kowalek87 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Też uważam, że malowanie jest ważne, jednak sporo mi jeszcze brakuje do wielu twórców z tego forum. Plastyk ze mnie niestety marny, ale brzydkie woblery też mogą łowić, dlatego się nie zniechęcam i robię to co lubię . Jeśli chodzi o te jaziowe ''kasztany'' to jest to taka typowa dla mnie wariacja na temat czerni. Na jazio-klenie czarny kolor bardzo często się sprawdza, do tego trochę brokatu lub jakieś ciapki i rybki gryzą aż miło. Chyba najwięcej białorybu połowiłem właśnie na ''czarnuchy''. Nie mniej jednak dużym szacunkiem darzę tych, którzy potrafią zrobić woblery nie tylko o skutecznej pracy, ale także pięknie wykonane. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam! Kiedyś dostałem od kolegi trochę materiałów na koguty. Były to naturalne pióra z jakiegoś kurczaka , dorwałem gdzieś materiał na kołnierze, kupiłem trochę główek i do boju. I tak bardzo tanim kosztem powstały niezwykle skuteczne przynęty. Wielkiej filozofii w tworzeniu koguta nie ma, można się jedynie bardziej postarać nad ich wykonaniem i użyć lepszych materiałów. Jednak jak się okazało na moim łowisku takie pierzaki były wystarczające, dlatego nie inwestowałem więcej, również dlatego, że straty były duże. Tak więc oto kilka z moich kogucików i rybki na nie złowione. Pozdrawiam!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Kilka wobków na uzupełnienie pudełka pstrągowego, zostało je polakierować i dobrać stery, ale będą musiały poczekać na sprzyjające warunki atmosferyczne. W Norwegii zima w pełni...Pozdrawiam!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pstrągowe ze zdjęcia wyżej dostały pierwszy lakier, trochę brokatu oraz stery, ale jeszcze nie wklejone. Najpierw muszę zobaczyć jak pływają, a później je skończę. Na haczykach suszy się kilka wobków boleniowych, do tego 3 jazióweczki i kilka korpusów na kropki. Pudełka trzeba mocno uzupełniać przed sezonem. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Fajny pomysł na suszarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Jakoś sobie trzeba radzić w małym mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pudełko po najeczkach wobki też z niego korzystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Specjalnie odwróciłem, żeby nie było kryptoreklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Wobki boleniowe przed lakierowaniem. Długość mniejszych 4,5-5 cm, większe 7-8 cm, materiał jak wszystkie inne- balsa. Na żywo nie wyglądają lepiej niż na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Trzy warianty kolorystyczne na wybredne jazie. Wobki 3 cm, ok. 6 gram, do daleko ustawionych ryb. Jeszcze lakier i stery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Pstrągowych ciąg dalszy...ok. 5,5 cm. Dorwałem w robocie oczojebny spray do zaznaczania różnych punktów i tak powstały pstrągowe strażaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Witam! Do pstrągowych strażaków dołączyli więksi bracia na trochę większe ryby w kropki + kilka zdjęć prawie ukończonych wobków z bliska. Plan na tę zimę to jeszcze kilka boleniowych i coś na jazie i klenie. No chyba, że jeszcze coś przyjdzie do głowy. Pudełka coraz cięższe, tak więc nie ma się co rozpędzać. Jak będzie więcej czasu to spróbuję ukręcić jakiś filmik. Pozdrawiam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 No to żeś się trochę na strugał.Strażaki są odlotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 super wobasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam! Przedstawiam krótki, amatorski filmik z pracy jednego z łamańców, które powstały w ostatnim czasie. Jak dla mnie jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Dla mnie też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 A tutaj 5 cm strażak ze strony wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Ostatni z dzisiaj nakręconych filmików, w roli głównej kolejny łamaniec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Łamaniec pięknie pracuje zresztą strażak też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Trociowe ok 7-8 cmOraz boleniówki 7-8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Dzisiaj zrobiłem krótki test wobków pstrągowych na niewielkim siurku w okolicach Oslo. Okazów nie było, ale wobki działają . Największy pod 4 dyszki (nie mierzony) i kilka mniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Wczoraj chyba przez pomyłkę usunąłem zdjęcie mojego około wymiarowego pstrążka, no to dzisiaj coś trochę innego kalibru. A przede wszystkim przynęta, której wcześniej nie pokazywałem, choć jakieś ryby już na to były. A jest to wahadłówka wykonana w wolnej chwili w pracy na warsztacie . Materiał to ''kwasówka'' 2 mm, waga myślę ok 15 gr. Praca dość agresywna, ale rybom pasuje. Wykonanie na nogi nie powala, ale nie idzie to na sprzedaż, tylko do mojego pudełka, tak więc mi to nie przeszkadza. Edytowane 9 Marca 2015 przez kowalek87 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Witam! Jak widać zimowa praca się opłaca. Łamaniec miał być na pstrągi, ale trotkom też pasuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Dzisiaj testowałem swoje wobki pstrągowe na dolnośląskich kropkach. Wyniki jak na tą rzeczkę super, 2 największe 40 cm. Niestety 2 ok 45 się wypięły...szkoda, ale i tak było ciekawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Sezon na norweskie bolki rozpoczęty, sporo ryb, oczywiście wszystko na swoje wobki. Czasu na struganie już nie ma, ale może jeszcze coś tam się wyrzeźbi jak zajdzie jakaś nieoczekiwana potrzeba. Póki co wędka w dłoń i do boju! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi