Skocz do zawartości

Porozumienia PZW dla Krakowa na rok 2014.

brando

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na link PZW do porozumień dla Krakowa - http://www.pzw.org.pl/home/mapa_porozumien/29  to będziemy mieli za dopłatą nizinne Katowice, Częstochowę i Bielsko Białą oraz Tarnów za free. Pewnie tak jak w ubiegłym roku tylko kawałek Wisły i Raby. Ciekawe tylko dlaczego porozumienia nadal są w trakcie realizacji ? I ciekawe że jak się kliknie w druga stronę na Bielsko czy Katowice to nie mają żadnych porozumień

Juz lepiej zeby sie dogadali z jednym z tych okręgów ale na całość wody bez żadnych dopłat czyt. nizinne i górskie bez łowisk specjalnych np. i wtedy można to nazwać porozumieniem , więc niech sobie takie porozumienie w dup... wsadzą - dziekuje

Wiecie co powinni wprowadzić 0 zakazów dla wędkarzy co  rybek nie tłuką.

Tacy ludzie powinni być promowani, ale też jeśli by ktoś oświadczył że ryb nie bierze a złapali go z rybkami powinien dostać zakaz połowu ryb do końca świata i jeszcze dłużej.

Za 1cm brakujący do wymiaru szczupaka w Canadzie czytałem w gazecie amerykańskiej,że gościowi zabrali samochód i dostał 5 tys $ kary.

Mój znajomy jak przesadził w Wisconsin  to dostał karę 15 tys$ i zakaz wstępu na jeziora na 5 lat.

A u nas co - jajco !!!!!!!!!!!!!!!

Na przewozie stoi 3 jeden na drodze z komórka i walą rybska aż miło !!!!!!!!!!!!!

:angry:

A  jak kiedyś źle wpisałem datę połowu to panowie z PSR chcieli mnie zlinczować !!!!

Mówię do nich ludzie zobaczcie ile mam zabranych ryb 00000000, czepiajcie się tych co siedzą tu i wino piją.

A oni,że to nie moja sprawa kurrrrrrrrrrrrr........

I jak ma być dobrze.

Edytowane przez Albatros

1. Umożliwia się na podstawie uchwały nr 19/2013 Zarządu Okręgu PZW w Krakowie z dn. 19.11.2013 r. wędkowanie na wodach ogólnodostępnych  Okręgu PZW w Krakowie po wykupieniu 50% składki członkowskiej okręgowej na zagospodarowanie i ochronę wód w Okręgu PZW w Krakowie po wcześniejszym opłaceniu w macierzystym okręgu okręgowej składki członkowskiej. Ilość zezwoleń zostaje ograniczona do 200 sztuk.

2. Umożliwia się członkom Okręgu PZW w Krakowie wędkowanie na wodach ogólnodostępnych Okręgu PZW w Katowicach bez ograniczeń po wykupieniu  50% składki członkowskiej okręgowej w Okręgu PZW w Katowicach, po wcześniejszym opłaceniu w macierzystym okręgu, okręgowej składki członkowskiej.

1. Sprzedaż okręgowej składki  członkowskiej na wody Porozumienia przysługuje wyłącznie wędkarzom obu okręgów, którzy w 2013 r. byli jego członkami.

Zezwolenie na amatorski połów ryb wędką ważne od 1 stycznia do 31 grudnia 2014r.  ( Okręg PZW w Krakowie )

4. Zezwolenie niniejsze obejmuje również prawo do dokonywania amatorskiego połowu ryb wyłącznie przez członków Okręgu PZW Kraków w obwodach rybackich użytkowanych przez Okręg PZW Tarnów, zgodnie z załącznikiem nr 2  ( w skrócie Raba od ujścia Stradomki do ujścia do Wisły oraz Wisła od ujścia Raby do mostu drogowego w m.Górka )

6. Zarząd Okręgu PZW w Krakowie zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w ciągu roku ....