gajosik Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 W dystrybucji Dragona szpulki niestety brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Ja też zamówiłem tego 4000 w FISHING-MART. Powinien do środy dotrzeć do mnie.A nie wiecie koledzy gdzie można taką orginalną zapasową szpulkę dostać ? Edytowane 9 Czerwca 2014 przez kriskros1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 @kriskros1981, zamów szpulkę tam gdzie kupiłeś kręcioł. Z tego co widzę to do Slama 2000 pasuje szpula z Spro RA 10100, 10200 też pewnie będzie dobra. ...Jutro jak czas pozwoli pstryknę bebechy.Czas pozwolił i nastąpiło "jutro" . Wspomniane bebechy - które aż kapią smarowidłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Cześć Kupiłem w Slama 4000 w ostatnich dniach maja. Intensywnie (6 dni łowienia) eksploatowałem go na szczupakach (łowiłem głównie dużymi gumami). Od początku do teraz kręci bardzo płynnie, moim zdaniem nawet lepiej od Zaubera. Niestety mój egzemplarz już nie nawija plecionki tak ładnie jak Zauber, ale ani razu nie zdarzyło się poplątanie z tym związane. Ponadto 6 dnia łowienia rolka zaczęła głośno szumieć. Czy wasze Slamy nawijają tak plecionkę (jak na zdjęciu) czy może warto to zgłosić w ramach gwarancji ? Pozdrawiam Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Tomek, takie rzeczy IMO w nowym kołowrotku nie powinny mieć racji bytu . Eee tam, zawsze można dopieścić. Zrobiłem tak w Stellce i Curado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 @Flame, wygląda na to, że potrzebuje podkładki pod szpulę. Ma jakieś ten Slam w komplecie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 @kriskros1981, zamów szpulkę tam gdzie kupiłeś kręcioł.Z tego co widzę to do Slama 2000 pasuje szpula z Spro RA 10100, 10200 też pewnie będzie dobra. Czas pozwolił i nastąpiło "jutro" .Wspomniane bebechy - które aż kapią smarowidłem .Jaką średnice ma kółko przekładni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzooora Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Slam będzie zawsze gorzej nawijał niż Zauber, ponieważ ma zupełnie inny mechanizm. Jeżeli nie robi bród, to nie nie zmieniaj. Jeżeli dołożysz podkładkę, to na gorze szpuli będzie mniejszy docisk, mogą się pojawić luźniejsze zwoje i przy lekkiej przynęcie brody będą pojawiały się często. Miałem taki problem w Passion przy cieniuteńkich plecionkach. Musiałem odjąć jedną podkładkę w celu wzmocnienia nawoju u góry szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 @Flame, wygląda na to, że potrzebuje podkładki pod szpulę. Ma jakieś ten Slam w komplecie?Heh...nawet nie sprawdzałem , ale oczywiście poszukam w pudełku. Czy szumiące łożysko rolki wystarczy "przesmarować" czy trzeba wymienić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Slam będzie zawsze gorzej nawijał niż Zauber, ponieważ ma zupełnie inny mechanizm. Jeżeli nie robi bród, to nie nie zmieniaj. Jeżeli dołożysz podkładkę, to na gorze szpuli będzie mniejszy docisk, mogą się pojawić luźniejsze zwoje i przy lekkiej przynęcie brody będą pojawiały się często. Miałem taki problem w Passion przy cieniuteńkich plecionkach. Musiałem odjąć jedną podkładkę w celu wzmocnienia nawoju u góry szpuli.Ok...dołożę podkładkę i zwrócę uwagę na ewentualny luz w nawijaniu....dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Heh...nawet nie sprawdzałem , ale oczywiście poszukam w pudełku. Czy szumiące łożysko rolki wystarczy "przesmarować" czy trzeba wymienić ?Jeżeli w rolce jest łożysko otwarte to smaruj, jeżeli nie to wymiana na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_tp Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Moj tez nawija bardzo podobnie, i podkładki niewiele pomagają.. ogólnie bez szału.. cena czyli dwieście z groszami odekwatna do jakości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 @Flame, wygląda na to, że potrzebuje podkładki pod szpulę. Ma jakieś ten Slam w komplecie?Nieeee no oczywiście że ma , komplet tytanowych podkładek, srebrny kluczyk do odkręcania, oliwka do kapnięcia na wałek posuwu szpuli itp.Wszystko w komplecie.Tomeeeeeeek , to jest kołowrotek za ~250zł i tak jak pisał @tomek_tp, cena adekwatna do jakości, od Stelki czy Luviasa dzielą go lata świetlne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Moj tez nawija bardzo podobnie, i podkładki niewiele pomagają.. ogólnie bez szału.. cena czyli dwieście z groszami odekwatna do jakości..Tomek możesz mi zdradzić gdzie można kupić Slama 4000 za dwieście z groszami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Red odpada przy zauberze bo ze szpula wyszedł mnie 250zl i mam 5lat gwar, a red 310 najtaniej a z expertowskiej czyli polskiej dystrybucji 330to chyba najmniejSię bałem tego zaubera,i zamówiłem reda bo wiadomo że sprawdzony,no i h... Idzie na wymianę ,tyle ich miałem i pierwszy raz trafiłem na feler,niby jest gwarancja Experta ale jak widać nie wiele to zmienia,praca na sucho nie do przyjęcia, w praniu nawet nie chcę próbować.Zauber Dragonowski myślę że za tą cenę pozamiata towarzystwo w najbliższym czasie(w tej klasie oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zauber Dragonowski?O co chodzi? Gdzie to można zobaczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Nowa rączka, 5 lat gwarancji, na allegro chociażby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zauber Dragonowski?O co chodzi? Gdzie to można zobaczyć ?Dzisiaj do mnie zawitał z FISHING-MARTU .Jak na razie wrażenia pozytywne.Nowa rączka mi osobiście bardzo przypadła do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Byłem wczoraj w sklepie i macałem tego Slama. Na sucho nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Ot taki plasticzak, nie czuć w nim mocy. Za to dragonowski Zauber z nową nieskładaną rączką i mięsistym knobem to miód malina. Żałuję bardzo że nie poczekałem i kupiłem Reda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Panie @Pawgas nie plasticzany tylko ncrt (cokolwiek to jest a rzekomo to kompozyty i grafity) - fakt że po rozkręceniu człek ma wrażenie że tani plasticzek w rękach trzyma.Co do reda, a czego tu żałować ? Konstrukcja pokrewna z Zauberem, chyba że o różnice w cenie chodzi ! Ja tam nawet wolę Reda. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Panie @Pawgas nie plasticzany tylko ncrt (cokolwiek to jest a rzekomo to kompozyty i grafity) - fakt że po rozkręceniu człek ma wrażenie że tani plasticzek w rękach trzyma.Co do reda, a czego tu żałować ? Konstrukcja pokrewna z Zauberem, chyba że o różnice w cenie chodzi ! Ja tam nawet wolę Reda.Niestety - trafiłem kiepski egzemplarz Reda który delikatnie mi popukuje, poza tym knob w nowym zauberze bardziej mi pasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Wielkie dzięki @Zwierzu za te fotki bebechów, wyjaśniły mi te foty co nie co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Na 6 sklepowych które mam na półce dwa chodzą OK, reszta jak sieczkarnie Z resztą nowe Zaubery też nie powalają na kolana. Za to wspomniałem wcześniej o DAM Carbonite - zajebioza :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Panowie do cholery :P To mamy w starym i nowym Zauberze te same bebechy czy coś kombinowali,zmieniali??Różnią się tylko rączką czy jak to jest w końcu?? Potrzebny ktoś z "jajami" co jednoznacznie stwierdzi ,rozkręcał i ma duże pojęcie o budowie młynków ,a nie opinie z tyłka wzięte bo ktoś coś usłyszał a kolega kolegi mówił... .. Kolego wyżej,ale z tego co widzę DAM kosztuję około 450zł a my szukamy tu młynka w cenie nawet 205zł (za tyle widziałem Zauberka 1000)...a 2000 po 215zł Edytowane 17 Czerwca 2014 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Według mnie coś podejrzane te ceny.. 200/215 zł coś jest nie tak.. Ale tak jak wyżej ktoś musi to potwierdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi