Leadrock Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Młynek wszystko pięknie ładnie z tego co widzę lecz bez ,,wormszafta,, to trochę porażka.. No nic będzie trzeba poczekać jeszcze z roczek na opinie .Nie mówię, że "wormszaft" jest zły, wręcz przeciwnie, ale nie ma co przesadzać. Są kołowrotki bez niego i też śmigają w ciężkich warunkach latami...A gdybym miał teraz kupować kołowrotek, to wolałbym cięższego, ale pewnego zaubera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzooora Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Mnie Slam zainteresował właśnie ze względu na swoje bardziej archaiczne bebechy i wagę. Podobne jak w Slammerze (przypadek?) Passion mam i jest rewelacyjny. Ale od kołowrotka za 400zł. wymaga się już jednak czegoś więcej. Więc pytanie, czy Slam ma jakieś inne materiały w środku, czy takie same jak tani Passion? Edytowane 1 Czerwca 2014 przez bzooora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Na to pytanie jeszcze nikt Ci raczej nie odpowie, ale czuję że pewnie to samo co w applause będzie. Cena za znaczek nowość to dla mnie przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 No bez jaj, ma byc tansze ? Ma byc dobre a to wyjdzie z czasem.Podajcie mi firme, ktora wyprowadza nowe modele bardziej zaawansowane tansze od poprzednikow.Kolowrotek to nie jest skomplikowane urzadzenie, czy ma taki naped czy inny to jedno, a material i spasowanie drugie.Czy jaxonowskie badz inne bazarowe kolowrotki maja inne rozwiazania, ze sa takie dziadowskie, czy sa zrobiobe ze zlych materialow i zle spasowane?Wszytsko wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Młynek wszystko pięknie ładnie z tego co widzę lecz bez ,,wormszafta,, to trochę porażka.. No nic będzie trzeba poczekać jeszcze z roczek na opinie . Ten cały "wormszaft" dotyczy tylko i wyłącznie posuwu szpuli...Według mojej opinii i doświadczenia jest mniej trwałym rozwiązaniem od mimośrodu. A żeby było śmieszniej- na mnie Zauber nigdy szału nie robił i d*** nie urywał. Ryobi zaczynał i kończył na Applausie, a kilka różnych wariantów miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zastanawia mnie jeszcze duża rozbieżność cenowa między sprzedawcami (model 1000 zaczyna się od 267, a kończy na 399zł). Także waga i ilość łożysk różnią się między opisami aukcji i tak jedni podają 6+1 i waga 213g. inni 5+1 i 220 gram. I komu tutaj wierzyć bo nie sądzę, że Ryobi wypuściło na rynek na rynek slama w dwóch "odsłonach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Cena jest rożna bo są różni dostawcy.Sprawdź jak jest gwarancja 2 czy 5 lat i wszystko będzie jasne. Te tańsze zazwyczaj mają 2 lata i nie pochodzą z polskiej dystrybucji.Sam się zastanawiam nad Slamem albo Zauberem do okoniówki. Kręciłem 2000 w sklepie i mam bardzo pozytywne wrażenia. Do przynęt do 10 g powinien hulać latami, oczywiście smarowany regularnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Mnie też ciekawi ten model. Prosta konstrukcja, ale czy z wytrzymałych materiałów?. Sam jestem ciekaw czy Ryobi zrobił droższego Spro Passion czy futurystycznie wyglądającego Penna Slammera?. Czas pokarze czy cena podyktowana jest mocnymi częściami czy zabiegami marketingowymi (czego nikomu nie życze ;p). W sumie ciekawy ruch producenta, lekki model na prostej konstukcji i ładnie wygląda. Oby wart ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ja kupiłem, w weekend pierwsze testy, na sucho lekko się kręci.Ktoś się orientuje gdzie nabyć szpulę zapasową identyczną jak oryginał w normalnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) @bony20, lekko kręci bo smaru ni ma ?Zadzwoń do firmy Dragon i popytaj jak możesz załatwić dodatkową szpulę, ja kiedyś brałem do Spro RA i nie było problemu (trzeba było przez sklep bo indywidualnie nie sprzedawali - ale może coś się zmieniło). EDIT:Tfu, mea culpa mea maxima culpa - oczywiście wtedy dzwoniłem do Spro, a to inna firma - sorry za pomyłkę . Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Popytaj o inne rozmiary http://allegro.pl/szpula-zapasowa-do-kolowrotka-ryobi-slam-1000-i4300213500.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Ale to nie oryginał, oryginalne są dużo lżejsze z innego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_s Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam powiem cos na temat Ryobi Slam łowie nim od kiedy weszły na rynek polski i w maju dostawał ciezki wycisk przy szczupakach teraz dostaje przy łowieniu sandaczy i jak narazie rewelacyjnie nawija plecionkę niema zadnych luzów ,bić ,ząbkowań i tym podobnym chodzi jak masełko posiadam je w dwóch rozmiarach 2000 i 3000 i są super moim zdaniem lepsze od zaubera z samego względu ze waga o dużo niższa , i teraz moje zauberki leżą i odpoczywaja w szafie ,Powiem tak Slam sie nie boi główek 30,40 a nawet 60 gram przynęt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam powiem cos na temat Ryobi Slam łowie nim od kiedy weszły na rynek polski i w maju dostawał ciezki wycisk przy szczupakach teraz dostaje przy łowieniu sandaczy i jak narazie rewelacyjnie nawija plecionkę niema zadnych luzów ,bić ,ząbkowań i tym podobnym chodzi jak masełko posiadam je w dwóch rozmiarach 2000 i 3000 i są super moim zdaniem lepsze od zaubera z samego względu ze waga o dużo niższa , i teraz moje zauberki leżą i odpoczywaja w szafie ,Powiem tak Slam sie nie boi główek 30,40 a nawet 60 gram przynęt Pozdrawiam Ok, tylko ciekawe jak długo potrzyma. Miesiąc i 4 dni to mało czasu, a zakładam że nie byłeś codziennie nad wodą. Po takim czasie to i bazarowe cuda będą miały się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 WitamMnie też kusi ten Slam,chyba kupię.Tak czy siak coś maksymalnie do tej ceny muszę nabyć w rozmiarze 2000,więc albo będzie to kolejny Zauber albo zmówię Slama i już.Jak mi wytrzyma 2 sezony przy dość lekkim spinningowaniu (okonek,jazik i klenik) to będę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_s Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Kupuj Slama ,niedawno wrociłem z sandaczyków jest super po prostu reka sie nie meczy bo o wiele mniej wazy od zaubera i komfort jest lepszy , ja mysle ze bedzie nie zawodny i mam zamiar jeszcze dwa dokupic i zauberki bede mniał na sprzedaz cf 2000 wiec jak ktoś chetny prosze na priv , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) @bobesku, mam 2000 ale co ja mogę napisać po tygodniu używania .Jedynie chwilowe przemyślenia, fakt jest lekki, ładnie pracuje pod obciążeniem, cena tyłka nie urywa, wygląd znośny dla oka.A z minusów, jak dla mnie mało precyzyjny hamulec, Zaubery i Spro mają lepsze, w Slamie przestawiam i albo za dużo, albo za mało i nie podoba mi się to.Na dzień dobry miałem niedokręcony kabłąk po jednej stronie.Po rozkręceniu stwierdzam że jest Sahara, od strzału smarowanko na dzień dobry.Knob jakieś luzy ma . Ogólnie jak dla mnie szału ni ma, do lekkich zastosowań powinien dać radę, a jak nie da, to na części albo do kosza.Zauber mimo wszystko jakiś trwalszy wydaje się być przy tym Slamie.Jutro jak czas pozwoli pstryknę bebechy.*Gdybym miał teraz drugi raz kupić ? Chyba jednak nie ! *Oczywiście jest to tylko moje prywatne zdanie Edytowane 4 Czerwca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 @Zwierzu, próbowałeś przeczyścić podkładki hamulca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Też się nad nim zastanawiałem,ale zamówiłem kolejnego Reda.A widział ktoś już nowego Ryobi Zaubera sprzedawanego przez Dragona ,czy oprócz nowej korby i niższej ceny jakość została ta sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Dziś Slam pierwszy raz nad wodą, faktycznie leciutki i leciutko chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) @Zwierzu, próbowałeś przeczyścić podkładki hamulca?Tomek, takie rzeczy IMO w nowym kołowrotku nie powinny mieć racji bytu . Edytowane 7 Czerwca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Slama oglądałem tylko w sklepie(3szt), na mnie wrażenia nie zrobił, chyba że negatywne. Luzy na rotorze i korbie, wcale nie kręci tak lekko. Porównując na sucho moim zdaniem stare Redy i Zaubery bigą go na głowę, gdyby ktoś dał mi w sklepie do ręki Zaubera/Reda kontra Slam, ten drugi odpada w przedbiegach. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Zauber dragonowski ma inną korbe inny Knob i inną cenę. Kupiłem 2000 i 4000 z dragona, 3000czke mam od kongera i w środku jeden ... czlonek:) Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Red odpada przy zauberze bo ze szpula wyszedł mnie 250zl i mam 5lat gwar, a red 310 najtaniej a z expertowskiej czyli polskiej dystrybucji 330to chyba najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 czy dragonowski zauber ma dodatkową szpulę w komplecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi