Skocz do zawartości
  • 0

Solidna łódź do 460 cm

mirkus

Pytanie

Witam kolegów,

w nadchodzącym miesiącu chcę wymienić moją łódkę SOLAR 360 na większą łódz  420 do 460m. Prosiłbym kolegów o informacje o ciekawych i solidnych konstrukcjach stabilnych i lekko wchodzących w slizg. Łódz bedzie pływała przede wszystkim na dużych zbiornikach zaporowych i w morskiej strefie przybrzeżnej . Mam kilka łódeczek na celowniku ,ale może coś przeoczyłem  i ktoś zna jakieś inne konstrukcje będę wdzięczny za cenne informację .

Oto łodzie które zwróciły moją uwagę.

Oglądałem omawianego na tym forum HORN 440 oraz RIVERFOX-a 420

Mile widziane także opinie użytkowników wymienionych łódek.

Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie i sugestie. 

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Gratuluję !!! Nie ma to jak swoje :)
Patrząc na burty i na pozostałe gładkie elementy od środka zastanawiam się tylko czy słoneczko nie da popalić po oczach. Może dobrze byłoby wyłożyć jakimś materiałem do łodzi, coś "ala bass boats style"?
P.s. daj znać jak pływa :)

• 0

Plany były gotowe, jako pliki CAD. Część rzeczy dorobiona na miejscu, w trakcie prac. Wycinane na wykrawarce automatycznej - inaczej nie ma szans. Nie podjąłbym się zaprojektowania łodzi samodzielnie.

Fantastyczna robota. Sam myślę o czymś takim bo dysponuję tigiem Froniusa. Kupowałeś gdzieś projekt?

• 0

Witam, w chwili obecnej sporo czasu spędzam w Szwecji i nie bardzo dysponuję czasem aby przekonywać kolegów do stoczni Crescent, a której to łodziami pływam praktycznie na codzień, dzisiaj podam tylko adres na stronę:   www.sprzedaz-lodzi-crescent.pl    , postaram się w przyszłości opisać bliżej kilka modeli tej jednej z lepszych stoczni w europie. Pozdrawiam Marek. :rolleyes:

• 0

W weekend była próba wody. Silnik mam niestety trochę mały, ale na razie musi wystarczyć. Z Tohatsu 20HP wyszło ~34km w dwówch chłopa ponad 100kg i mój syn - około 35kg + aku (20kg) i pełny zbiornik. Waga całego zestawu - około 580kg.  Sam wyciskam około 40km/h. Niestety nie mam żadnego zdjęcia ani filmiku :) . Trzeba drapać na co najmniej 30KM, albo lepiej 40.

• 0

Witam .                                                                                                                                                                                                                                                                        Bardzo fajna lodz,gratuluje. Mam nadzieje ze tez kiedys zabiore sie za podobny projekt. Mialem juz 12 lodzi i wciaz niedosyt.