Tomaszek Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Witajcie. Zapraszam do obejżenia krótkiego ale interesujacego video traktujacego o problemie wyrybienia oceanów. Problem poruszany wielokrotnie i wciąż, coraz bardziej aktualny I palący. I jak zawsze petycja. Wszyscy przeciez wiemy ze petycje, szczególnie organizowane przez Awaaz maja znaczenie! https://secure.avaaz.org/en/petition/Leaders_of_the_European_Parliament_Stop_the_industrial_destruction_of_the_deep_ocean/?wUIeTab&mobile=1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Kiedyś w tivi mówili że średnia waga ryb łowionych obecnie w porównaniu z początkiem XX w., zmniejszyła się dwukrotnie. Ryby nie mają czasu dorosnąć. Zaś im większa ryba, tym więcej ikry składa. Czyli postępuje degradacja. A wszystko dlatego że na świecie jest za dużo ludzi. PS. Zaraz pewnie pojawi się Mari ( czy jakoś tak ) i nakrzyczy na mnie, że znowu nie mam racji z rybami. Co ja mam z tym chłopakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 zobaczcie tez te dwa filmy, znakomicie obrazuja problematyke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 By catch to wbrew pozorom nie jest marnowanie ryb. To co zostaje wyrzucone za burte jest zjadane przez ptaki czy inne morskie organizmy. W morzu nie istnieje slowo marnotrastwo- wszystko wchodzi w lancuch pokarmowy. Oczywiscie byloby idealnie gdyby w siec trafialy tylko te ryby ktore chcemy, ale swiat nie jest idealny...Znowu propaganda anty lososiowa, jakby lososie byly jedynym hodowanym gatunkiem ryb, a sa zaledwie czubkiem gory. Latwo jest krytykowac, trudniej wymyslic jak zmusic ludzi do jedzenia ryb, ktore sa przerabiane na pasze wykorzystywana w akwakulturze...Swiat jest mega skomplikowany i takie filmy go nie uproszcza, a tylko namieszaja ludziom w glowach. Komentarz do filmu nr.1 - zeby byla jasnosc. Petycja inna inszosc.Pozdro ps: Oceanow nie da sie zabic, tak samo jak nie da sie zabic Ziemi. To Oceany i Ziemia zabija nas...O swoje tylki sie martwimy, a nie o ryby - taka prawda... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi