Skocz do zawartości

Temperaturowy zonk...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nasz Kolega z forum  dał mi do złożenia CD Blue Rapida, blank znany, lubiany... zabrałem do domu, zlozyłem, potestowałem i klawo...  a dzis Kolega odbietał go u mnie pod praca, temp na zewnatrz ok zera i  złacze klika, a w ciepłym pokoju nie klika...  Blue Rapid lakierowany wiec jakby podszlifowac...  beda znaki, jedyne co to smar grafitowy...  no jeszcze nie miałem takich cudów w zwiazku ze złaczem i temperatura.... 

Edytowane przez yglo

Ciekawy temat. Materiały kurczą się kiedy jest zimniej. Może akurat o tyle, że w tym przypadku starczyło żeby kliknęło?

Miałem kiedyś podobną sytuacje. Okazało się że blank był nie "wypieczony" odpowiednio. Firma ta sama i kolor blanku również ;)

Tylko skąd wiadomo kiedy jest wypieczony odpowiedni i kto miałby to stwierdzić? 

Po dwóch miesiącach użytkowania blank się odkształcił bardzo znacząco. Jako nowy prosty był jak strzała. A w upalny dzionek strzelił szczyt podczas holu.

Stwierdził to Krzysztof Zieliński i dorobił mi nowy szczyt.

Coś jest na rzeczy z tymi blankami CD i ilością wcześniejszych reklamacji. Fishingcenter dalej obiecuje terminy ich dostawy z sufitu.

Mam podobną sytuację w wędzisku karpiowym jednej z wiodących firm, tyle że u mnie złącze klika podczas przechowywania kija w mieszkaniu (garażu) a przestaje klikać nad wodą. Stan taki trwa od kilku lat i mimo intensywnego użytkowania pozostaje niezmienny. Ja wiążę to raczej z różnicą wilgotności powietrza niż temperatury. Na szczęście wędkę w mieszkaniu użytkuję rzadko ;) , a nad wodą problem nie występuje. Pozdrawiam

Dzięki Kuba. Udało mi się zakupić kijek na blanku CD jeszcze produkcji NZ i na razie w cieplejszym okresie było ok, a mam nadzieję, że wczesną wiosną nie będzie przykrej niespodzianki...

Pozdrówka

Kamil

Mam 4 NZ, a przeszło przez ręce 2x tyle. Z żadnym nie było problemów.

• Like 1

Klikania, cykania, drobne dzwieki jakie wydaje wedka podczas wymachow na sucho... znikaja nad woda po zalozeniu kolowrotka i linki, ja o nich zapominam i nie zaprzatam sobie glowy. Na cykajce przelotki mam patent i tyle. Jednak gdy komus robie wedke, chcialbym aby byla cicha w czasie wymachow, czy to w cieple czy chlodzie...

Edytowane przez yglo