Skocz do zawartości

Plecionka do castingu

Pawcio16

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytałem troszkę o niej i znalazłem takie opinie:

Niezbyt zachęcające... :(

A ja zamiast wiecznie wyszukiwać mikado,jaxona i inne takie wynalazki raz bym kupił to co polecają forumowicze a nie wyważał otwarte drzwi tatulą ze szpulką z ali z plecionką z niewiadomoskąd.
  • Like 5

Poczytałem troszkę o niej i znalazłem takie opinie:

Niezbyt zachęcające... :(

Aleksandrze! nie wiem gdzie to wyczytałeś, ale papier (i ekran komputera) są cierpliwe ;) Kiedyś polecił bym  Varivasa Casting PE (ale już nie wiedzieć czemu japońce go nie produkują) Teraz z całą odpowiedzialnością polecam High Grade 4X lub Rock Beat ... i nie kombinuj ;)  :P  :D 

• Like 3

Aleksandrze! nie wiem gdzie to wyczytałeś, ale papier (i ekran komputera) są cierpliwe ;) (...)

Tutaj, na Forum... :)

(...) Teraz z całą odpowiedzialnością polecam High Grade 4X lub Rock Beat ... i nie kombinuj ;)  :P  :D 

Już nie kombinuję, poddaję się i biorę High Grade. :D

• Like 1

Lubię HG ale kiepsko u niego z wytrzymałością na przetarcia parę bród i potrafim strzelić tam gdzie się zrobiła, jakieś wyszarpywanie z zielska nawet niewielkich krzaczorów też ją mocno osłabia na 0.6 pe potrafię odstrzelic 3g cykade . Braki w umiejętnościami chyba.????

Absolutnie nie zmieniam poglądów:

(...) Już nie kombinuję, poddaję się i biorę High Grade. :D

ale zupełnie przypadkowo natrafiłem na taki https://allegro.pl/kategoria/sport-i-turystyka?string=Plecionka%20DAM%20Crosspower&description=1&order=p&bmatch=baseline-var-n-spo-1-4-0313 wynalazek. Czy ktoś miał z tym do czynienia? D.A.M. to raczej dobra firma i wypuszcza coś takiego?

Absolutnie nie zmieniam poglądów:

ale zupełnie przypadkowo natrafiłem na taki https://allegro.pl/kategoria/sport-i-turystyka?string=Plecionka%20DAM%20Crosspower&description=1&order=p&bmatch=baseline-var-n-spo-1-4-0313 wynalazek. Czy ktoś miał z tym do czynienia? D.A.M. to raczej dobra firma i wypuszcza coś takiego?

No brawo Ty.

Aleks nie kombinuj choć cena zachęcająca ... Ewentualnie kup dla porównania. Będziesz miał o czym pisać. W wątku "plecionka na okonia" jeden z kolegów ostrzega przed następcą super PE czyli sunline siglon x 8 i tej raczej nie kupuj bo jest trochę droższa od varivasa i skoro jedne z pierwszych egzemplarzy nie za bardzo dobrej jakości są kolokwialnie rzecz ujmując to potem będzie już tylko gorzej niestety. Ja niestety na szybko musiałem kupić i kupiłem tego siglona x 8 ..., może mój egzemplarz będzie lepszy jakościowo ;) Gdybym miał czas to kupiłbym varivasa zdecydowanie, a jak chcesz coś po taniości to spidewire dura 4 albo savage gear adrenaline, ponoć są niezłe. Jest też dostępna w każdym sklepie micado octa braid. Niestety mikado w przypadku octa trochę zeszło z jakości jaka była około 3 lat temu albo ja kupiłem w zeszłym roku podróbkę.

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 1

Paweł masz rację, ale nie do końca ... Skoro Sunline Super PE 8 Braid była doskonałą linką to część kolegów, która była z tej linki zadowolona wybrała następcę czyli Sunline Siglon X 8. Przecież to, że następca linki jest gorszej jakości to nie wina zadowolonych użytkowników poprzedniej generacji linki ...

Ja chyba niestety tez zrezygnuje z 8x do lekkiego łowienia chyba, że dostanę gdzieś tego starszego sunline-a.

Dałem się namówić na shimano kairiki i... Kolor trzyma niezle, jest dosyć wytrzymała chociaż zdarzył mi się odstrzał 7g i za cholerę nie wiem jak to się stało ale najbardziej irytuje mnie to jak często i mocno klinuje się na szpuli. Szlag mnie momentami trafia a mam ja dosyć krótko więc tej plecionce już podziękuje.

Używałem tego high grade i byłem bardzo zadowolony. Zmieniłem tylko dlatego, że chciałem coś cichszego.

Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę to dobrze namoczony węzeł z fc przed zaciśnięciem. Na początku nie zwracałem na to uwagi i czasami puszczało w tym miejscu.

A jak się sprawy mają z 8x od power pro?