Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zamianą silnika na większy. Aktualnie mam marinera 9,9 doczepionego do gumiaka 3,7m. Dla jednej osoby super, natomiast w zależności kto do mnie dołączy i jak gładka jest woda to albo daje radę, albo jest na granicy "ślizgu" (tak, wiem ze wg niektórych pontony się nie ślizgają ).
Cały zestaw wyprawowowy (dwuosobowy) z silnikiem waży ok 400-430kg.
Ponieważ suzuki chwali się że waga tylko 44kg zastanawiam się zwłaśnie nad takim motorkiem, ew DF15A.
Nurtują mnie natomiast nast pytania:
- czy na motorze 20km nie będę pływał da szybko w troollu (w sumie to pewnie wystarczyłoby mi 15km, chociaż jak ta sama waga to czemu nie od razu większy)
- czy ktoś użytkuje te nowe suzuki i może powiedzieć jak się sprawuje (mało o tym piszą w necie)
- zakładam, że spalanie w trollu czy 20 czy 15 to aż takiej wielkiej różnicy nie będzie (?)
Pytanie
pi_ter
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zamianą silnika na większy. Aktualnie mam marinera 9,9 doczepionego do gumiaka 3,7m. Dla jednej osoby super, natomiast w zależności kto do mnie dołączy i jak gładka jest woda to albo daje radę, albo jest na granicy "ślizgu" (tak, wiem ze wg niektórych pontony się nie ślizgają
).
Cały zestaw wyprawowowy (dwuosobowy) z silnikiem waży ok 400-430kg.
Ponieważ suzuki chwali się że waga tylko 44kg zastanawiam się zwłaśnie nad takim motorkiem, ew DF15A.
Nurtują mnie natomiast nast pytania:
- czy na motorze 20km nie będę pływał da szybko w troollu (w sumie to pewnie wystarczyłoby mi 15km, chociaż jak ta sama waga to czemu nie od razu większy)
- czy ktoś użytkuje te nowe suzuki i może powiedzieć jak się sprawuje (mało o tym piszą w necie)
- zakładam, że spalanie w trollu czy 20 czy 15 to aż takiej wielkiej różnicy nie będzie (?)
Top użytkownicy dla tego pytania
10
7
7
5
Popularne dni
16 Gru
19
20 Gru
15
24 Sie
5
15 Gru
5
Top użytkownicy dla tego pytania
bartekm 10 odpowiedzi
maniolo 7 odpowiedzi
pi_ter 7 odpowiedzi
jerry 5 odpowiedzi
Popularne dni
16 Gru 2013
19 odpowiedzi
20 Gru 2013
15 odpowiedzi
24 Sie 2016
5 odpowiedzi
15 Gru 2013
5 odpowiedzi
Popularne posty
Pietruk
Fajny, ja miałem pecha, inni chwalą. Tu opisałem http://jerkbait.pl/topic/64436-nowe-silniki-suzuki-df/?p=1914276 Więcej jest pochlebnych opinii, bierz i się ciesz.
Piterson
U mnie w silniku Suzuki jak byliśmy na wczasach urwała się szarpanka , ale zdążyłem jeszcze popływać https://www.youtube.com/watch?v=rd5q1s4LB18
jerry
Z Tohatsu obecnie jest krucho, jeżeli chodzi o dostępność. Przewidywalny termin dostawy luty, marzec - informacja oficjalna z Marco Marine
75 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi