wojciiech Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Niby znam rynek na wylot, a jakoś nie mogę obrać właściwego kierunku. Kij pod szczupaki.Woblery w zakresie 10-30 gram. Perch 8 sr i dr, Sting 12, Pike'i w rozmiarach 9 i 11 cm, Skinner 12, inne woblery w rozmiarze 8-12 cm.Poza tym - gumy 4 i 5 cali na główkach do 10 gram.Woblery również w trollu, w przelotach między miejscówkami.Pod Curado 201e7. Co istotne, raczej średni moduł. Żeby nie gubił ryb. No i w miarę normalnie cenowo. Mogą być i chrusty. Moje typy:- StC Triumph 66mhf- Batson cb66mh albo 70h- Fenwick 66m-f A Wy co byście wybrali?z góry dzięki za każdy głos w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) popatrz na lamiego excel xl 844 20lb naprawdę niezły(35gr pociągnie spokojnie) Edytowane 18 Grudnia 2013 przez pabik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Okuma black rock 7' 10-35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 gdyby cię interesował Triumph TRC60MF to mam na sprzedaż lub zamianę . stan i ewentualna cena co najmniej dobra , reszta na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Kuba, biorę pod uwagę Twoje przeżycia z okumą i nawet byłbym za, tylko ona mi się w ogóle nie zgrywa kolorystycznie z zielonym curado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Okuma black rock 7' 10-35grNie będę się powtarzał. Dobry kijek! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Wymień curado na SXa i pasuje.Dosć często łowię tym zestawem i jestem z kija bardzo zadowolony. Sporo walecznych ryb nim wytarmosiłem, cięzko o coś się przyczepić w tej cenie.Z lekkim multikiem - BCSem kij pozwala na dość lekkie łowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 No to chyba przeboleję ten brak zgrania kolorystycznego. A reszta budżetu na ponton. Co do ciekawych chruściaków, dziś przyszedł do mnie z bassa savage gear mpp jerkbait 6' do 75 gram. Na sucho prezentuje się b.dobrze. Zobaczymy co pokaże w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Porób fotki, jakiś opis może? Niech się baza powiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Fenwick 66MF podobnie jak 70 jest troszkę niedoszacowany, nawet bardziej niż troszkę Myślę, że chłopaki dobrze radzą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) No dobra chyba mnie namówiliście na tę Okumę. Kuba, mpp opiszę po świętach, sympatyczna jerkówka się zapowiada. Podziękowania za wszelkie opinie! Edytowane 18 Grudnia 2013 przez wojciiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) No to chyba przeboleję ten brak zgrania kolorystycznego. A reszta budżetu na ponton. Co do ciekawych chruściaków, dziś przyszedł do mnie z bassa savage gear mpp jerkbait 6' do 75 gram. Na sucho prezentuje się b.dobrze. Zobaczymy co pokaże w maju.Jakby jednak ból był zbyt dokuczliwy ,to mam leżącego odłogiem w śmiesznej, gwiazdkowej cenie chodzi oczywiście o Revo. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 hehe ile ten gwiazdkowy prezent wyceniasz dąbek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasSdl Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Okuma black rock 7' 10-35gOdświeżenie tematu bo nie chcę zakładać nowego.Nada się ten kijek do łowienia z brzegu? Wisła, Bug itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Brodzić raczej nie będziesz bo to duże rzeki , nurt mógłby Cie porwać . Krótki kijek panie , za krótki . Jest wersja 2.7m o podobnym gramażu.O prosze np. tutaj http://jerkbait.pl/topic/33794-sprzedam-daiwa-bradia-3000okuma-black-rock-275-10-35/ Edytowane 12 Stycznia 2014 przez meth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasSdl Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Właśnie tak mi się wydawało że będzie przy krótko. Jest 2,7 ten Black Rock ale wydaje mi się, że to spin. Cast ma dwie wersje 5-25 i 10-35 oba 7'. Jakaś propozycja co zamiast tego w podobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Napisz ile możesz wydać pieniażków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasSdl Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Pi razy oko 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Jest Okuma Black Rock 2.75 5/25gr .Czy to dobry kij?Mam wersje 2,13 10/35gr i 2,18 5/25gr . Bardzo dobre kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasSdl Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgadza się jest, tylko jaki uchwyt pod kołowrotek ma? Wydaje mi się że pod spina a nie pod multi. Co do ciężaru wyrzutowego to zdecydowanie 10-35 lub nawet 40. Gdyby ta wersja cast była dłuższa to nawet bym się nie zastanawiał a tak mam wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tik_tak275 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Jak byś dołożył do 320 zł to teraz są przeceny na wędki Dragon Guide Select i Team Dragon.Z serii Guide Select są:- Carina cast 230/28-Mutant cast 198/25-Bandit cast 230/25-Buster cast 213/28 Z Team Dragon:-TD 245/21-TD 230/18-TD 230/25-TD 230/35 Guidy to dobre kije w tej cenie,wersje do 28gr. można przeciążyć do 40 gr spokojnie a nawet do 45,więc mają spory zapas mocy i dobrze się ładują już od 10gr.Mam wersję 213/28gr i wiem co piszę. Miałem jeszcze TD 240/42 i to był też bardzo dobry kij ale miał trochę mało mocy w dolniku i był bardziej delikatny od tego GS do 28. Jest jeszcze inna ewentualność są jeszcze kije Robinsona Diaflex'a Pro Cast 10-28 gr. za 199zł jest to bardzo dobra propozycja,co prawda nie mam tej serii w cast'cie ale mam w spinnie i jest to zaje..... kij na szczupaki i sandacze,co do wykonania tej serii to nie można się do niczego przyczepić,jest bardzo starannie wykonana i na markowych komponentach uchwyt jaki i przelotki są Made by Fuji.W tej cenie niczego lepszego nie znajdziesz.(Sam przymierzam się do kupna diaflex'a w cast'ie do 58 gr. ).W diaflex'ach masz jeszcze możliwość przedłużenia gwarancji do 10 lat.(za darmo). Pozdrawiam jak będziesz miał jakieś pytania to pisz.Życzę powodzenia w kupnie kijaszka. Edytowane 12 Stycznia 2014 przez tik_tak275 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Może dragon destiny cast 2 40m 10-42g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasSdl Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ten Robinson kosztuje prawie 500zł w sumie tak samo jak Dragony. Destiny Dragona nie mogę znaleźć w żadnym sklepie internetowym.Może zna ktoś godny polecenia sklep w Warszawie? W sumie to nie ma to jak pomacać coś przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tik_tak275 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Musicie szukać wszystkich wedek które wymieniłem na allegro.plTam są GS' Y i TD jak i Diaflex'y. Pozdrawiam. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez tik_tak275 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bNd Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Cześć wszystkim, szukam jakiś castingowych zestawów na sandacza i szczupaka, jestem pewny co do multika, wybrałem VIENTO HD który będzie przy każdym ze zestawów.Chcę się przerzucić z klasycznych kołowrotków na multiplikatory z tego względu że łowie jedną ręką i system twitchin bar ułatwi mi znacznie prowadzenie przynęty.Potrzebuje jakiejś szczupakówki 10-30/35g znalazłem taki sprzęt: BAITCAST DAIWA PROREX XR VERTICAL 180/14-35g i wydaje mi się optymalny na lekkie przynęty i jigowanie nie za bardzo wiem jednak jaki kij wybrać na sandacza, obecnie posiadam Mikado zander do 22g jednak ten model w wersji baitcast nie występuje, i nie wiem na co zwrócić uwagę, żeby to było równie sztywne i czułe z szybką akcją. Po zatym mam też chęć sobie pojerkować, lub porzucać większymi gumami czy sweeperami a na tym kompletnie nie mam doświadczenia czy jest różnica pomiędzy kijem 40-90g a 50-120g i na czym się skupić.Mam dość spory budżet z tego względu że, mam zamiar sprzedać to co udało mi się do tej pory zgromadzić i chciałbym jak najlepiej zainwestować te pieniążki Proszę was o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi