ro-sz Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Witajcie Właśnie otwierając cydr z moją przyszłą żoną znalazłem materiały do dokończenia mojego jerka (czekam na przesyłkę, a to mnie pcha do przodu). Pytanie, ile rzeczy bądź śmieci można wykorzystać w tworzeniu przynęt ? Ja znalazłem dzisiaj prawie gotowe oczka do jerka z chromo-niklówki, z kapsla planuje wytłoczyć rybie ślepia. Czy komuś z Twórców zdarzyło się znaleźć jakieś użyteczne rzeczy w codzienności ? Jeśli tak to dawajcie. Może z tego wyjść ciekawy temat. Przyznaję się, nie szukałem na forum podobnego tematu. Jeśli był to proszę usunąć. PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Tak z ciekawości ile otworzyliście tych butelek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 "Coś z niczego..." smużak z koralika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Mam babcię na wsi i całe stado chodzących materiałów do kręcenia jigów i kogutów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Kiedyś jak robiłem wobki to boki oklejałem złotkiem z fajek . łuska jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Też kiedyś przechodziłem ten etap ale ze sreberkiem z czekolady. Teraz nie dałbym rady tyle tabliczek skonsumować Zachowało się nawet kilka sztuk tych "arcydzieł" z poprzedniej epoki, gdy wyroby czekoladowe ( czytaj czekoladopodobne ) były na kartki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 coś z niczego.Inaczej mówiąc to samo określając-Wobki typu MacGyver [armata z krawata]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Też kiedyś przechodziłem ten etap ale ze sreberkiem z czekolady. Teraz nie dałbym rady tyle tabliczek skonsumować Zachowało się nawet kilka sztuk tych "arcydzieł" z poprzedniej epoki, gdy wyroby czekoladowe ( czytaj czekoladopodobne ) były na kartki 001.JPG A poliwęglan z pewexu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Chyba już kiedys był podobny temat...Ale:-odwłok z izolacji przewodu,-naście lat do tyłu, podczas strugania musiałem łyknąć jakieś tabletki i zrobiłem pokrywy skrzelowe z foli po wyciśnięciu...-pierwszego wobka "alu", oklejałem folią z szampana, do tej pory już tak świetny materiał mi się nie trafił...-koraliki (było już) też się przydawały,-nóżki z cienkiej linki nośnej przewodu,-ekran zerowy/pancerz z przewodu, nibyłuska naciągnięta na wobka, końce oblutowane, nawet głowa z cyny wyprofilowana...-różnego rodzaju opakowania przeźroczyste na skrzydełka i płetwy...-sierść nowofundlanda potrzebowałem żeby zrobić mini włoski na kleniowej osie, obciąłem pukiel, rozdrobniłem i po ostatniej warstwie lakieru na mokry... i się przykleiło (z sierścią @Tomy by mógł poszaleć )-i wiele innych sztucznych i naturalnych materiałów...Wszystkiego nie jestem w stanie teraz wymienić, często coś przypadkowo wpadnie w rękę i już wiem że trzeba to schować w kartony lurebuldingowe, tam czekają na odpowiedni moment. Czasem "coś" potrzebuję do wykończenia/uatrakcyjnienia, idę zajrzeć do jakiś skrytek technicznych/graciarni i coś przypadkowo się wykombinuje. Edytowane 17 Grudnia 2013 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Pudełko po tic tacach jako materiał na stery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Fajny temat Moje pierwsze smużaki, zrobione z przewodu termokurczliwego. Ołowik w środku, lub z jajem. Po opaleniu końcówek robi się szczelny, powietrze w środku, więc fajnie pływa. I taka mała "puszka" do pryskania farbką grzbietów lub boków woblerka. To zwykły spray do nosa, na katar Dobrze rozpyla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Pudełko po tic tacach jako materiał na stery Ja robię stery z takich prostokątnych wiaderek w jakich w sklepach mają śledzie albo sałatki. Nie wiem jakiej grubości jest ten materiał ale raczej na pewno poniżej 1mm. W każdym razie stosuję go nawet do woblerów pod 20g. Ponadto nie zauważyłem żeby pod wpływem kleju typu kropelka stawał się kruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Moje "mieszadło mechaniczne" z taniej szczoteczki elektrycznej i spinacza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Czego to ludzie z głodu nie wymyślą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ważne, że bangla! Właśnie "mieliłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi