tornado Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgodnie z obietnicą chcę przedstawić windę którą sam sobie wymyśliłem i zrobiłem. Winda już ma parę rybek na kącie i oczywiście jest to komplet składający się z dwóch sztuk a wykonałem je w lustrzannym odbiciu aby fajnie komonowały na łodzi.Winda jest napędzana ręcznie i zwija 1m linki dokładnie trzema obrotami korbki,szpula i linka zabezpiczona jest chamólcem ciernym i działa dokładnie jak szpule w narmalnych kołowrotkach aby nie urwać kóli przez przypadek zachaczenia o zawady.Całość jest montawana na rufie łodzi, ma pełny zakres obrotu w osi pionowej i blokadę połorzenia jak i wypadnięcia z uchwytu.Maszt jest rególowanym teleskopem tak abym mógł rozstawić jak najdalej podczepione wędki a kółko końcowe zabezpiecza obudowa tak ze niema możliwosci linka zpaść z gniazda i układa się w osi masztu do linki 2x 45stopni co zabezpiecza linkę przed wszelkimi tarciami po obudowie.Teraz pracuje nad windami elektrycznymi które będą jeszcze ciekawsze i lepsze w eksplatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 I następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Władku jak już pisałem wczoraj w wątku o malowaniu multików, wymiatasz na maksa. Normalnie kopara opada, wiem co mówię bo miałem trochę do czynienia z mechaniką precyzyjną. Wielki szacunek. Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Janusz to bzedty!zobaczysz nową sama rybki będzie łapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Tornado! Rewelacja! Masz ogromny talent i świetnie, że z nami dzielisz się swoimi doświadczeniami i pomysłami. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Tornado! Rewelacja! Masz ogromny talent i świetnie, że z nami dzielisz się swoimi doświadczeniami i pomysłami. PozdrawiamRemek Remku, bo @Tornado, to taki Pan Słodowy, Mc.Gyver i pomysłowy Dobromir , w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi