Szogo636 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Panowie,orientuje się któryś ile wejdzie Avani Sea Bass Max Tracer 1.2 na sv 105 spool???Stoję teraz przed wyborem plecionki,Tracerem łowiłem i złego słowa,nie mogę powiedzieć i łowiłbym nią do teraz,gdyby nie felerna szpula w steez-ie.Zastanawiam się,ile mi zostanie z tych 150m. Edytowane 29 Października 2015 przez Szogo636 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Trafiła mi się szpulka Robinson Phantom Spin. W kolorze zielonym. Opisana jako 0,15. Dzisiaj były testy. To naprawdę fajna plećka.Nawinąłem ją na swoją Tatulę Type-R. Wcześniej miałem Dragona Jiggin Braida 0,18, też zajebisty, ale pójdzie na mocniejszy zestaw. Tatula Robinsonem rzuca dalej (jest po prosu cieńszy). Żadnych splątań, bród, puchnięcia. Trafiło się parę twardych zaczepów, (łowiłem na Warcie). Przypon wolframowy puścił przy agrafce, pletka się nie poddała. Parę patyków nie małych też wyjechało z wody. Żeby było ciekawiej, nawinąłem ją w domu, na sucho, i tak już będę nawijał plecionki. Jeden dość spory minus. Na szpuli jest tylko 100 m. więc szpula w multiku nie została zapełniona. Mnie to osobiście nie przeszkadza, wolę w caście niepełne szpule, lepiej się rzuca. Jeżeli wyszłyby szpule chociaż 125 m i produkt byłby powtarzalny, nie widzę konkurencji dla tej linki w tym przedziale cenowym. Chociaż ja nie zapłaciłem ani grosza, dostałem ją. Polecam.Idzie to kupić w cenie ok. +- 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Novis,jeden dzien to troche malo aby poznac linke ,nie uwazasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Owszem, tak. Już wyjaśniam. Plecionkę opisałem wedle swoich wymogów. A test na rzece z łowieniem z brzegu jest jak najbardziej, hm, że tak powiem miarodajny. Zwykle łowię z pontonu na wodach stojących, gdzie w zasadzie nie tracę przynęt. Tzn, zaczepy się zdarzają ale napłynięcie na zaczep i Grom załatwia sprawę. Stąd też, pokusiłem się o wstępną recenzję. Didi, pamiętaj o jednym. Wszyscy, zauważ, oceniający jakieś pletki piszą o swoich, co normalne, doświadczeniach w stosowaniu takowych na swoich wodach. Rzadko kto pisze, jak plecionka, i w jakicj warunkach jest używana. Ja, na przykład łowię z pontonu, na wodzie stojącej, w której zazwyczaj nie ma kamieni (ryzyko przetarcia linki), a wszelkie zaczepy rozwiązuję za pomocą odczepiacza.. Dlatego też z Robinsonem powędrowałem nad Wartę, gdzie od razu zweryfikowałem pewne sytuacje, które zazwyczaj na wodach stojących mnie się nie przytrafiają.Łowię zdecydowanie częściej na jeziorach i zaporówkach niż rzekach, ale też wiem, iż sporo osób tak łowi. Nie chadzam za boleniami, kleniami, jaziami itp, nie czytam rzek, wolę wody stojące, więc myślę, iż moja ocena linki jest bardziej skierowana dla osób łowiących w podobny sposób.Oczywiście, jest to subiektywne odczucie. Jak dla mnie wystarczające z przyczyn w/w. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 w dalszym ciagu mnie nie przekonalesw zasadzie chyba nie ma linki o ktorej moglbym napisac cos zlego po jednym wypadzie,tu wszystkie w zasadzie spelniaja oczekiwaniaoczywiscie z czasem bylo juz rozniepamietac nalezy o jednym,ktos wydajac nie maly pieniadz zazwyczaj chcialby byc najblizej idealuo wartosciach jakie powinna spelniac nie bede pisal ,kazdy juz napewno nie raz to przerobil,ale wybacz po jednym dniu.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Rozumien Cię doskonale i w zasadzie nie sposób odmówić Ci racji. Nie pozostaje mi nic innego, jak dalej testować linkę w innych warunkach. O czym niewątpliwię zrelacjonuję 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 w dalszym ciagu mnie nie przekonalesw zasadzie chyba nie ma linki o ktorej moglbym napisac cos zlego po jednym wypadzie,tu wszystkie w zasadzie spelniaja oczekiwaniaoczywiscie z czasem bylo juz rozniepamietac nalezy o jednym,ktos wydajac nie maly pieniadz zazwyczaj chcialby byc najblizej idealuo wartosciach jakie powinna spelniac nie bede pisal ,kazdy juz napewno nie raz to przerobil,ale wybacz po jednym dniu....A ja akurat nie tylko , że po dniu użytkowania ale wręcz przed zakupem miałem już ugruntowaną opinię na temat plecionki.Otóż: w pewnym podwarszawskim centrym handlowym gdzie dominuje zapach smażonego ryżu, kupowałem cieszący się ogromną renomą kij castingowy produkowany... za pewnym murem granicznym.Przy okazji zainteresowałem się plecionką sygnowaną nazwą pewnej bardzo renomowanej firmy. Towar był elegancko i ponadstandardowo opakowany w śliczne aluminiowe pudałko z pokrywką...wersja limitowana! Ale nawet sprzedawca powiedział: daj Pan spokój bo ... ta "plecionka" jest słabsza od nici bawełnianych Za to dał mi kilka zajebistych pudełek aluminiowych od tego towaru (mam je do dzisiaj) Gdyby ten towar trafił do sklepów to nabywcy już po pięci minutach zakończyli by testy nad wodą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Łowiąc np. Rapalą Braid coś tam, zazwyczaj tyle wystatczy by przerwać łowienie i udać się do sklepu. Mówiąc krótko, człowiek ma jeszcze szansę spedzić dzień na rybach bezstresowo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Ja do swojej Abu używam varivasa 1.5 lb i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 1.5 lb ? chyba raczej 1.5 pe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba67810 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 używam varivas niebieskiej polecam naprawde fajna plecionka na sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) używam varivas niebieskiej polecam naprawde fajna plecionka na sandaczenie tylko na sandacze ... :-) naprawdę jest godna polecenia.aktualnie czekam na 300m :-) Edytowane 13 Listopada 2015 przez s4mo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Minie w cascie najbardziej irytuje woda spływająca z linki po multiku na palce (zawsze mam mokre opuszki).Jest to szczególnie irytujące gdy jest zimno.... Są na to sposoby,linki które nie niosą wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 hymmm chyba nie ma ... bo zawsze wpije ... widzisz mi też często kapie woda i mam rękę mokrą ... a w 2 kiju gdzie jest to zwykły spining to woda leci mi na twarz ... więc nie wiem co gorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackRipper Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Sufix jest świetny. Ostatnio kupiłem Mikado Octa braid i również jestem zadowolony. Głównie łowię w wodzie słonej, z brzegu, na skałach. Te dwie marki świetnie się sprawdzają. Zaznaczam, że nawój w Mikado, to 150m. W drugim zestawie testuję Berckley Fireline, nawój 270m. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Sufix jest świetny. Ostatnio kupiłem Mikado Octa braid i również jestem zadowolony. Głównie łowię w wodzie słonej, z brzegu, na skałach. Te dwie marki świetnie się sprawdzają. Zaznaczam, że nawój w Mikado, to 150m. W drugim zestawie testuję Berckley Fireline, nawój 270m. Jestem zadowolony. A jak dlugo uzytkujesz te linki? Mikago na poczatku to moze i wyglada ok, a pozniej juz tak rozowo nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Moje nihonto octabraid używane drugi sezon ma się zupełnie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackRipper Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 A jak dlugo uzytkujesz te linki? Mikago na poczatku to moze i wyglada ok, a pozniej juz tak rozowo nie jest. Mikado Octa braid używam od marca tego roku, oczywiście zmieniła kolor na płowy, jednak wciąż spisuje się na medal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejant Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Odgrzebię temat, po przeczytaniu tematu widzę, że dużo z was poleca plecionkę Varivas Sea Bass. Chciał bym ją dzisiaj zamówić, ale zastanawiam się czy wybrać bardziej wytrzymalszą 4 splotową czy bardziej okrągłą 8-splotową, jakich używacie,podzielcie się opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Wybierz 4-splotowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Ja do łowienia sandaczy używam 4splotowych,do łowienia okoni na gumy z główkami 3-8g 8splotowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 jak chcesz mieć gejzery przy rzucie, to bierz X4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 ..."gejzery przy rzucie"... super określenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Bo dobra pletka jest jak dobra kobieta i musi zwilgotnieć jak muskasz ją palcem Edytowane 6 Lutego 2016 przez minecjusz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Przemek, kurde! ... weź pastylkę na uspokojenie (albo inaczej rozładuj, kłębiące się w głowie skojarzenia ) Bo my tutaj chcemy poważnie pomagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi