vBartek Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, temat powstał jako część wątku:http://jerkbait.pl/topic/30758-kamerka-hero-3-hero-2-ktora-wybrac/page-2#entry1354961Proszę o zamieszczanie tutaj wszelkich informacji, tutoriali, pomysłów oraz oczywiście pytań, które będą pomocne w stworzeniu własnej, wędkarskiej videoprodukcji. Tak na początek ode mnie mała informacja że do zrobienia pięknego i efektownego slow-motion można użyć pluginu o nazwie twixtor. W skrócie działa on tak, że w momencie kiedy nie posiadamy wystarczającej ilości klatek plugin sam tworzy klatki pośrednie aby obraz był płynny. Przykład: Aby efekt wyglądał dobrze ważne jest, aby tło na którym znajduje się spowalniany obiekt posiadało jak najmniej szczegółów. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez vBartek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dla posiadaczy kamer GoPro ale myślę że nie tylko: Ponieważ w nierównym terenie trójnóg zupełnie nie zdaje egzaminu ze względu na kłopotliwe i czasochłonne rozstawianie oraz transport wyprodukowałem sobie jednonóg. Jest to około 150cm składana tyczka zakończona szpikulcem, która dla wędkarza stanowi idealne rozwiązanie. Jednym ruchem wbijam jednonóg w glebę i voila... statyw ustawiony. Dodatkowo nie dokręcam na maksa uchwytów przy obudowie kamery co pozwala mi na szybkie wyregulowanie pionu/poziomu. Jednonóg można wbić w brzeg zanurzając jednocześnie kamerę w wodzie albo, co często robię trzymać w ręku i nagrywać podwodne ujęcia z holu swojej rybki tudzież kolegi po kiju. PS1. Szpikulec zrobiłem wykręcany i chowany.PS2. Fajnie jest widzieć miny napotkanych wędkarzy którzy na pytanie "Hi buddy, what is this?" słyszą "Fish Finder" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi