Skocz do zawartości

Porozumienia PZW dla Krakowa na rok 2014.

brando

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwię się nieco, że zamierzacie przechodzić do innych okręgów?!?

Macie nowego prezesa od tego roku więc może idąc za przysłowiem, że nowa miotła zamiata najlepiej, coś się u Was zmieni.

Oby, Oby bo do tej pory chu... z grzybnią z patatajnią była. Dali jakieś ochłapy na Tarnów i to wszystko. Mam nadzieję, że chociaż opolszczyzna będzie bo na niej mi zależy najbardziej- oczywiście za dopłatą:)

inni mają porozumienia bo mają coś w zamian do zaoferowania a kto by chciał do nas na rybki przyjechać???? chyba nie wielu i wcale mnie to nie dziwi u nas nie ma praktycznie wody do łowienia a płacimy za jakieś scieki i to nie małą kaske w stosunku do innych okręgów

To niewiele masz racje poniosła mnie fantazja niech nawet kosztuje 500 ale będę mógł łowić w całej małopolsce. Na jednodniówki w sączu wydałem w 2k13 więcej niż zapłaciłbym za licencję roczną- nie spodziewałem się że tak często będę tam łowił a rok się jeszcze nie skończył. Dodatkowo w tym roku opłaciłem roczną licencję na Krosno( tydzień wakacji nad Soliną) i kilkanaście jednodniówek Kielce i Częstochowa. Razem z niepełnym Krakowem daje to ok 700-800pln.

http://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/87912/63/wykaz_skladek_i_oplat_za_wedkowanie_w_okregu_pzw_krakow_w_roku_2

Ogólnie nie zmienia się nic.

Tak przydałoby się ale co mamy Nowemu Sączowi do zaoferowania? Tysiące spragnionych rybiego mięsa "wędkarzy” którzy będą walić w łeb wszystko bo to przecierz nie ich woda?!

Edytowane przez Gobio Gobio
  • Like 3

Brando, Nowy Sącz od lat nie ma z nikim porozumień bo mają jedne z lepszych wód. Kilka zaporówek, Dunajec - z OSem, sporo wód pstrągowych i lipieniowych. Po co dopuszczać za darmo innych!? TO samo Krosno, najlepszy okręg - najlepsze wody...

A Kraków to czarna dupa na wędkarskiej mapie Polski. Wód jak na lekarstwo, rzek mało ludzi sporo.

Edytowane przez michcio

Witam, i chciałem zacytować coś co znalazłem na stronie naszego okręgu w wyjaśnieniu do tabeli opłat na 2014r.

CYTUJE :

pk 10- Składka okręgowa wniesiona przez członka uczestnika PZW upoważnia do wędkowania na wodach PZW ogólnie dostępnych całego kraju.

Czy w waszych okręgach jest coś takiego i czy dobrze to rozumiem ????

ORGINALNY TEKST: PZW SANDOMIERZ-składki 2014r

Witam, i chciałem zacytować coś co znalazłem na stronie naszego okręgu w wyjaśnieniu do tabeli opłat na 2014r.

CYTUJE :

pk 10- Składka okręgowa wniesiona przez członka uczestnika PZW upoważnia do wędkowania na wodach PZW ogólnie dostępnych całego kraju.

Czy w waszych okręgach jest coś takiego i czy dobrze to rozumiem ????

ORGINALNY TEKST: PZW SANDOMIERZ-składki 2014r

Też się na to nadziałem i kolega szybko mnie wyprowadził z błędu, jeśli nie masz 14 lat to Cię to obowiązuje jeśli masz to niestety ale nie :)

http://www.pzwsandomierz.pl/index.php/skadki-czonkowskie-2014

Redzi przestudiowałem to jeszcze raz i nie ma tu nic coby mówiło że dotyczy to młodzieży ponizej 14 lat. Czy nie mozna tego napisać tak aby nie było zadnych niedomówień???, a tak po przez ten zapis mozna to interpretować różnie np. tak jak Ja ;) . Myslałem że to taki prezent od nowego prezesa :D .

Większośc moich znajomych juz dawno opłaca składki w kieleckim , czestochowskim lub tylko w sądeckim i sam sie nad tym grubo zastanawiam bo w krk to tylko karp i teczak sie liczy i to jeszcze nie wszedzie .

Nad wodami bałagan taki ze najczęściej  od zbierania smieci zaczynam potem wedkuje bo sie niedobrze robi .

Na przylasku i nie tylko przyzwyczaili ,, wedkarzy ,, ze bedą za nimi sprzątać to teraz jest to co jest sterty śmieci a 90% to śmieci wedkarskie wiadomo o co chodzi .

Co do porozumień to bardzo dobrze ze N.Sącz ma nas w d...pie i powinni specjalnie dla krakusów i ślązaków podnieść składki bo widze co sie tam dzieje i naprawde na to zasługujemy .

... zara będzie lincz ... pozdrawiam :)

• Like 1

http://www.pzwsandomierz.pl/index.php/skadki-czonkowskie-2014

Redzi przestudiowałem to jeszcze raz i nie ma tu nic coby mówiło że dotyczy to młodzieży ponizej 14 lat. Czy nie mozna tego napisać tak aby nie było zadnych niedomówień???, a tak po przez ten zapis mozna to interpretować różnie np. tak jak Ja ;) . Myslałem że to taki prezent od nowego prezesa :D .

Samo słowo UCZESTNIK PZW mówi tutaj wszystko, jaśniej raczej już nie trzeba. W regulaminie jasno jest napisane kim jest uczestnik, a kim członek czyli wedle prawa wszystko powinno być jasne, choć ja sam w pierwszej chwili tak samo jak ty to zinterpretowałem.

Aha i członek uczestnik jest do lat 16 a nie 14 jak napisałem wyżej.

Edytowane przez Redzi