Skocz do zawartości
  • 0

„Moja wymarzona łódź wędkarska”

Gość Horn

Pytanie

Jedni wolą blondynki inni brunetki… a jak to jest z łodziami wędkarskimi?

Czy tak samo temat jest zróżnicowany czy jednak są pewne standardy, które się powtarzają i każdy wprawiony wędkarz wybierze taki, a nie inny dodatek.

Oczywiście zakładamy wody śródlądowe, łódź w granicach 4,4m….

Czyli krótko mówiąc, można wylać tutaj kształt swojej wymarzonej łodzi wędkarskiej. Będzie już idealnie jak do swoich pomysłów podeślecie fotki, linki cokolwiek co macie na myśli.

Bo może w końcu taka łódź powstanie (?) i będzie cenowo dostępna dla przeciętnego zjadacza chleba (?)….

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Rynek ciągle się rozwija. Oto jego odpowiedź na potrzeby wędkarzy:

http://allegro.pl/romana-440-wysoka-burta-duza-lodz-nowosc-i3822186196.html

Mam wrażenie, że gdzieś już widziałem tą łódź... :huh:

EDIT:

Jeszcze takie coś znalazłem:

http://allegro.pl/nie-romana-440-tylko-horn-440-uwaga-na-oszustwa-i3830507682.html

Zapraszam do dyskusji :lol:

Edytowane przez immortal

• 0

Rynek ciągle się rozwija. Oto jego odpowiedź na potrzeby wędkarzy:

http://allegro.pl/romana-440-wysoka-burta-duza-lodz-nowosc-i3822186196.html

Mam wrażenie, że gdzieś już widziałem tą łódź... :huh:

EDIT:

Jeszcze takie coś znalazłem:

http://allegro.pl/nie-romana-440-tylko-horn-440-uwaga-na-oszustwa-i3830507682.html

Zapraszam do dyskusji :lol:

<_< 

Edytowane przez Albatros

• 0

Siemanko Horn, właśnie pływałem tą łodzią 440 z polmiru ,porażka kolega kupił nieświadomie i już są z nią problemy (pomijam popękany powierzchniowo laminat,po miesiącu użytkowania) ale, łodż podczas wodowania kiedy przyczepa nie była całkowicie zanurzona w wodzie strasznie trzeszczała.Kolega uparł się że będzie ja usztywniał, rozwarstwiał i dodatkowo wzmacniał,chyba muszę  skierować go do Ciebie, żebyś uświadomił ziomka ;)  i naprowadził na właściwy tor. :D

• 0

Tylko współczuć i to jest najgorsze właśnie bo kupił kolega nie w firmie no name tylko w sumie znanej firmie i dostał gniota wydał kasę i nie zadowolony. Horn waży 215 a ten z polmiru 160 kg 55 kg materiału " wyparowało" wiadomo w jakim celu(więcej zarobić) dodatkowo jak znam życie Horn jako ze to "Jego" dziecko raczej stosuje trochę lepsiejsze materiały a polmir żeby jak najwięcej zarobić idzie jak najtaniej, no i mamy póżniej takie kwiatki. Proponuje jako ze łódz na gwarancji nie odpuścić dla polmiru kolega kupił towar nie zgodny z umową to albo naprawa albo wymiana.

• 0

Siemanko Horn, właśnie pływałem tą łodzią 440 z polmiru ,porażka kolega kupił nieświadomie i już są z nią problemy (pomijam popękany powierzchniowo laminat,po miesiącu użytkowania) ale, łodż podczas wodowania kiedy przyczepa nie była całkowicie zanurzona w wodzie strasznie trzeszczała.Kolega uparł się że będzie ja usztywniał, rozwarstwiał i dodatkowo wzmacniał,chyba muszę  skierować go do Ciebie, żebyś uświadomił ziomka ;)  i naprowadził na właściwy tor. :D

Tam nie będzie co naprawiać. Zwrot kasy i tyle. Tylko znajac życie i to co widziałem niejednokrotnie to została jemu  sprzedana bez żadnych papierów, więc pewnie kolega zostanie z gniotem.

Ale tak czy owak możesz kolegę skierować do kontaktu ze mną. Ale z drugiej strony nie wierzę, że ten kolega nie rozmawiał też ze mną więc pewnie dokonał świadomego wyboru    :)

Edytowane przez Horn

• 0

a ja powiem Ci Horn przekornie, ze Twoja Horn 440 po poprawkach pokladu bylaby chyba moja ''dream boat''... Ja katamaranu nie szukam bo i w Polsce na to nie ma warunkow wodnych. Ani kasy ani hangaru nie mam na pare lodzi do roznych rzeczy. Dla mnie lodz musi byc uniwersalna: polaczenie rekreacji i wedkarstwa w jednym. Tak na marginesie - ta polmirowska romana 440 jest bardzo podobna do twojego Horna 440 i jezeli sprawy w sadzie nie wygrasz to sie nie zdziwie bo ja juz mam swoje zdanie wyrobione o polskich sadach (ale o dziwo ostatnio wygralem sprawe w sadzie z bylym lokatorem wiec szanse sa:).

• 0

Niniejszym oswiadczam, ze od tej chwili zostanie wyciety kazdy post, ktory bedzie sie tyczyl sporu pomiedzy Polmirem a Hornem a kazdy kto bedzie usilowal odgrzac tutaj ten temat bedzie odpowiednio potraktowany. Niech sprawe rozstrzygna powolane do tego instytucje a tutaj rozwazajmy swoje wymarzone lodzie.

Po przyjrzeniu sie obu blizniaczym konstrukcjom, jako uzytkownik musze przyznac, ze zadna z tych lodek nie jest i nie bedzie moim wymarzonym projektem. Moj "wymarzony" projekt to konstrukcja jednoplaszczowa znana od kilkudziesieciu lat, dziwne ze sa takie tarcia odnosnie powielania tej konstrukcji bo chyba wymyslac nie bardzo juz jest co. Wystarczy popatrzec na modele sprzed 30 lat...

Gumo

• 0

@kotwitz, ja to pisalem w roznych watkach ze 100 razy. Bedzie chwila czasu to wkleje a moze komus z uzytkownikow uda sie znalezc? A w tym momencie sklanialbym sie w kier. wozniakowej 480 i takie marzenie dodatkowe, zwiazane - miec bez nadszarpniecia budzetu motorek ze 30 kucy do tego. Nastepnie jako "dodatek" do tego rybna wode tak zeby byl sens skakac 1go dnia. Do tego zeby byl czas skakac...

Gumo

p.s. taka lodke ma Irek z FC...mial nia nawet powazny wypadek na wodzie a z tego co wiem lodka jeszzce zyje...

• 0

i takie marzenie dodatkowe, zwiazane - miec bez nadszarpniecia budzetu motorek ze 30 kucy do tego. Nastepnie jako "dodatek" do tego rybna wode tak zeby byl sens skakac 1go dnia. Do tego zeby byl czas skakac...

Przy tych warunkach łódka schodzi na drugi plan ;)  :D  .

Tak poważnie to ciekaw jestem czy chodzi tylko o wymienioną przez Ciebie trwałość czy jeszcze inne aspekty? Np.taka "karolina" choć dwupłaszczowa to już 30 rok na wodzie stoi, a zimą pod chmurką.