januszz Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Posiadam Slama 3000 od kwietnia.Wg.mnie,po tych paru miesiącach użytkowania -woblery Salmo Executor 9 14g sprawuje się bez zastrzeżeń.Praca płynna.Nawój na szpuli plecionki wzorowy.Zaraz po zakupie drobne smarowanko uzupełniające i jest ok.W tym przedziale cenowym lepszy niż Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Witam mam Slama 2000 do lekkiego spinna i polecam ma ponad rok a praca nadal "masło" nawija też równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Byłem w sklepie pokręciłem Slamem i kupiłem Zaubera. Na sucho praca niczego sobie ale jakiś taki "zabawkowy" jak dla mnie ,ale to moja opinia i nie twierdze ,że to zły krecioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Mam Slama, 2000. Do lekkiego spina nic więcej mi nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 W kwietniu kupiłem nowego 2000,używany około 350 godzin na pstrągach,kilkanaście razy pod wodą,jeszcze żyje i kręci dość płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 W końcu mogę coś napisać.Kołowrotek użytkuję niezbyt intensywnie od początku 2014 roku, tylko i wyłącznie z żyłką 0,16. Przynęty generalnie małe i bardzo małe choć na zawodach zdarza się pociągnąć jakąś nie za dużą boleniówkę. Do niedana spisywał się dobrze ale już wiem, że intensywny deszcz mu nie służy. Po 7 godzinach łowienia w deszcz na zawodach czuć wyraźnie zęby i to w sposób nawet dla mnie nieakceptowalny a ja jestem w stanie zaakceptować naprawdę wiele. Zobaczymy jak po czyszczeniu i smarowaniu ale na tą chwilę mam mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Mam Slama 4000 , użytkowany od początku 2014 z przeznaczeniem targania gum na główkach do 20gr. Młynek jest lekki jak na swoją wielkośc, równo nawija linke, nie zauważyłem znaczących luzów, czy szumów. Jednak jest jakiś taki "plastikowy" , raczej już bym go nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Ehh, tak sobie czytam i czytam... Mam już ładny kawałek czasu, i powiem tak: za te pieniądze to choćby skały srały, nie trafi się lżejszy i mocniejszy. Malkontentom polecam poużywać zanim wyskrobie się absoluty o tym jak to jest on ch..wy. Operuję gwoli ścisłości rozmiarem 1000 z patykiem o cw do 9g - nie ma więc ciężko, ale ani minuta użytkowania mnie nie rozczarowała. Bardzo rozsądna pozycja za te pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Mam ten kołowrotek na oku i mam też pytanie czy rozmiar 1000 od 2000 różni się tylko głębokością szpuli czy też średnica szpuli w rozmiarze 2000 jest większa? Waga kołowrotków jest praktycznie ta sama, różnica to tylko 2g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Mam ten kołowrotek na oku i mam też pytanie czy rozmiar 1000 od 2000 różni się tylko głębokością szpuli czy też średnica szpuli w rozmiarze 2000 jest większa? Waga kołowrotków jest praktycznie ta sama, różnica to tylko 2g. Jak masz go na oku to zwróć uwagę na precyzję ustawienia hamulca. Wersja 1000/2000 ma jedną podkładkę (chyba węglową). Przy cienkich linkach jest mały zakres ustawień. W wersji 3000 jest już więcej podkładek i większa precyzja.Między innymi dlatego pozbyłem się tego modelu.Waga to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Jak masz go na oku to zwróć uwagę na precyzję ustawienia hamulca. Wersja 1000/2000 ma jedną podkładkę (chyba węglową). Przy cienkich linkach jest mały zakres ustawień. W wersji 3000 jest już więcej podkładek i większa precyzja.Między innymi dlatego pozbyłem się tego modelu.Waga to nie wszystko.Wiem, że waga to nie wszystko, ale do lekkiego zestawu pasuje też lekki kołowrotek z tą różnicą, że musi posiadać także precyzyjny hamulec. Skoro jest tak jak piszesz to odpuszczam temat i będę się rozglądał za czymś innym, tym bardziej, że nie mam okazji w sklepie na miejscu pokręcić i obejrzeć kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Ja do lekkiego zestawu używam 4000 a wrażenia z użytkowania napisałem wyżej.Do mnie małe kołowrotki w ogóle nie przemawiają, co innego lekkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Jak dla mnie kołowrotek badziewie, jak szybko kupiłem tak szybko sprzedałem.Tyrkotał, szumiał i wydawał dziwne dźwięki... nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Ryobi bez wad skonczylo sie kilka ladnych lat temu. Teraz niestety szumy,stuki,luzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 W ubiegłym roku kupiłem swojego pierwszego Slama w wielkości 4000 i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony płynnością pracy, spasowaniem itp. Po 5 dniach w Szwecji dałbym się za niego pokroić...ale 6 dnia zaczął szumieć. Potem dokupiłem 2 taki sam bo stwierdziłem, że ogólnie jest ok tylko łożysko w rolce do wymiany. Używałem 2 sztuk zamiennie kilka razy w roku, na wodzie stojącej i obydwa zaczęły lekko ząbkować. Równocześnie ten drugi zaczął niemiłosiernie szumieć więc wiosną tego roku kupiłem nowego stradica FB 4000 Do 200 zł (za używkę) można Slama kupić, ale lepszym wyjściem jest dołożyć i poszukać czegoś używanego z Shimano...na pewno posłuży dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Szum to ich wada fabryczna... Sprzedawca u którego kupowałem Slama, od razu polecił zakupić oliwę do smarowanie łożyska rolki.Tak też zrobiłem, ale na trzeszczenie i tyrkotanie wewnątrz kołowrotka niestety nie pomogło. Czym prędzej sprzedałem badziewiaka z Malezji czy z innego skośnookiego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 W końcu mogę coś napisać.Kołowrotek użytkuję niezbyt intensywnie od początku 2014 roku, tylko i wyłącznie z żyłką 0,16. Przynęty generalnie małe i bardzo małe choć na zawodach zdarza się pociągnąć jakąś nie za dużą boleniówkę. Do niedana spisywał się dobrze ale już wiem, że intensywny deszcz mu nie służy. Po 7 godzinach łowienia w deszcz na zawodach czuć wyraźnie zęby i to w sposób nawet dla mnie nieakceptowalny a ja jestem w stanie zaakceptować naprawdę wiele. Zobaczymy jak po czyszczeniu i smarowaniu ale na tą chwilę mam mieszane uczucia. Niestety po czyszczeniu i smarowaniu tylko niewielka poprawa.A więc stwierdzam, że drugi raz bym go nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Witam.Serwisowałem takiego ostatnio.W środku zero smaru,pełno startego aluminium .Kołowrotek ma 4 miesiące i już ząbkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 A tak się nim wszyscy zachwycali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 A czego spodziewacie się w młynku za 250 zł ? jakości tp, stelli ? coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Najważniejsze że Ryobi, Tytan i Tani 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Kręciłem tym młynkiem dzisiaj w sklepie, wrażenia trwałego to raczej nie robi , generalnie kręci dosyć dosyć , do grubszej orki raczej się nie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Moim zdaniem wart najwyżej stówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Witam.Może ktoś podać średnice koła przekładni w rozmiarze 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groch777 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Witam, lowie kolowrotkiem, ryobi slam 2000 od kilku miesięcy.U mnie działa bez zarzutu. Na okoniu sprawdził się rewelacyjnie. Poradził sobie z prylowem boleniowym 70+ bez żadnych problemów, hamulec płynny i precyzyjny jak na te pieniądze.Teraz obsługuje sandaczowe wzmagania i złego słowa o nim nie mogę powiedzieć.Opinia z jednego sezonu orki 5x w tygodniu. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi