lolo_STG Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Witam jaki mogli byście polecić mi kijek na kropki długość do 2,4m najlepiej 2,1 łowie na małej rzece dużo krzaków i zarośli tak że z dłuższym jest trochę niewygodnie cw myślę od 3 gr lubię łowić małymi woblerkami i obrotówkami tak że od 3 gram myślę że będzie idealniechciał bym żeby kijek był czuły i fajnie przenosił pracę przynęty i delikatne pobicia ja znalazłem takie dwa kijki ale nie do końca jestem przekonany . https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dam-pts-ultra-light-spin-g5-a3-p2149-k13715.html i druga pcc light spin cw 1-12 albo 3-21https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/cormoran-black-bull-pcc-g5-a3-p580-k13778.html Pozdrawiam Edytowane 16 Grudnia 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Nie dobierałbym długości do warunków panujących nad rzeką tylko pod nią. Co z tego jak będziesz swobodnie przemieszczał się między krzakami, jak już nie będzie swobody w prowadzeniu przynęty. Woblery najskuteczniej jest przytrzymać w nurcie przed przeszkodą lub pod nią. Dłuższy kij daje więcej możliwości. Sam używam 2,75 z bardzo krótkim dolnikiem i czasem brakuje paru centymetrów. Nie powiem też, że krótkie są do niczego bo używam 204 cm ale to już całkowicie inna technika podania jak i prowadzenia przynęty. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Mam wędke 270 cm i zgodze sie na pewno daje wiecej możliwości prowadzenia przynęty ale juz przy zarzucaniu klęcząc lub kucając pod jakimś krzakiem lub drzewem gdzie gałęzie niemal że dotykaja wody już jest trochę gorzej i w związku z tym że dłuższego kija już mam to teraz chcę coś krótszego . ale jak coś fajnego masz do pokazania w podanym budżecie i dlugosci 2.7 m +daj link lub nazwe jesli nie ja skorzystam to może ktoś inny Edytowane 16 Grudnia 2013 przez lolo_STG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dlatego właśnie trzeba mieć woblery pływające. Puszczasz z prądem i nie trzeba machać, wirówkę można podesłać na kawałku gałązki itd. Jeśli masz problem z wsadzeniem wędki to wyobraź sobie w jaki sposób wyciągniesz rybę, trzeba mieć jeszcze miejsce choćby na pracę kija w czasie ewentualnego holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Witam domyslam się że będziesz łowił na BP,ja łowię tam kijem savagear bushwacker 230cm 3-18 gr i sprawdza mi się super,są sytuacje że brakuje długosci a le myslę że w tych sytuacjach i kijek 270 by nie pomógł(wypłycenie z roslinnoscia przy brzegu a rynna dołek2- 3m dalej)ale od tego są wodery;) Edytowane 16 Grudnia 2013 przez volfi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 kolego sprawdzony kijek ROBINSON DIAFLEX TROUT 5-15gr szybki, tani, fajny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 A moze taki : Daiwa Sweepfire Ultra Light Spinn 2,10m 2-7g, katalog podaje 2,1m ale jest 2,14m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 dzięki za wszystkie odpowiedzi jak narazie najbardziej moją uwagę przykuł kijek którego polecił Volfi fajny wygląd opinie też pozytywne na temat tego kijka i kolega Volfi łowi nim na tej samej wodzie co ja tak że jako prezent pod choinke chyba kupie sobie właśnie tego kijaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 W tej cenie to bardzo dobry wybor mialem taki i w końcu przeszedlem na seekera ale pamietam ze bushwackerem wyholowalem swojego jaknarazie największego pstrąga. Robinson moze i ciekawa opcja ale serwis maja fatalny u mnie to dyskwalifikuje ta markę na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Co to jest BP?No poza stacjami benzynowymi. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Patrząc na lokalizację to chyba Biała Przemsza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Dokładnie tak Biała Premsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Podepnę się do tematu tak troszkę Szukam nowego kijka pod pstrągi na małych ciekach i rzeczkach, które w niektórych miejscach można i szpagatem przesadzić Łowię w 99% brodząc, prowadzę przynętę w 90% z prądem, więc praca z przytrzymywaniem to nie moja "technika"...Myślę nad kijkiem UL o długości w okolicach 165cm i c.w do 5, może 8g.Pstrągi jakie łowię w tych strumykach to max 30-40cm sztuki. Myślałem nad kijkiem Ct Croix AVS56ULF2 ale jakoś nie umiem za dużo o nim znaleźć w sieci. tutaj też założyłem wątek ale bez odzewu Może polecicie coś w tej długości, c.w, dwuczęściowy i z którego pstrągi nie będą spadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregson90 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam jaki mogli byście polecić mi kijek na kropki długość do 2,4m najlepiej 2,1 łowie na małej rzece dużo krzaków i zarośli tak że z dłuższym jest trochę niewygodnie cw myślę od 3 gr lubię łowić małymi woblerkami i obrotówkami tak że od 3 gram myślę że będzie idealniechciał bym żeby kijek był czuły i fajnie przenosił pracę przynęty i delikatne pobicia ja znalazłem takie dwa kijki ale nie do końca jestem przekonany .https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dam-pts-ultra-light-spin-g5-a3-p2149-k13715.html i druga pcc light spin cw 1-12 albo 3-21https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/cormoran-black-bull-pcc-g5-a3-p580-k13778.html PozdrawiamJak masz mozliwość obejrzyj sobie jeszcze Okumy Black Rock 1,98 3-18g albo 2,13 4-21g Bardzo lekkie i tanie kije . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Polecam serie Troutino Firmy Major Craft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Polecam serie Troutino Firmy Major Craft Kamilu. Patrząc na ten http://www.youtube.com/watch?v=w4fNDaHL9Vs , to kijaszek dość mocno szczytem pracuje. Sprawdza się taka praca na kropaskach? Edytowane 10 Stycznia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 @Waldku ja preferuje kije Fast i widze duzo plusow w takiej akcji. Mialem takiego troutino do 4gr. Kijek warzyl 62gr ale pod ryba pracowal pieknie, gial sie pod rekojesc. Nie mialem zadnych spadow a wiele ryb wisialo za skorke. Lowilem nim klenie, jazie, i wlasnie pstragi. Tyle ze ja lowie w 90% bradzac. Mialem kiedys batsona ip840 i mimo ze kij wydawal mi sie idealny na pstragi to wielu ryb nie potrafilem zaciac. Teraz mam Ever green temujin the Firangi, tez fascik pracujacy szczytem i z duzym zapasem mocy w dolniku. Kiedys lowilem pstragi bardzo lekko, max kije do 6gr ale po tym jak widzialem co konkretny lorbas zrobil z moim kumplem postanowilem sie zabezpieczyc, on tez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi