tomi78 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) W zasadzie plan wykonany .W lutym NZ zaliczona potem miała być Norwegia ale ekipa się sypnęła ,sumki dopisały i to bardziej niż by mi się marzyło .Papua rozwaliła system bo nie spodziewałem się takiej rzeźni ,ogólnie rok bardzo udany .Plany na przyszły rok już są zobaczymy co z tego wyjdzie . Edytowane 28 Grudnia 2014 przez tomi78 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 mnie się nie udało niestety pojechać na stalki, ale nie ma tego złego. 7-go przenoszę sie do Kanady na dłużej ( być może na stałe) wiec w 2015 bedzie łatwiej :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Miałem muchówkę w ręku dosłownie kilka razy w tym roku. Ale udało mi się złowić pierwszego muchowego łososia i ustanowić nowy PB lipienia. Plan na 2015 zaprzyjaźnić się z DH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ten sezon był bardzo dziwny.Dziesiątki godzin spędzone na mieleniu wody za łosiem i trotkami i w zasadzie bez wyników.Ocean w tym sezonie straszył martwotą.Początek sezonu niezły, potok 63, pojedyncze bassy. Później Szwecja, która obdarzyła ładnym potokiem, kilkoma zgrabnymi lipkami i co najważniejsze możliwością wciśnięcia przycisku RESET.Od powrotu z SE ryby morskie gdzieś wywiało, salmonidy było widać ale nikt nie był w stanie ich złowić. Plany na 2015?Odpuścić wyjazdy i skoncentrować się na lokalnych rybach.Mullet, rzeczne pstrągi, łosoś i nocne trocie.Bassy odpuszczam, chyba ze będą newsy że woda się gotuje. W tym roku zbyt wiele czasu im poświęciłem i za mało z tego wniknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Cześć!Bez okazów,ale sezon udany.Łupawa,Bóbr,dorzecze Gwdy,skandynawskie kierunki - zrealizowane.Refleksje w blogowych wpisach.Przyszły rok zaplanowany w dużej części,w tym także pobyt w lapońskiej samotni.Co ciekawe właśnie dziś,gdy odnawiamy "planowy" wątek otrzymałem za pośrednictwem Grzesia zdjęcie od naszego Gospodarza Vikinga.Ot,pstryknął telefonem i przesłał dla podtrzymania fajnych relacji Tak dziś rano wyglądała nasza oddalona o tysiące kilometrów zmrożona do - 27 stopni Arkadia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Plany na 2015?Odpuścić wyjazdy i skoncentrować się na lokalnych rybach. A ja właśnie chcialbym do Szwecji (bo blisko ew Słowenia bo chyba jeszcze bliżej). Może bym w końcu tyłek ruszył - tegoroczną Szwecję szczupakową musiałem odpuścić bo plany zawodowe powiodły do Polski dość nieoczekiwanie.Poza tym dalej Białka i Czarny Dunajec bo tam najbardziej odpoczywam. San i Dunajec rybniejsze ale tłok niewspółmierny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 A ja mam w planie, na przyszły sezon złowić łososia, nie jednego w tym sezonie, jednego dnia trafiłem dwie rybki i dwie ze mną wygrały i to w ostatni dzień przed wyjazdem na urlop..grrryyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Plany na przyszły rok wielkie i ambitne! Tak bardzo, że póki co nie chcę zapeszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Podobnie jak u Kuby, moj sezon byl dziwny i za sprawa rodzinno-zawodowych czynnikow- krotki.Tarpony w maju daly mi do zrozumienia ze jeszcze duzo do zrobienia, pozniej dzialo sie niewiele az do konca pazdziernika, lososie sobie odpuscilem by zrealizowac inne marzenie. Udalo sie! Pierwszy musky na muche i personal best 117 ( jeden cal dluzszy od tego ktorego zlowilem 3 dni wczesniej na jerka) Plany na 2015 to napewno staloglowe wiosna, pozniej esoxy i chyba jakies tropiki(z rodzina ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 fajowa fotka :-)ryba konkretna. widze że mamy casio forrestery :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Mam ten zegarek juz 12 lat, nic specjalnego ale sluzy. Krzysiek, w ktorej czesci Kanady myslisz sie zadomowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) wyboru nie mam. alberta, bo tam dostałem prace. do BC 12h autem :-) Edytowane 29 Grudnia 2014 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Pieknie, muchowka w rece caly czas. Tak jak piszesz do BC nie daleko a lokalnych wod z szczupakami i duzymi trociami jeziorowymi tez niemalo. Moze sie w koncu wybiore do tej Kanady na ryby jak bedzie z kim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 no , jak już bedę na kontynencie to być może da Bóg się spotkac. tym bardziej że jestem Ci winien szkalnke lub dwie :-) ps.mam takiego samego casio, też juz parę lat i też sobie chwalę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi