Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wracając do głównego tematu:

http://jerkbait.pl/topic/31419-drobna-korekta/

Pozwoliłem sobie przypomnieć mój wniosek. Zdania nie zmieniłem, nadal uważam, że autor wątku powinien mieć regulaminowe narzędzie do dbania oto, by zapanować nad czasem nadpobudliwymi userami. Prawo, nie obowiązek. To mam nadzieję w rozsądnym czasie pozwoli na zmniejszenie okłódkowanych wątków.

Choćby jako czasowy eksperyment, dla sprawdzenia poprawności działania tak zmienionego regulaminu.

Tutaj mamy jasność na forum - od moderacji są moderatorzy i tak pozostanie. 

Pozdrawiam

Remek

• 0

ja proponuje wprowadzenie testu na inteligencje i podstaw komunikacji, celem jest zmniejszona ilosc  [ bardzo proszę bez takich epitetów ]  meldujacych sie na portalu http://jerkbait.pl/topic/32941-jakie-modele-wobków-na-sandacza/?p=1359526

Oj Pitt :) najważniejsze, że Ty mimo, jak odczuwam frustracji, pomagasz początkującym i szukającym. Dzięki! Testu nie będzie ... bo mógłbym nie zdać :)

• 0

Postulowałem kiedyś stworzenie wątku, czy działu z testami, gdzie każdy mógłby wrzucić krótki opis wędki (uwzględniając linkę i kołowrotek), w jakich warunkach, z jakimi przynętami/rybami i jak sobie radzi, dać kilka zdjęć poglądowych na ugięcie, ale nie było odzewu. Rodbuilderów i użytkowników przybyło nam od tamtego czasu, więc może warto odświeżyć koncept. Jerkbait jest największym skupiskiem polskojęzycznych posiadaczy klasowego sprzętu wędkarskiego i zawsze czytając rozstrzelone informacje w różnych wątkach, czułem pewien niedosyt. Sam rozpocząłbym taki wątek, ale gdzie mi tam w moich gumofilcach... :rolleyes:

Czyli jak rozumiem to byłby dział gdzie userzy w określonej formie wrzucaliby testy swojego sprzętu. Userzy mogliby komentować. Ciekawy pomysł!

• 0

A ja jestem za tym, aby w dziale "Wieści znad wody" w wątkach stricte służących do pochwalenia się złowionymi okazami np. szczupaki 2013, bolenie 2013, sandacze 2013 itd. było można umieszczać jedynie fotki złowionych ryb, bez tych gratulacji, gratek itd..

Czasami, żeby sobie fotki z okazałymi rybkami pooglądać trzeba się przedzierać przez dziesiątki postów typu gratki.

Ewentualnie mógłby powstać dodatkowy dział "Okazy naszych forumowiczów" i tam winny wylądować wątki szczupaki 2013, bolenie 2013, sandacze 2013 itd.

A dział "wieści znad wody" nadal służyłby do wymiany spostrzeżeń, wieści znad konkretnej wody co do miejsc, łowionych gatunków, przynęt itd.

P.S.

Oczywiście w nowo powstałym dziale "Okazy naszych forumowiczów", czy jakby on tam się miał nazywać - byłby zakaz gratkowania, tylko posty z fotkami ryb :)

A gdyby to była GALERIA - ryby 2014 roku? Wtedy user mógłby tam wrzucić swoją rybę  a inni mogliby komentować ale to już na innym poziomie. Ale tutaj trzeba się chwilę zastanowić.

• 0

Moim zdaniem najlepszym dla rozwoju społeczności via algorytmów google i poprawnej polszczyzny, banalne, ale jasne i czytelne "wpólne wypady na ryby" :)

Edytowane przez Sławek.Sobolewski

• 0

Pytanie, czy forumowicz jest zainteresowany spotkaniem z kimś, kto namiarów przez wyszukiwarkę google szuka, tj z osobą spoza forum, a o której nic nie wie ;)

A co oznacza "wpólne", regionalizm jakiś? :P Często bywam w Olsztynie, ale jeszcze nie słyszałem...

Edytowane przez Dienekes

• 0

Myślę, że 3/4 nowych na forum znajduje interesujące ich informację w wyszukiwarkach po czym zaczyna zgłębiać forum i utożsamia się z tym  miejscem stając się forumowiczem. Nowy nie musi oznaczać "gorszy". Ogólnie mówiąc dla rozwoju każdej społeczności skupiającej się w sieci ważne jest aby wszystkie informacje były mocno widoczne w google :) Wspólne? dla kolorytu i brzmienia ale podkreślające otwartość społeczności, to co tutaj robimy, tworzymy jest w pewien sposób wspólne.

Pozdrawiam

• 0

Piłem do tego, że w dobie przerabiania tła na fotkach, czy wręcz zaniechania publikacji własnych zdjęć z rybami, taki "nowy" ma marne szanse na umówienie się z kimś z forum, wchodząc tu z ulicy, tj. przez google. Rzecz jasna "nowy" nie oznacza gorszy, ale aby w pełni funkcjonować w danej społeczności, trzeba być jej członkiem i zapracować na zaufanie, a nie harpią, która w sieci czeka, aż ktoś poda jej rybę/ miejscówkę na tacy. Łatwość wyszukiwania tego tematu, nie ma więc, moim zdaniem, jakiegokolwiek znaczenia. Ba, powiem więcej, nawet lepiej, gdy użytkownik będzie musiał poznać forum, ale wiedzieć, co kryje się pod tym, lub tamtym hasłem.

I pytałem o "wpólne", nie o "wspólne". Taki żarcik, w kontekście "poprawnej polszczyzny", wiesz ;)

• 0

Swoją drogą w dobie wycinania tła ze zdjęć nikt nie będzie zainteresowany żeby zdradzać na publicznym forum tajne miejsca, a już z całą pewnością nie zaprosi tam "wpólnych" znajomych z jerkbait ;) o to bym się nie matwił.

• 0

Nie wiem czy naturalna koleją rzeczy , prócz tych na siłę wymyślanych , nie byłoby pojawienie się działu pod tytułem ,  Product Reviev , albo podobnie .. Kilka rzeczy dziś rozproszonych po katach , by w jedno scalił , a może by i co zabrzęczało .. :)

• Like 2

• 0

Nie jestem jedynym, który jest pod wrażeniem złożoności tej opcji i liczby możliwości, jakie ze sobą niesie. To, czy społeczność je wykorzysta, to zupełnie inna kwestia. Nie mniej jednak, w nadchodzącym sezonie dam jej szansę, choć dotychczas uznawałem ją za zbędną ;)