woju7 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Witam, Czy miał ktoś do czynienia z kołowrotkiem podanym poniżej i chciał by podzielić się opinią proszę o komentarz, ponieważ jestem zainteresowany kupnem właśnie takiej korby.TEAM DRAGON FX600Pozdrawiam Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Łowię sporadycznie, więc kołowrotek nie przechodzi u mnie solidnych testów ale wg dotychczasowych, skromnych obserwacji: Wady:- niskiej jakości powłoka (czarna matowa, może i ładnie wygląda, ale łatwo się rysuje)- luz wzdłuż osi szpuli (niewielki lecz jednak, może przeszkadzać podczas zwijania linki). wydaje się że można go skorygować stosując podkładki.- sposób wymiany szpuli - odkręcany (chyba śpiew przeszłości)- mało precyzyjne pokrętło hamulca Zalety:- w pełni wykonany z aluminium (lub materiału bardzo zbliżonego - precyzyjny hamulec (byłby jeszcze precyzyjniejszy, gdyby producent zastosował zgodnie z opisem w katalogu trzy rodzaje podkładek - stalowe, korkowe i teflonowe, a są tylko stalowe). zawsze można dodać i poprawić.- jak już się porządnie porysuje to trzeba będzie pomalować i tu masz duży plus bo wybierzesz sobie kolor jaki tylko sobie zamarzysz - pojemny- gwarancja PL Maszynka wydaje się być solidną konstrukcją i na razie nie zamierzam jej wymieniać, ale prawdziwej oceny będę mógł dokonać jak mi siądzie ryba która się dobierze do backingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 - sposób wymiany szpuli - odkręcany (chyba śpiew przeszłości) To zaleta, nie wada. Większość dobrych i cenionych młynków ma właśnie takie mocowanie szpuli. Jest dużo mocniejsze i pewniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 nie byłem pewien stąd słowo "chyba"..miałem w rękach Ross-y, Lamson-y i miały inny sposób mocowania, a są to marki o wiele bardziej cenione i co ciekawe w nich też bywają luzy na osi więc w niskobudżetowym Dragonie nie powinny dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi