Skocz do zawartości

WOBLER JERK RAPALA GLIDIN RAP

Siemson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może trudno to nazwać jakimś konkretnym doświadczeniem, bo łowiłem tylko parę razy na modele 12 cm (plus na mniejszy model, zdaje się 7 cm, dawno zakupiony, choć nawet nie wiem czy to ta sama seria, ale jakoś spokrewnione mi sie wydaje). Nie uświadczy się tu długich odjazdów na boki, to nie slider ani sweeper. Wobler robi raczej krótki odjazd pod kątem około 45 stopni od lini prowadzenia i szybko wyhamowuje. Daje się prowadzić bardzo wolno, wręcz statycznie, można nim  potrząsać w miejscu. Mi akurat to bardzo odpowiada. Przy szybkim prowadzeniu jego akcja to raczej myszkująca na boki rybka niż odjazdy. Pewnie można z niego wykrzesać więcej dynamiki na mniej ustępliwym kiju, ale akcji wspomnianych salmiaków nie uświadczysz.

Co do skuteczności to jak najbardziej, sprawdza się, zwłaszcza to powolne prowadzenie z wieszaniem w miejscu. A jeśli chodzi o trwałość to trochę dla mnie za wcześnie żeby oceniać, ale wróżę, że niezła. Nic niepokojącego mi się nie pojawiło. W porównaniu do salmiaków to inna półka wykonania.

ja testowałem twithin rap 2 kolory i na oba w kilka minut była rybka.troszkę za lekkie a glidin zbyt ciężkawy więc zrobiłem sobie coś na podobieństwo długie na 10cm.jak kolega wspomniał chodzi zupełnie inacze niż slider czy sweper ale jest ciekawą przynętą i napewno warto w kilka sztuk się zaopatryć.