meps Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Używał ktoś plecionki Power Pro ZERO Impact? Czym ona się różni od zwykłej PP oprócz tego że niby nadaje się na słoną wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Panowie czy przy rzucaniu klockami do 140g plecionka 8 splotowa ma w ogóle racje bytu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 (edytowane) Nie jestem fanem plecionek 8X do lekkiego i średniego castingu (wielu kolegów na forum używa tylko takich) Natomiast do ciężkiego i bardzo ciężkiego castingu sprawdzają się doskonale. W zeszłym sezonie łowiłem na poleconą mi przez "fachowców" Varivas Avani Casting PE 8X Max Power #3 #3.5 #4 i zdecydowanie polecam.Do przynęt powyżej 140gr, planuję używać DAIWA 8Braid Hyper PE 0,35mm 40kg (85Lb) Edytowane 6 Lutego 2021 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 To super wiadomość, bo ja do tej pory używałem 4splotówek ( do 80 g) i powiem szczerze nie podobało mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Panowie czy przy rzucaniu klockami do 140g plecionka 8 splotowa ma w ogóle racje bytu ?Od lat używam X8 PE 4 64 Lb Varivasa do przynęt do 200 gramów i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Ja od 4 lat uzywam PP x8. 0.39 jak dobrze pamiętam i do 300g przynet jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 No ja czegoś do 140 poszukam. 3.0 będzie chyba ok co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Taki offtop takimi przynetami 300g normalnie walicie z rzutu? Czy tylko trolling? Pytam się bo u mnie na wodach żadko się widuje przynety 10 cm+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 No ja czegoś do 140 poszukam. 3.0 będzie chyba ok co ?Bierz 4. X8 to cienkie linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Tak. Z tym, że u mnie najcięższa przynęta do rzucania, wyszła tylko coś ok 280gr Tyle dla Andrzeja to jest waga lekko ciężka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Taki offtop takimi przynetami 300g normalnie walicie z rzutu? Czy tylko trolling? Pytam się bo u mnie na wodach żadko się widuje przynety 10 cm+ Widziałem rzucają z ręki,moja rada dla Ciebie jak będziesz widział takich wędkarzy na wodzie to trzymaj Się min.50m,bo po wpadnięciu przynęty do wody fala może wywrócić Ci łódke. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Takie pytanie Panowie : Czy power strike 50lb jest jeszcze gdziekolwiek dostępna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Taki offtop takimi przynetami 300g normalnie walicie z rzutu? Czy tylko trolling? Pytam się bo u mnie na wodach żadko się widuje przynety 10 cm+ Tak lowienie z łapy. Do trolla mam najcięższe 400g 50cm. Czasem trzeba jeszcze dopał dac do tego. Sa ludzie ktorzy laduja i po 500g z łapy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABL0 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Jakimi grubymi plecionkami warto się zainteresować? Jest dosyć mało dostępnych opcji na rynku. Czego używacie powyżej PE3.0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Jak ci nie przeszkadzają 4 sploty, to godna polecenia jest sunline super pe. Użytkuje je do multików już dłuższy czas w różnych mocach i są godne polecenia. A 8splotow fajna propozycja to unitka supershore Ale ona chyba występuje do rozmiaru 3. Ale jest mega i dosyć cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Ja zakupiłem testowo w8 seaknight z Ali. Pare osób mi poleciło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Ja zakupiłem testowo w8 seaknight z Ali. Pare osób mi poleciło ... Ja także ją zakupiłem do testów z polecenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Ja także ją zakupiłem do testów z polecenia .Jaką kupiłeś ? ja 30 LB i nie wiem czy nie za mało ( wytrzymałość ok 14 kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Miałem pare kastkingow tylko 4 splotowych i wytrzymują tyle kg ile jest podane tylko że sa przegróbione. Za to te tańsze plecionki dostępne w polse powiecmy że trzymają średnicę ale wytrzymałość jest dużo mniejsza niż podaje producent. Z resztą na forum gdzieś jest temat o faktycznej wytrzymałości plecionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) Właśnie zmieniłem u siebie plecionkę, wywaliłem daiwe x4 0.21 - 12,4kg której weszło 130m i do nauki nawinąłem kastkinga x4 0.22 25lb którego weszło tylko 75m. Na daiwie nie dałem rady podnieść ciężarka 7kg, kastkingiem 10kg lekko poderwałem i strzelił. W wytrzymałości spora różnica ale i w grubości też Edytowane 21 Lutego 2021 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Nic dziwnego ze jest mocniejsza skoro jest dużo grubsza niz daiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABL0 Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 a Varivas Avani Casting PE3 to dobry wybór do 100g? Udało mi się jeszcze znaleźć za 200zł+ i nie wiem czy warto się w to pakować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 byla polecana tutaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABL0 Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 no tak, tylko drogo wychodzi i jest PE3, a nie PE4, nie wiem czy nie za cienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 (edytowane) a Varivas Avani Casting PE3 to dobry wybór do 100g? Udało mi się jeszcze znaleźć za 200zł+ i nie wiem czy warto się w to pakować.Bierz spokojnie. Świetna, cicha plecionka. Obsługuje bez problemu Pig Shad 20cm w solance na Rugii ( i tamtejsze mamuśki ). 48 LBS. Jeśli w odcinku 200m to podziel na pół (czarny odcinek znaczący połowę) Edytowane 23 Lutego 2021 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi