty, ale ma za to dosyć duży zapas mocy, także spokojnie do 100g rzucisz Ja do casta (=jerkowych mastodontów XXL) używam, jeśli dobrze pamiętam, jakiegoś Berkleya koło 60lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miquelos Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Kijas jest całkiem spoko, trochę pałowaty, ale ma za to dosyć duży zapas mocy, także spokojnie do 100g rzucisz Ja do casta (=jerkowych mastodontów XXL) używam, jeśli dobrze pamiętam, jakiegoś Berkleya koło 60lb. łooo, to spora moc w tej lince drzemie nawet mega zaczepy możesz wyciągać ... Nie chciałem przesadzać z grubością mojej linki bo woda, na której łowię jest bardzo czysta. Zastanawiam się czy zastosować fluorocarbon czy bezpośrednio agrafkę i pomalować markerem. Przynęty mam różne, nawet 80g. Patrzyłem na alle...pli jest taki: Dragon Fluorocarbon CLASSIC 20kg/40cm Jak uważacie z fluo czy bez ?? Czy ktoś z Was używał tego przyponu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Jest temat odnośnie fluo na szczupłegohttp://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search&search_in=forums Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam Jaką plecionkę polecacie pod cast .Przeważnie przynęty 30-50g.Chodzi mi o firmę i wytrzymałość do 20kilo.Kołowrotek abu stx.kij na blanku talona hm64.Która plećka się nadaje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Wg cen rosnących:Jaxon NCLSpider Wire Red CodeDragon Jiggin BraidPenn International PB (jakas jest teraz promocja w Fishing Mart)Varivas Sea Bass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 na temat plecionek chyba jest najwięcej pisane na tym forum ale odpowiem.według mnie najlepsza plećka do multi to już ciężko dostępna -stren super braid.nie jest plątliwa a jeśli coś się zdaży łatwo rozplątać i o dziwo nie ciągnie dużo wody czyli nawijana na szpulę sprawia wrażenie suchej.jest przegrubiona i mocna jeśli znajdziesz celuj w 20lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Woblerek. Przeczytaj opisy na tym blanku. Masz tam 15-30 lb. to znaczy że dla bezpieczeństwa blanku twoja plecionka powinna mieć wytrzymałość max 14 kg. Polecam PP. Lub najlepiej Stren . Stren w Pirani wychodzi znacznie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Dzięki koledzy za podpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) dla mnie najlepsze z których korzystam to :Berkley Whiplash WhiteDuel Hardcore X8 MilkyGreenStren Sonic/Super Braid niestety nie korzystałem jeszcze z Momoi i Varivasa.. Stren siedzi u mnie na Stx'ie , nie narzekam Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez meth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ja mogę z czystym sumieniem polecić plecionkę Xzoga A8. Wcześniej używałem Strena Sonic Braid, PP, TufLine, jakiegoś Jaxona, dragona HM8X, kiedyś jeszcze Spiderwire i fireline (o tej ostatniej chciałbym zapomnieć). Teraz zakupiłem Xzogę i jest elegancka - wytrzymała, solidna ciasno pleciona, cenowo też dobrze wychodzi.Ze Strena i TufLine też byłem bardzo zadowolony, ale Stren jest trochę gruby jak na swoją wytrzymałość i taki jakiś luźny, wytrzymałość ma elegancką. Tufline zresztą też jest fajny, ale nie jest tak gładki jak Xzoga, widziałem też wersję osmio - splotową, ale wydawał się trochę za sztywny jak na multiplikator i dlatego też go nie wziąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 stren sonic brajd a super braid to spora różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 ja polecam power pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 stren sonic brajd a super braid to spora różnicaNa czym polega? Używam białej Sonic Braid 20 LB i nie mam zastrzeżeń. Jakie są różnice? Kupiłem z ciekawości Super Braid , ale jeszcze nie nawinąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Kiedyś moim faworytem było Momoi teraz tej marki nie ma .Do niedawna fascynacja Berkleyem i PP a teraz zdecydowanie Varivas Sea Bass Edytowane 16 Maja 2014 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Varivas Sea Bass - dobra cena dobra linka - mozna kombinowac ale na wiele to nie da. Z linke do ul / l polece dragon jigin braid 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Jiging Braid fajna, polecam. Cienka i mocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 (edytowane) Wg cen rosnących:Jaxon NCLSpider Wire Red CodeDragon Jiggin BraidPenn International PB (jakas jest teraz promocja w Fishing Mart)Varivas Sea BassMiło widzieć, że ktoś oprócz mnie zna/używa Penn'a.Ja mam niebieską z tej serii 0,14 oraz 0,17(wiem śmieszny opis, ale to tylko cyferki na pudełku) w realu ta słabsza trzyma 10,5kg na zerwanie na łączniku bezwęzłowym i spokojnie śmiga na zestawie do 60gr przy czym ładnie lata. Jedna z lepszych x4 jakie znam, cena też w miarę ludzka, ale trudno ją znaleźć, bo od tego roku zaprzestali produkcji. Edit: Już jej nie widzę w FM Edytowane 17 Maja 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 masz tutaj (również inne grubości)http://allegro.pl/plecionka-penn-international-blue-270m-0-14mm-usa-i4224066869.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 masz tutaj (również inne grubości)http://allegro.pl/plecionka-penn-international-blue-270m-0-14mm-usa-i4224066869.htmlTego sprzedawcę to akurat znam, chciałem zobaczyć po ile na FM puszczali tą plećkę. Jakby co jest 0,17 w krótszych odcinkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Plecionka Penn International jest w FM ale tylko sklepie stacjonarnym.Tak więc wskazana wycieczka do Bielska , Katowic lub Sosnowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Miałem kiedyś kilka szpulek 270m tego Penna Int. w kolorze blue ocean . Mogę szczerze polecić. Niestety od dawna nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi