gaweł Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Varivas Avani Jigging 10x10 Premium PE x4 używam od paru lat 3,0 i 4,0.Polecam szpule 300m/starcza na dwa sezony/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikefanatyk35 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 (edytowane) Witamm, Ygk Egi Metal 18lb, nada się pod multiplikator Daiwa Tatula SV TW 103HL, przynęty 15-30g? Pozdrawiam. Edytowane 8 Marca 2021 przez michalG195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zamówiłem w dobrej cenie plecionki Duel Hardcore X4 ProNie miałem wcześniej styczności z Duelem.Dobre są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Jaką plecionkę kupić do kija Dragon GP Concept 120g + ABU Revo Beast 41 do łowienia jerkami do 100g? Myślałem o Varivas, jeśli ta plecionka to najlepszy wybór to który model i jaką grubość brać? Może ktoś z kolegów poleca coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Jaką plecionkę kupić do kija Dragon GP Concept 120g + ABU Revo Beast 41 do łowienia jerkami do 100g? Myślałem o Varivas, jeśli ta plecionka to najlepszy wybór to który model i jaką grubość brać? Może ktoś z kolegów poleca coś innego?Ja kupiłem wczoraj od Andrzeja Przybytka varivas ale nie powiem jaką. W odcinku 200m i z podziałem na kolory do odległości. Podobno bardzo dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zamówiłem w dobrej cenie plecionki Duel Hardcore X4 ProNie miałem wcześniej styczności z Duelem.Dobre są?Akurat tego modelu nie miałem miałem x8 pro i powiem,że słabo ...Niestety nie pamiętam już poszczególnych modeli na chwilę obecną przypominam sobie jeszcze milki blue i była średnia ale z tego co pamiętam rewelacyjna x4 była od duela w żółtym kolorze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Akurat tego modelu nie miałem miałem x8 pro i powiem,że słabo ...Niestety nie pamiętam już poszczególnych modeli na chwilę obecną przypominam sobie jeszcze milki blue i była średnia ale z tego co pamiętam rewelacyjna x4 była od duela w żółtym kolorze .Właśnie żółte zamówiłem na próbę na szpulach 200m/5 dych z przesyłem /.Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 A gdzie Kolega zamówił tego duela ? jak to oczywiście nie jest tajemnica , można wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Ja takie DUEL biorę od Wojtkahttp://jerkbait.pl/topic/155613-plecionki-duel-szczupak-sandacz-bole%C5%84-made-in-japan/(żółty jest OK) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Ja takie DUEL biorę od Wojtkahttp://jerkbait.pl/topic/155613-plecionki-duel-szczupak-sandacz-bole%C5%84-made-in-japan/(żółty jest OK)Ja czekam na przesyłkę tylko ten nowszy-X4 pro- idzie. A gdzie Kolega zamówił tego duela ? jak to oczywiście nie jest tajemnica , można wiedziećZ Japan.Kolega zamówił to spróbuję,łowię cały czas varivasem ale czas sprawdzić coś innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Ja takie DUEL biorę od Wojtkahttp://jerkbait.pl/topic/155613-plecionki-duel-szczupak-sandacz-bole%C5%84-made-in-japan/(żółty jest OK)Cena też przystępna. Dzięki Robercie za adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Panowie jaką plecionkę polecacie do casta do 100g pod tatule 200hd. Chodzi bardziej o grubość. Nie chce odstrzałów. Nawinałem 20lb spiderwire 0.20. Miałem dziwna historię - rzut oddałem normalnie, przyneta wpada do wody, zwijam i luz. Strzeliła w połowie bez powodu, potem odstrzeliłem stosunkowo lekką obrotówkę z 15g. Nie wiem czy to normalne ale chyba nie. Plecionka trochę poleżała i dziwnie obłaziła, przy spinningu drzewa łamała . Nie wiem co kupić, puki co nawinałem castkinga 20lb sporo grubszego. Myślałem nad czymś japońskim albo pp. Tylko kwestia mocy linki. Kij świetnie sobie radzi z przynętami nawet 15/20g więc czasem coś mniejszego zakładam. Głównie łowię 40-100g. Proszę o radę doświadczonych baitcastingowców. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez Astral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Przemek przeczytaj ten wątek i wszystko jasne. Ja uważam, że nie ma gotowej recepty bo jeden ładuje jerkami od 40 do 70 maks, drugi non stop te 100 gram rzuca, a trzeci od 20 do 60 i tylko od wielkiego gwizdu raz do roku zakłada 80 czy 100 gram albo i wcale. Osobiście jadę na varivasie i daiwie jak na razie. Co będzie za sezon albo dwa nie wiem. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Weź PP 30 lb. Mam ją przy patyku do 100g. Więcej też czasem leciało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Bardziej chodziło mi o podpowiedź czy tą moją linką jest coś nie tak. Jedni używają cienkich linek, a inni wolą bardzo grube. Stawiam pierwsze kroki i chce zminimalizować straty. Wolałbym dać grubą linkę tylko kwestia jak grubą aby nie wpłynęła jakoś poważnie na moje łowienie. Fakt faktem, skasowałem tylko luz na szpuli i dałem hamulec na 4/6 dobrze mi się łowiło. Z tego co się zorientowałem to dosyć ambitnie jak na początek ustawiłem multik..Dziękuję Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez Astral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Jeśli to są Twoje początki z castingiem i łowisz do 100g, to rekomendował bym używanie grubszej plecionki. Potem, po nabraniu wprawy możesz zastanowić się nad cieńszą plecionką (przy szczupakach nie ma większej potrzeby, chyba, że jakieś łowienie głęboko w trolu lub specyficzne jerki, których odjazdy na boki zależą od grubości linki). Rekomendowałbym, tak jak koledzy amerykańskie 30lb-40lb, jeśli japońskie to rozmiar PE3.0-PE-4.0, jeśli Kastking to np. 0.28 (30lb). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Užywam wylocznie x9 z ALI. Kastkinga juz niema, ale kingdom nadal figuruje... Wczorai wziolem #0.6 300m. za € 14,29 Dlaczego ? Po prostu ze ma inną struture, nawet x9 berkley niepodobna do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Polecam Monster w8 seaknight Mam 30 lb i miotaczem ostatnio przynetami powyżej 100 g i było git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Jaka średnicę p-line tcb8 brać do przynęt 50-200g .0.26 czy 0.30 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polyvox Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Odkopię temat. Jaką plecionkę możecie polecić do przynęt ok. 300g?Varivasa tak mocnego nie znalazłem, Daiwa 8 Braid Hyper PE 0,35 też już nie do znalezienia... ( chyba, że Daiwa Tournament 8 braid Evo to to samo)Interesuje mnie coś sprawdzonego ok 80 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Przy wędce która obsługiwała 100-400g dwa sezony używałem Sunline Siglona 8x PE5, jeden sezon TCB8 0,42 (wcześniej linka była przy wędce do 700g). Obie nigdy nie zawiodły. Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez Michal_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zdecydowanie polecam TCB8 od Psulka, tak jak Michał wyżej napisał. Uzywam tych plecionek przy mocnych castach od kilku sezonów i całkowicie nic się z nimi nie dzieje. Maciek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polyvox Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Dzięki! Sam zresztą używam TCB8 tylko cieńszej 0,35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Używałem kiedyś 0.26 pamiętam że była ona coś jak 0.32 power pro jeśli chodzi o to ile jej wchodzilo na szpule .Napewno na plus gdyż jest śliska i cicha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zdecydowanie polecam TCB8 od Psulka, tak jak Michał wyżej napisał. Uzywam tych plecionek przy mocnych castach od kilku sezonów i całkowicie nic się z nimi nie dzieje. MaciekMam od Psulka TCB ale czeka jeszcze na testy, ale Siglon 4 od niego tez jest naprawde dobra i w dobrej cenie- polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi