Skocz do zawartości

KONCERTOWNIA!

skibek20

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni " mój " koncert. Eric Trufaz w Katowicach.

Szczerze powiedziawszy wolę tego pana z płyt , ale i tak wspominam z przyjemnością.

Polecam - to naprawdę dobra muzyka.

http://m.youtube.com/watch?v=Y8hg_eZfsxU&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DY8hg_eZfsxU

Wacken zreszta gdy jedyny raz tam bylem mialo ciekawa obsade, po raz pierwszy i jedyny widzialem Dio wraz z zespolem, swietnie zagral Saxon, Halloween czy pierwszego dnia Motörhead, Satiricon widzialem do polowy bo pozniej musialem tachac na plecach kumpla do namiotu, przypadkiem tez pomylilismy prysznice i zanim nas wygonili mielismy widok na kilkaset sztuk golych bab, glownie w kwiecie wieku, Helmuty nam cykali zdjecia jak poboczem przy 140 wyprzedzalem korek na autostradzie. Dzielnie pokazywalismy im jak wyglada okladka grupy Over Kill ( !!! FUCK YOU!!! And then some more :) :) :) ) Bylo dobrze :)

• Like 1

• 2 miesiące temu...

siemka ja nie wymienie dokładnie na czym byłem,ale zwiedziłem bardzo dużo festiwali punkowych i ogólnie rockowych,na trzech ostatnich koncertach co byłem to TZN-XENNA,MOSKWA i KSU(16sty raz) stare dobre klasyki polskiego punka,pozdro

Edytowane przez VOJT@S

Byłem na koncercie Shazy, baby mnie zawlokły, a ja durny testując własna tolerancję, polazłem...

Plastikowy kubek drżał mi w dłoni przez większą część "koncertu", potem, któryś już z kolei, przestał drżeć, było mi już wszystko jedno.

Do dzisiaj uważam tamten wyczyn sprzed lat za najbardziej ekstremalne przeżycie muzyczne jakiego doświadczyłem, wątpię bym odważył się kiedyś to powtórzyć.

Zwłaszcza, że browar w Leżajsku przestał chrzcić piwo. ;)

• Like 3

Napewno cos zapomne wymienic, niektore kapele widzialem kilka razy : Kreator, Slayer, Metallica, Testament, Machine Head, AC/DC, Sepultura, Guns'n'Roses, Soundgarden, Faith no More, Kid Rock, Sevendust, Suicidal Tendencies oraz Acid Drinkers, Turbo, Kat i napewno cos jeszcze ale pamiec zawodzi.

Chcial bym zobaczyc jeszcze Megadeth, Motorhead i Rammstein.

Oprocz niezapomnianych przezyc z koncertow mam cos jeszcze, paleczka Igora Cavalery z inicjalem Sepultury ktora udalo mi sie zlapac :)

P1050814_zps16aa444e.jpg

Edytowane przez Darecki72

Gość Sławek89

Dziś już mało kiedy słucham KSU, a jak słucham to, te spokojne numery, ale i tak pewnie w sierpniu po raz kolejny pojadę do Ustrzyk i znów sobie powiem, że to "ostatni raz"

Edytowane przez Sławek89

Byłem tylko raz na koncercie, w 1988 roku na Marchewce :) Grały Ziyo, Kult , Jad Wio(francuski) i Clan of Xymox - dla którego się wybrałem do Hali Gwardii. Duszno, słabe nagłośnienie(jedynie CoX było dobrze słychać), skini- to nie miejsce dla mnie  :mellow:

Ja najlepiej wspominam koncert QUEEN w Budapeszcie, w lipcu 1986. Rewelacja !!!

Freddie przechodził sam siebie . . .

Z uwagi na moje studia u Madziarów zaliczyłem w Budapeszcie jeszcze koncerty Jean-Michel Jarre, OMEGA.

Wielokrotnie byłem na koncertach czołowych węgierskich zespołów: Locomotiv GT, Edda, ZI ZI Labor, V-Motorok, Beatrice . . .

Fajne czasy. Tym bardziej, że wtedy często do Budapesztu przyjeżdżały polskie zespoły: Kombi, Lady Pank, SBB, Budka Suflera z Urszulą.Po koncertach polscy studenci spotykali się z muzykami,chodziliśmy do winiarni, było wesoło . . .

W kraju m. in. 4 razy koncerty Deep Purple (Legia, Spodek, Torwar, Rzeszów), Rammstein, Madonna, Sting, AC/DC . . .

Ja bardzo lubię Pata Metheny i byłem na kilku jego koncertach.

Grał z różnymi muzykami ,często w trio,ale najlepiej brzmiało Pat Metheny Group w dużym składzie z Lyle Mays'em przy piano.

No ten Mays to dopiero gwiazda i kompozytor i kiedy są razem to ja odlatuję :clappinghands:

No i te kompozycje-to się świetnie starzeje :)

,

Koncerty Yes i Jethro Tull w Arenie także miło wspominam.Tu i tu Anderson ;) i obaj siebie warci .

Koncerty bywają wspaniałe,ale wybrana muza w aucie sunącym na ryby... :rolleyes:

• Like 1