Skocz do zawartości
  • 0

Gdzie kupić Talon ??

Zulus

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nic dziwnego, ja jeszzce sie nigdzie nie natknalem na fabrycznego ani w sklepie, ani u uzytkownika. Jezeli robia to w bardzo malych ilosciach. A glownie specjalizuja sie w produkcji blankow, maja bardzo szeroka oferte.

Jezeli ktos kupuje wedzisko tej klasy to liczy na cos specjalnego...a roznie to bywa z fabrycznym zbrojeniem. Dlatego proponuje wybrac blank i go sobie uzbroic u zbrojmistrza.

Gumo

• 0

Z możliwością zakupu samego blanku też słabo. Nigdy nie widziałem wyrobów tej firmy np. na ebay'u czy w znanych amerykańskich sklepach. Dlaczego tak jest?

pzdr

zewu

Dokładnie tak jak mówisz... na mudhole.com są blanki wszystkich najlepszych amerykańskich producentów a Talona nie widać. Niewiem czym może być spowodowane ale wg. mnie napewno to nie służy producentowi. Pozdrawiam.

• 0

Nie każda topowa firma działa tak jak St.Croix.. Talon wytwarza swoje blanki wyłącznie na zamówienia, głownie pracowni rodmakerów i większych firm produkujących gotowe wędki. Wędek Talon nie robi prawie wcale.. albo są to fatalizy o których wspominał Bujo(kusząca jedynie cena - zrobienie z tego wędki kosztuje więcej niż od początku z blanku), albo piękne muchówki wykonane na zlecenie w zaprzyjaźnionym warsztacie (ale już w innych pieniądzach..)

A dostępny jest, zarówno w USA, jak i w Polsce, w pracowniach..

• 0

Nie każda topowa firma działa tak jak St.Croix.. Talon wytwarza swoje blanki wyłącznie na zamówienia, głownie pracowni rodmakerów i większych firm produkujących gotowe wędki. Wędek Talon nie robi prawie wcale.. albo są to fatalizy o których wspominał Bujo(kusząca jedynie cena - zrobienie z tego wędki kosztuje więcej niż od początku z blanku), albo piękne muchówki wykonane na zlecenie w zaprzyjaźnionym warsztacie (ale już w innych pieniądzach..)

A dostępny jest, zarówno w USA, jak i w Polsce, w pracowniach..

Krótko zwięźle i na temat uzyskałem odpowiedź na pytanie. Dzięki.