Friko Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam, miałem okazje być dziś w Salonie Muskie w Warszawie przy. ul Modzelewskiego. Stoja tam dwie wedki firmy YAD, przystosowane pod multiplikator (uchwyt z pazurem), z serii HOUSTON: HOUSTON 240, 40-120gr, dwuczęściówkaHOUSTON 230, 30-80gr, teleskopowy dolnik Jak na swoja cene (odpowiednio 200-190zł) wędki wyglądają na dosyć solidne produkty, w typowy dla YAD-a sposób uzbrojone sa może nawet za solidnie. Moja uwage zwrocily bardzo grube ścianki w dolniku modelu 240, przy czym wedka zostala w sumie niezle wywazona gulałką. Mysle iz dla osob ktore sa zainteresowane solidnymi konstrukcjami pod multiplikator np. do duzej/ciezkiej gumy lub koguta, za niewielkie pieniadze, może być to oferta warta uwagi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ogólnie YADy to piękne i solidne wędki. Sam niedawno widziałem dwustopkową 70 o dł. 2,7 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Moje jedyna praktyczna obserwacja wedek YAD-a to kij KANSAS, który od dwóch sezonów stosuje na dorsze mój znajomy. Kij wyglada raczej nieciekawie, ale trzeba przyznac iz dobrze spelnia swoje zadnie, a w porownaniu z innym sprzetem do polowu dorszy który mozna spotkac na kutrach - jest wrecz finezyjny.Gybym nie widział, to bym nie powiedział że KANSASEM mozna spokojnie lowic 200 gramowym pilkerem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Mam podobne zdanie o Yadach jak @Salmo.To dobre kije za bardzo rozsądna cenę. Kiedyś miałem dwa różne wędziska tej firmy.Teraz używam jednego wędziska Yad do połówu sumów z brzegu. To taki kompozyt, podobny do Ugly Sticka, jednak nie aż tak mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Czy ktoś z forumowiczów może mi doradzić gdzie mogę kupić element szczytowy tej wędki (c.w. 5-20 g) ? Kij ma ze 20 lat już, więc może nie być to takie proste, ale a nuż widelec, ktoś, gdzieś, jakoś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Poluj na niemieckim ebay-u tam zdarzają się yadowite używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelWPR Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Jaki model dokladnie Ciebie interesuje? Mam YAD 270 5-20g Michigan - kompletna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Pawle potrzebuję szczytową część Yad Helsinki Spin, 270 cm, 5-20 g. Napisałem do YAD-a w Niemczech, ale niestety bez odzewu jak na razie. Będę patrzył na niemieckiego ebaya, jak radzi Maciej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 ostatnio szukam informacji o tej konstrukcji z tego co się zorientowałem występuje tam pełna szczytówka która nie jest wklejką? wiem że na forum kijek był chwalony ale już nie pamiętam przez kogo żeby podpytać.. najbardziej interesuje mnie 3 metrówka i wersja travel. pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 po sklejeniu wątków dopisze że chodzi o kij Yad Kansas 50-180 gramz węgierskiego katalogu przetłumaczyłem sobie że to ciekawy spin na suma z grubą ścianka blanku wzmocnionym złączem i czułym szczytem w postaci pełnej szczytówki a u nas był używany jako czuły kij na dorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi