tadekb Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Mniej więcej wiemy czego chcemy i mniej więcej to to samo i nie musimy sobie wzajemnie tego tłumaczyć. Tym bardziej, że to niewiele da. Zamiast tego wnioski do okręgu. Jak nie w tym roku to w następnym i tak w kółko do samego końca - tutaj następuje mała przerwa, zaciągamy się jak Franc papierosem, wydmuchujemy z grymasem dym i dalej - mojego albo jej (tej instytucji PZW) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Tor kajakowy oznaczyć jako tarlisko do maja i sprawa załatwiona tak jak to zrobiono na Przewóz-Kujawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platinumx Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Super postulat, zrobić obręb ochronny od korony zapory do 200 metrów poniżej wylotu toru kajakowego do 31.05. Teren jest łatwo dostępny więc z patrolowaniem nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 z patrolowaniem nie będzie problemu. Ciekawe kto będzie tam "patrolował" jak teraz nikt tam nie zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platinumx Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Od tego są odpowiednie organa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Podobno ma być porozumienie PZW Katowice z Krakowem. Edytowane 26 Grudnia 2013 przez spy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Patrząc na ilość wód jakie Kraków posiada to zdecydowanie lepiej na tym wyjdzie niż Katowice, co nie zmienia faktu, że i tak dalej wszyscy będą rąbani w pu...cie, przez PZWałkarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Podobno ma być porozumienie PZW Katowice z Krakowem. Zaraz wznieci się fala protestów ... Ach te stereotypy :/Ja tam chętnie odwiedzę kilka miejscówek z czasów gdy mieszkałem w Tychach i Katowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Podobno ma być porozumienie PZW Katowice z Krakowem. dziś nie jest 1 kwietnia. ja słyszałem że w ramach porozumienia campingi mogą parkować za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 dziś nie jest 1 kwietnia. ja słyszałem że w ramach porozumienia campingi mogą parkować za darmo.Czyli na przylasku mogę za free zaparkować przyczepkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 No na jedynce od stycznia do marca proszę Cię bardzo. Od kwietnia do wigilii cypel zajęty przez leśnych dziadków którzy tylko się podmieniaja. Non stop grunt żywiec w wolnych chwilach spin. Wszyscy oczywiście C&R buźka i do wody hahaha. Zresztą kto jeździ ten wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Śląsk jest OK, tylko ryle (emerytowani górnicy) z naddatkiem wolnego czasu myślą że ryby to taki urobek który trzeba cały wyjąć na powierzchnie i przerobić na kulki czy inne "smakowitości"<br />Tu niestety zgodzę się z kolegą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Czytaliście zmiany w regulaminie dla Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ciekawe co im da zakaz stosowania kotwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Przy połowie suma to wyrok dla złowionych na żywca ryb... Trzeba czekać z zacięciem, jak ryba połknie głębiej to albo przeżyje "operacje" albo pewniej nie. Wśród łowców sumów na żywca nie popularne są haki bezzadziorowe.Na uwagę zasługują zapisy odnosnie wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Co do wymiarów tak, przynajmniej dziadki przylaskowe oszczędzą troche szczupaka. No, chyba, że będzie beret i na farta uda im sie uniknąć kontroli. Szczerze mówiąc to nie miałem w tym roku zbyt wielu takich powyżej 60 cm. Raczej przedszkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 W tym roku na krakowskich wodach też nie połowiłem szczupaków. Ogólnie gdyby nie sumki (dużo ale małych) i pobite PB sandacza i klenia to byłoby nędznie. Ale co wymagać, mam Roczną Córeczkę i nad wodą rzadko bywałem, choć kilka dalekich wyjazdów zaliczyłem :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Kilka lat wstecz zakazali żywca i był spokój mogli by do tego wrócić A starsze osoby które maja ochote na drapieżnika w panierce spining w łape i krzesełko też sie tak da z naprawde dobrym skutkiem sam widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Beno Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Krakus - ma rację,mógłby wrócić zapis o zakazie stosowania żywca...Co do porozumień - Katowice też nie mają póki co niczego podpisanego - niestety "marka" śląskich wędkarzy daje się tu we znaki...Mam na początku stycznia zebranie w macierzystym kole wędkarskim - pewnie będzie opiekun z okręgu - podpytam go o porozumienia dla okręgu katowickiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Kilka lat wstecz zakazali żywca i był spokój mogli by do tego wrócić A starsze osoby które maja ochote na drapieżnika w panierce spining w łape i krzesełko też sie tak da z naprawde dobrym skutkiem sam widziałem Też widziałem starszego faceta (koło 70) jak popylał ze spinem i krzesełkiem. Dla takich ludzi szacunek bo pomimo wieku nie siedzą jak te leśne dziadki tylko uprawiają bądź co bądź aktywne wędkarstwo Edytowane 30 Grudnia 2013 przez brando Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Widziałem takiego Starszego Pana łowiącego z krzesełka klenie. Szacunek dla takich ludzi, z rozmowy wynikało, że to zapalony muszkarz lecz zdrowie już nie to więc przezucił się na małe obrotówki.Wracając do tematu to rozmawiałem z prominentem z Władz i ni r potwierdził mi wieści o porozumieniu z Ktw. W sumie też nie zaprzeczył :-)Ciekawie za to wygląda sprawa składki uzupełniającej, jak dobrze rozumiem to się sporo zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Widziałem takiego Starszego Pana łowiącego z krzesełka klenie. Szacunek dla takich ludzi, z rozmowy wynikało, że to zapalony muszkarz lecz zdrowie już nie to więc przezucił się na małe obrotówki.Wracając do tematu to rozmawiałem z prominentem z Władz i ni r potwierdził mi wieści o porozumieniu z Ktw. W sumie też nie zaprzeczył :-)Ciekawie za to wygląda sprawa składki uzupełniającej, jak dobrze rozumiem to się sporo zmieniło.Krzysztof, co masz na mysli mówiąc o składce uzupełniającej? Chodzi o kwotę dopłaty czy zbiorniki w niej zawarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Wygląda na to, że Przylasek zbiorniki 1, 2, 3 i 9 są w podstawowej. Mogę się mylić bo pozwolenie widziałem 5 minut :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Wygląda na to, że Przylasek zbiorniki 1, 2, 3 i 9 są w podstawowej. Mogę się mylić bo pozwolenie widziałem 5 minut :-)Było o tym na stronce PZW Kraków. Ktoś się chyba machnął z tym. Powinno być, że w uzupełniającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Patrząc na link PZW do porozumień dla Krakowa - http://www.pzw.org.pl/home/mapa_porozumien/29 to będziemy mieli za dopłatą nizinne Katowice, Częstochowę i Bielsko Białą oraz Tarnów za free. Pewnie tak jak w ubiegłym roku tylko kawałek Wisły i Raby. Ciekawe tylko dlaczego porozumienia nadal są w trakcie realizacji ? I ciekawe że jak się kliknie w druga stronę na Bielsko czy Katowice to nie mają żadnych porozumień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi