Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A gdyby to była GALERIA - ryby 2014 roku? Wtedy user mógłby tam wrzucić swoją rybę  a inni mogliby komentować ale to już na innym poziomie. Ale tutaj trzeba się chwilę zastanowić.

Nie wiem czy dobrze to rozumiem. Powstałaby ogólna kategoria "ryby 2013 roku" w galerii bez podziały na gatunki i każdy user mógłby tam wrzucać fotki z rybami?

Każdy mógłby dopisywać komentarze do każdej z fotek, tak jak ma to teraz miejsce w galerii wyróżnionych userów (fotografików)?

• 0

bardzo sie ciesze, ze ten pomysl doczekal sie realizacji, dzieki temu kalendarz nie bedzie 'lezal' odlogiem :)

Super Pitt! Mam nadzieję, że będzie się zapełniał :) Mamy jeszcze kilka ładnych opcji do uruchomienia więc ... piszcie a zobaczę co się da zrobić. Na razie proszę o wyrzucanie z siebie z założeniem "NO LIMITS".

pozdrawiam

Remek

• 0

Nie wiem czy dobrze to rozumiem. Powstałaby ogólna kategoria "ryby 2013 roku" w galerii bez podziały na gatunki i każdy user mógłby tam wrzucać fotki z rybami?

Każdy mógłby dopisywać komentarze do każdej z fotek, tak jak ma to teraz miejsce w galerii wyróżnionych userów (fotografików)?

Raczej myślałem o jednej galerii - Ryby 2014 roku. Nie robiłbym kategorii typu - klenie, szczupaki itd. bo będzie tego sporo a niektóre gatunki są mało popularne. Po prostu ... tam wrzucamy "okazy" z 2014r. Ewentualnie by lepiej się przeszukiwało można tagować zdjęcia - kleń, szczupak itd.

• 0

Nie wiem czy naturalna koleją rzeczy , prócz tych na siłę wymyślanych , nie byłoby pojawienie się działu pod tytułem ,  Product Reviev , albo podobnie .. Kilka rzeczy dziś rozproszonych po katach , by w jedno scalił , a może by i co zabrzęczało .. :)

Fajne! Pomyślimy. Dam znać. Jak byś to Sławku widział? Gdyby nie było ograniczeń :)

• 0

Po okresie burzy i naporu zwykle przychodzi spokój . Portal się bardzo dobrze w środowisku przyjął , ma całkiem niezła renomę , jest też opiniotwórczy . Kwitnie bujnie kryptoreklama , nieoficjalne poradnictwo sprzętowe , bo wiele osób takiej wiedzy potrzebuje i poszukuje . Dział Kupuj z głową , czy Ze sklepowej półki , albo jeszcze jakoś inaczej , to moim zdaniem oczywista oczywistość , która być może nawet pozwoli coś  portalowi zdyskontować .. :)

• Like 1

• 0

Raczej myślałem o jednej galerii - Ryby 2014 roku. Nie robiłbym kategorii typu - klenie, szczupaki itd. bo będzie tego sporo a niektóre gatunki są mało popularne. Po prostu ... tam wrzucamy "okazy" z 2014r. Ewentualnie by lepiej się przeszukiwało można tagować zdjęcia - kleń, szczupak itd.

Nie pozostaje mi nic innego tylko być za :)

• 0

Po okresie burzy i naporu zwykle przychodzi spokój . Portal się bardzo dobrze w środowisku przyjął , ma całkiem niezła renomę , jest też opiniotwórczy . Kwitnie bujnie kryptoreklama , nieoficjalne poradnictwo sprzętowe , bo wiele osób takiej wiedzy potrzebuje i poszukuje . Dział Kupuj z głową , czy Ze sklepowej półki , albo jeszcze jakoś inaczej , to moim zdaniem oczywista oczywistość , która być może nawet pozwoli coś  portalowi zdyskontować .. :)

Szanowny imienniku kusisz smoka :unsure:

• 0

(...) Postulowałem kiedyś stworzenie wątku, czy działu z testami, gdzie każdy mógłby wrzucić krótki opis wędki (uwzględniając linkę i kołowrotek), w jakich warunkach, z jakimi przynętami/rybami i jak sobie radzi, dać kilka zdjęć poglądowych na ugięcie, ale nie było odzewu. Rodbuilderów i użytkowników przybyło nam od tamtego czasu, więc może warto odświeżyć koncept. (...)

Pozdrawiam

Grzesiek

Czyli jak rozumiem to byłby dział gdzie userzy w określonej formie wrzucaliby testy swojego sprzętu. Userzy mogliby komentować. Ciekawy pomysł!

Remek, dokładnie o to mi chodzi. Jerkbaitowicze mają w szafach, na nich i za nimi ogrom dobrego sprzętu. Trzeba zachęcić, by każdy coś od siebie dał. Można przyjąć jakiś klucz, według którego zdjęcia poglądowe i "test" by były przygotowane, żeby te subiektywne opisy nieco do siebie przybliżyć.

Nie chodzi mi tu o coś na kształt artykułów (duża forma, więcej pracy, mniej chętnych) i typowych testów (takie rzeczy już są, mają zasadniczą wadę - nigdy nie będą obiektywne i nie każdy czuje się dostatecznie 'pro', by tak publikować), a myślę raczej o opisie zahaczającym o używane przynęty, sposoby prowadzenia, rodzaje łowisk, łowione ryby.

Myślę, że to jest pole do dużego i pozytywnego ruchu na stronie oraz merytorycznych postów, bo automatycznie będzie generowało dyskusję o tym, o czym dyskusji moim zdaniem brakuje. O łowieniu ryb.  :rolleyes:  Pozostając świetną bazą do rozwijania tematów i porównywania sprzętu dla szukających porad i sprzętu dla siebie. Cieszę się, że pomysł się podoba. ^_^

Pozdrawiam

Grzesiek

• Like 3

• 0

uwazam, ze te 'testy' powinny byc w jednym standardzie zarowno pod wzgledem zawartosci jak i szatay graficznej, podobnie jak na TT, to bardzo ulatwi porownanie userom jak i napisanie autorowi

przy okazji odswieze pomysl z kilkuletnim stazem - katalog przynet, ktory jezeli dojdzie do powstania, powinien miec takze jeden template dla wszystkich

• Like 4

• 0

uwazam, ze te 'testy' powinny byc w jednym standardzie zarowno pod wzgledem zawartosci jak i szatay graficznej, podobnie jak na TT, to bardzo ulatwi porownanie userom jak i napisanie autorowi

przy okazji odswieze pomysl z kilkuletnim stazem - katalog przynet, ktory jezeli dojdzie do powstania, powinien miec takze jeden template dla wszystkich

Pitt, stworzysz podstawowy szablon opisu dla przynęt? Czyli parametry, które powinny być w bazie. Podeślesz propozycję?

• 0

Pitt, dokładnie to miałem na myśli pisząc o "kluczu", wg którego każdy teścik miał by powstawać.

Czytelnie, szybko, łatwo i przyjemnie, a zupełnie niechcący również owocnie. :)

Przygotowałbyś taki szablon dla kołowrotków i multików? Myślę, że insipracją może być baza mutlików (xls) w dziale Baitcasting.