Skocz do zawartości
  • 0

Problemy z GPS

HUNTER

Pytanie

Posiadam GPS GO LOWRANCE.

Sprzęt się w sumie sprawdza bez zarzutu, do celów które ma obsługiwać, ale mam pytanie.

Czy ktoś się spotkał z możliwością (opcją) zasilania tego urządzenia z czegoś innego niż baterie? Zasilanie na 12 V z instalacji pokładowej łodzi rozwiązało by problem ciągłego zakupu baterii, które bywa lekko uciążliwe.

Urządzonko ma pod spodem 4 styki. Do czego one służą?

Poza tym sprzęt jest OK. tak na 4+

post-31-1348913875,47_thumb.jpg

post-31-1348913875,516_thumb.jpg

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To się zgadza że na bateriach nie wyrobisz nie wspominając o kosztach, nawet akku nie zabardzo bo i one długo nie wytrzymóją i muszą być ciagle doładowane. W tych stykach masz jedną parę do ładowarki akku na podstawie której jak się domyślam nie posiadasz a dróga para najprawdopodobniej do osobnego zasilania lub drugiej anteny zewnętrznej bywa takie rozwiązanie. abyś to wiedział na sto procęt ja bym miernikiem sprawdził na których stykach masz napięcie i tam się wpiął z Ładowarką samochodową do 6v i mocy do 0,5A i tym sposobem zawsze aku będzie doładowywane i nie będziesz się martwił czy wystarczy pradu. Zakładam że do srodka pakujesz 4 paluchy co daje nam 6V. Możesz wbudować małe gniazdodo obudowy GPSa takie aby pasowało do ładowarki jaką posiadasz czy kupisz. Pozdrawiam tornado

• 0

Piotrek,

wg mnie także służą one do zasilania, bo można do tego modelu dokupić ładowarkę do gniazda zapalniczki:

http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisp lay?storeId=10151&catalogId=10001&langId=-1∂ Number=34907&hvarTarget=search&cmCat=SearchResults

jakoś nie widzę innego miejsca, gdzie można ją wpiąć...

• 0

To się zgadza że na bateriach nie wyrobisz nie wspominając o kosztach, nawet akku nie zabardzo bo i one długo nie wytrzymóją i muszą być ciagle doładowane.

tu się nie zgodzę...

mój Garmin 60CSx na akku 2800mAh w samolocie bez podświetlenia ciągnie z 8h spokojnie.

a jeśli chodzi o gniazdo na dole, to wg mnie nic innego jak do stacjonarnej ładowarki..

• 0

Parokrotnie o tym pisalem w przeszlosci. To jest optymalne do lazenia po lesie np.

Poza zasilaniem problemem jest tez maly ekran.Mowie o wykorzystaniu wedkarskim, z łodzia wlacznie.

Skoro juz kupiles to pozostaje albo zakupienie akumulatorow 1,5V (podobno juz sa takowe) albo proba dorobienia wtyku i podlaczenie calosci do wiekszego akumulatora 6V.(jezeli na łódz albo do samochodu)

Gumo