Skocz do zawartości

Woblerki Kowala.

Rekomendowane odpowiedzi

Też uważam, że malowanie jest ważne, jednak sporo mi jeszcze brakuje do wielu twórców z tego forum. Plastyk ze mnie niestety marny, ale brzydkie woblery też mogą łowić, dlatego się nie zniechęcam i robię to co lubię :) . Jeśli chodzi o te jaziowe ''kasztany'' :lol: to jest to taka typowa dla mnie wariacja na temat czerni. Na jazio-klenie czarny kolor bardzo często się sprawdza, do tego trochę brokatu lub jakieś ciapki i rybki gryzą aż miło. Chyba najwięcej białorybu połowiłem właśnie na ''czarnuchy''. Nie mniej jednak dużym szacunkiem darzę tych, którzy potrafią zrobić woblery nie tylko o skutecznej pracy, ale także pięknie wykonane. 

Pozdrawiam!!!

Witam! 

Kiedyś dostałem od kolegi trochę materiałów na koguty. Były to naturalne pióra z jakiegoś kurczaka :D, dorwałem gdzieś materiał na kołnierze, kupiłem trochę główek i do boju. I tak bardzo tanim kosztem powstały niezwykle skuteczne przynęty. Wielkiej filozofii w tworzeniu koguta nie ma, można się jedynie bardziej postarać nad ich wykonaniem i użyć lepszych materiałów. Jednak jak się okazało na moim łowisku takie pierzaki były wystarczające, dlatego nie inwestowałem więcej, również dlatego, że straty były duże. Tak więc oto kilka z moich kogucików i rybki na nie złowione. Pozdrawiam!!!

DSCN0997_zps86aefb1d.jpg

DSCN1000_zps75d0b676.jpg

DSCN0799_zps9ade9425.jpg

DSCN1031_zpsddea2d99.jpg

DSCN1022_zps30bc5900.jpg

DSCN0708_zpsed5b6ac8.jpg

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Pstrągowe ze zdjęcia wyżej dostały pierwszy lakier, trochę brokatu oraz stery, ale jeszcze nie wklejone. Najpierw muszę zobaczyć jak pływają, a później je skończę. Na haczykach suszy się kilka wobków boleniowych, do tego 3 jazióweczki i kilka korpusów na kropki. Pudełka trzeba mocno uzupełniać przed sezonem. Pozdrawiam!

DSCN1276_zpsfmxfcf5h.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam! Do pstrągowych strażaków dołączyli więksi bracia na trochę większe ryby w kropki + kilka zdjęć prawie ukończonych wobków z bliska. Plan na tę zimę to jeszcze kilka boleniowych i coś na jazie i klenie. No chyba, że jeszcze coś przyjdzie do głowy. Pudełka coraz cięższe, tak więc nie ma się co rozpędzać. Jak będzie więcej czasu to spróbuję ukręcić jakiś filmik. Pozdrawiam!

DSCN1289_zpsl0arlo70.jpg

DSCN1288_zps2hvd3hsb.jpg

DSCN1285_zpskupcvclt.jpg

DSCN1284_zpsc7zk6cki.jpg

DSCN1283_zpslokn246n.jpg

DSCN1282_zpse9leyo0t.jpg

• Like 2

Wczoraj chyba przez pomyłkę usunąłem zdjęcie mojego około wymiarowego pstrążka, no to dzisiaj coś trochę innego kalibru. A przede wszystkim przynęta, której wcześniej nie pokazywałem, choć jakieś ryby już na to były. A jest to wahadłówka wykonana w wolnej chwili w pracy na warsztacie :) . Materiał to ''kwasówka'' 2 mm, waga myślę ok 15 gr. Praca dość agresywna, ale rybom pasuje. Wykonanie na nogi nie powala, ale nie idzie to na sprzedaż, tylko do mojego pudełka, tak więc mi to nie przeszkadza.

DSCN1313_zps2nlm5tz4.jpg

DSCN1312_zpsc84doas2.jpg

DSCN1304_zps92p5cjif.jpg

Edytowane przez kowalek87
  • Like 5

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...