pepka87 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) Może ktoś używał? Może jakaś opinia ? https://allegro.pl/oferta/plecionka-dragon-salt-water-big-game-0-32mm-1000m-6923958024?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Edytowane 24 Marca 2019 przez pepka87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 A czy ktos wie ile takie cudo realnie wytrzymuje ? Major Craft Dangan Braid x8 1.5 0.19mm fluo green 150m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Plecionka słabo spleciona to i jest w dotyku bardziej szorstka. Ale jak dobra jakość przelotek to nic sie nie stanie. Panowie jak na ta chwile plecionki momoi ? Uzywaam od niedawna momoi lure soul cast pe 0,6 i musze przyznac ze jest bardzo mocna jednak dosc sztywna i glosna. Za wczesnie zeby chwalic ale narazie mi sie podoba ???? Dla mnie varivas HG czy to x4 czy x8 nie ma w tej cenie konkurencji tylko te kolory ???? ... sa inne niz niebieska i zielona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Jest żółta ale nigdzie nie mogę znaleźć. Gdybys coś wiedział daj znać to chętnie wezmę po sztuce z każdej średnicy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Zapytałem "u źródła" o HG. Jest jeszcze multikolor i w najbliższym czasie pojawi się różowa (żółtej nie ma) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 A czy „źródło” podało kiedy nastąpi ten najbliższy czas i ewentualnie czy mógłbyś podać jakieś namiary? ????Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) Sądzę, że w ciągu miesiąca, a pytania można kierować do @endriu24 lub bezpośredniohttp://team-rapa.pl/sklep/firma/varivas/(link poprawiany) Edytowane 25 Marca 2019 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) Link nie otwiera się... Nie można odnaleźć strony sieci Web HTTP 404 Najbardziej prawdopodobne przyczyny: W adresie może być błąd w pisowni. Jeśli został kliknięty link, może on być nieaktualny. Edytowane 25 Marca 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 a teraz?http://team-rapa.pl/sklep/firma/varivas/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watchmaker Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Panowie pytałem w innym dziale ale chyba w niezbyt do tego odpowiednim. Potrzebuję czegoś taniego do nauki ustawiania hamulcy w multiku pod rożne gramatury na ten sezon. Coś cienkiego pod okonki 0.06-0.08 i pod szczupaczki tak do 0.14. Myślę nad Mikado Nihonto Octa Braid czy ta plecionka jest troszkę choć coś warta? Do tego mam tylko jedną szpulkę i nie wiem, czy jest sens przewijać ciągle i czy nie lepiej byłoby na razie wziąć tylko 0.14 bo zaraz rusza sezon na większe drapieżniki, a pod okonki sobie kupić wczesną wiosną za rok? A może wziąć coś pomiędzy jeśli o grubość chodzi? Bo wędkę mam z zalecanym line weight do 16lb czyli jakieś 7.25kg a takie Mikado 0.14 to już ponad 10kg wytrzymałości. Gdyby ktoś jeszcze polecił mi od razu jakimi parametrami powinien się cechować metalowy przypon pod szczupaka. Jak się go dobiera względem reszty zestawu? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Watchmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Panowie pytałem w innym dziale ale chyba w niezbyt do tego odpowiednim. Potrzebuję czegoś taniego do nauki ustawiania hamulcy w multiku pod rożne gramatury na ten sezon. Coś cienkiego pod okonki 0.06-0.08 i pod szczupaczki tak do 0.14. Myślę nad Mikado Nihonto Octa Braid czy ta plecionka jest troszkę choć coś warta? Do tego mam tylko jedną szpulkę i nie wiem, czy jest sens przewijać ciągle i czy nie lepiej byłoby na razie wziąć tylko 0.14 bo zaraz rusza sezon na większe drapieżniki, a pod okonki sobie kupić wczesną wiosną za rok? A może wziąć coś pomiędzy jeśli o grubość chodzi? Bo wędkę mam z zalecanym line weight do 16lb czyli jakieś 7.25kg a takie Mikado 0.14 to już ponad 10kg wytrzymałości. Gdyby ktoś jeszcze polecił mi od razu jakimi parametrami powinien się cechować metalowy przypon pod szczupaka. Jak się go dobiera względem reszty zestawu?Sugeruję wizytę w sklepie wędkarskim. Tam uzyskasz fachową pomoc, dobierzesz elementy zestawu. Nie rozumiem o co chodzi z multikiem i nauką ustawiania hamulca. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Panowie pytałem w innym dziale ale chyba w niezbyt do tego odpowiednim. Potrzebuję czegoś taniego do nauki ustawiania hamulcy w multiku pod rożne gramatury na ten sezon. Coś cienkiego pod okonki 0.06-0.08 i pod szczupaczki tak do 0.14. Myślę nad Mikado Nihonto Octa Braid czy ta plecionka jest troszkę choć coś warta? Do tego mam tylko jedną szpulkę i nie wiem, czy jest sens przewijać ciągle i czy nie lepiej byłoby na razie wziąć tylko 0.14 bo zaraz rusza sezon na większe drapieżniki, a pod okonki sobie kupić wczesną wiosną za rok? A może wziąć coś pomiędzy jeśli o grubość chodzi? Bo wędkę mam z zalecanym line weight do 16lb czyli jakieś 7.25kg a takie Mikado 0.14 to już ponad 10kg wytrzymałości. Gdyby ktoś jeszcze polecił mi od razu jakimi parametrami powinien się cechować metalowy przypon pod szczupaka. Jak się go dobiera względem reszty zestawu?Jakie jest Twoje doświadczenie wędkarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Weż Robinson Phantom Spinn 0,06 i 0,15 i będzie gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watchmaker Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Doświadczenie mam kiepskie bo dopiero zaczynam. Sporo biegałem z bocznym trokiem za okonkiem ostatnio z ciężarkiem 15g i rzucanie opanowałem całkiem dobrze. Hamulce są trzy. Doszedłem do takiej kontroli że mam je wszystkie ustawione na minimum i kontroluję szpule kciukiem ale to tylko przy tym konkretnym ciężarze. Chciałem sprawdzić ile dorzucę 12g (dwie oliwki) pod domem i zupełnie inna bajka. Albo bardzo blisko albo broda. Jak założę za 3 tygodnie blachę albo obrotówkę będzie pewnie wcale nie łatwiej. Po prostu trochę będę musiał tymi hamulcami pokręcić aż znajdę odpowiednie ustawienia i dojdę do większej wprawy. Szkoda plecionki za 100zl jak ją trzeba będzie może zaraz ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Przy małej gramaturze powinieneś mieć dość dobrze ustawiony hamulec i tym bardziej że jesteś początkujący. Więc na minimum powoduje ci to że masz brody. Sam z siebie uczyłaś się ustawiać hamulec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Sugeruję wizytę w sklepie wędkarskim. Tam uzyskasz fachową pomoc, dobierzesz elementy zestawu. Kolega prosi o pomoc, zadając pytania na forum dyskusyjnym, które zrzesza wielu świetnych, doświadczonych spinningistów, a Ty odsyłasz go po fachową pomoc do sklepu wędkarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Docisk szpuli ustaw tak aby szpulka miała zero luzu w ruchu na boki. Magnetyk ustaw na max. rzuć lekko rzutem bocznym. Nie napinaj się na rekord odległości. Rzuty będą bliskie. Po kilku rzutach odpuść hamulec magnetyczny o dwa ząbki. Odległość nieznacznie wzrośnie. Po kilku rzutach znowu poluzuj magnetyk itd. aż do momentu kiedy zauważysz tendencje do puchnięcia plecionki co jest bliskie powstaniu brody. Przykręć o ząbek magnetyk i ćwicz, ćwicz , ćwicz... Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez BOB 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Kolega prosi o pomoc, zadając pytania na forum dyskusyjnym, które zrzesza wielu świetnych, doświadczonych spinningistów, a Ty odsyłasz go po fachową pomoc do sklepu wędkarskiego? To pomóż Wiesz ile razy tego typu tekst co powyżej pisałem już na forum i na priv? ( i zapewne nie tylko ja ) Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez BOB 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Wiem. Właśnie za to Cię cenię, że potrafisz po stokroć powtarzać to samo, podnosząc poziom polskiego wędkarstwa Cierpliwość ma swoje granice, jasne, rozumiem to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Panowie pytałem w innym dziale ale chyba w niezbyt do tego odpowiednim. Potrzebuję czegoś taniego do nauki ustawiania hamulcy w multiku pod rożne gramatury na ten sezon. Coś cienkiego pod okonki 0.06-0.08 i pod szczupaczki tak do 0.14. Myślę nad Mikado Nihonto Octa Braid czy ta plecionka jest troszkę choć coś warta? Do tego mam tylko jedną szpulkę i nie wiem, czy jest sens przewijać ciągle i czy nie lepiej byłoby na razie wziąć tylko 0.14 bo zaraz rusza sezon na większe drapieżniki, a pod okonki sobie kupić wczesną wiosną za rok? A może wziąć coś pomiędzy jeśli o grubość chodzi? Bo wędkę mam z zalecanym line weight do 16lb czyli jakieś 7.25kg a takie Mikado 0.14 to już ponad 10kg wytrzymałości. Gdyby ktoś jeszcze polecił mi od razu jakimi parametrami powinien się cechować metalowy przypon pod szczupaka. Jak się go dobiera względem reszty zestawu? jerkbait.pl-pierwsze-kroki-w-castingu A co do plecionki to daj na forum ogłoszenie, że kupisz chińską. Na pewno ktoś ma coś w zanadrzu i się podzieli. Jest i wątek na ten temat. Na początek jak znalazł jeśli uważasz, że dużo tniesz. Co do przyponu to raczej jego wytrzymałość powinna być trochę słabsza w stosunku do wytrzymałości linki i naprawdę to już było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Wiem. Właśnie za to Cię cenię, że potrafisz po stokroć powtarzać to samo, podnosząc poziom polskiego wędkarstwa Cierpliwość ma swoje granice, jasne, rozumiem to. ...ale i forum należy czytać, zamiast iść na łatwiznę zadając któryś raz to samo pytanie. Nie chodzi tu o sprawdzanie cierpliwości Roberta (który niedługo pójdzie z torbami kupując kolejne klawiatury), a o względny porządek w wątkach i łatwość odnalezienia w archiwalnych postach odpowiedzi na dręczące pytania. Chyba młodsza część użytkowników dotknięta jest nieumiejętnością wyszukiwania informacji, lub pasywnością w tej dziedzinie. Onegdaj określano to ostatnie terminem "lenistwo". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Maciej, zgadzam się z Tobą i nie mam zamiaru bronić tych, którzy odwykli od pozyskiwania wiedzy, czytając to, co już wcześniej napisano. Ja raczej zdziwiłem się odesłaniem kolegi do sklepu wędkarskiego, podziwiając ufność autora tej rady w kompetencje sprzedawców, i tylko to miałem na myśli. Gdybym chciał zobaczyć multiplikator w sklepie, musiałbym dymać 60 km... a i tak sprzedawca powie: "ten jest srebrny, a ten taki trochę ciemniejszy". Pozazdrościć tym, którzy mają blisko do sklepów, w których można obejrzeć sprzęt i uzyskać fachową poradę. Reszta ma forum i nieprzebrane zasoby wiedzy, za co tylko dziękować. Forum jest taką skarbnicą wiedzy, że aż dziw bierze, że wracają pytania o banały - tego nie podważam, wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watchmaker Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Zagadnienia "to już było" i "nie chce się ludziom czytać" nie są mi obce. Zagadnienia owe znam z obu stron barykady. Taka już natura for internetowych. Przed pisaniem na forum jakimkolwiek zawszę staram się najpierw trochę poszperać. Zapytałem o bardzo konkretne rzeczy pomijając temat przyponu, który przyznaję dołożyłem ot tak ze zwykłej ciekawości wcześniej nie szukając. Przy okazji sprecyzowałem troche co miałem na myśli pisząc o nauce ustawiania hamulca, choć o to jak ustawiać hamulce w multiplikatorze nie pytałem. Tę czynność wyjaśniły mi dobrze filmy instruktażowe na youtube. Nie ma chyba co roztrząsać. Wracając do tematu. To co sądzicie o tych plecionkach Mikado? Plecionkę Kastkinga mam 0.14 i zawsze mogę zamówić więcej i w innych rozmiarach. Jest bardzo tania i dość mocna ale głośna i trochę się boję o przelotki. Jeśli parametr "line weight 16lb" jaki mam na wędce jest coś warty i należy się go trzymać to Mikadowska plećka ma 7.75kg przy średnicy 0.10 co już parametr przekracza(16lb=ok7.2kg). Chyba lepiej mieć jednak plecionkę możliwie jak najcieńszą i jak najlżejszą? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Watchmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Kolega prosi o pomoc, zadając pytania na forum dyskusyjnym, które zrzesza wielu świetnych, doświadczonych spinningistów, a Ty odsyłasz go po fachową pomoc do sklepu wędkarskiego? To tak jak z dziewczynami, obcować na żywo lub na ekranie komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi