Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

informacja jak najbardziej porzadana i sensowna, mysle tom, ze przy przynetach tonacych to glebokosc pracy zalezy od naszej cierpliwosci i uciagu - jezeli lowimy w rzece, natomiast przy plywajacych zalezy od dlugosci dyszla, uciagu, grubosci linku itd ... dlatego wydaje mi sie, ze jako informacja standardowa to mogloby byc ciut za duzo, ale jest opis, ktory kazdy moze i powinien uzuplenic indywidualnie ;)

• 0

A ja mam pomysł jak usprawnić system powiadomień na temat aktywności w subskrybowanych forach. O ile nie znalazłem żadnego dodatku dla IP.Board który realizowałby powiadomień puch, o tyle podpięcie RSS-a pod każdy dział forum nie powinno już stanowić problemu. To szybsza i czytelniejsze forma niż powiadomienia via email. Dodatkowo generuje mniejszy ruch i obciążenie serwera niż emaile.

No i nie ma ograniczeń co do platform systemowych, na każdą istnieją czytniki RSS.

Pozdrawiam, Piotrek.

• 0

A ja mam pomysł jak usprawnić system powiadomień na temat aktywności w subskrybowanych forach. O ile nie znalazłem żadnego dodatku dla IP.Board który realizowałby powiadomień puch, o tyle podpięcie RSS-a pod każdy dział forum nie powinno już stanowić problemu. To szybsza i czytelniejsze forma niż powiadomienia via email. Dodatkowo generuje mniejszy ruch i obciążenie serwera niż emaile.

No i nie ma ograniczeń co do platform systemowych, na każdą istnieją czytniki RSS.

Pozdrawiam, Piotrek.

Zarejestrowałem. Wydawało mi się, że RSSy są wszędzie .... :) a rzeczywiście podpięte są tylko do niektórych działów. Do zrobienia po Świętach.

• Like 1

• 0

Powiadomienia to juz indywidualna sprawa zainteresowanych by je otrzymywali. Twoja praca Remku to tylko podpięcie RSS pod pozostałe fora. W tej chwili kanały RSS działają nie na wszystkich forach.

Edit: Dzięki;)

Edytowane przez PiECIA

• 0

Do testów przynęt, można obowiązkowo dodawać filmiki jak pracują. Najlepszy opis nie zastąpi tego co ,,oczy" zobaczą.

Wiadomo - super! Na razie zróbmy pierwszy krok. Wideo .... to już wymaga sporej motywacji by to sfilmować. Mnie chodzi o szybki efekt i łatwy do osiągnięcia.

• 0

Kiedyś jak kolekcjonowałem obuwie Air Jordan , na forum chłopaki chwalili się swoimi kolekcjami. Może zrobilibyśmy też taki temat odnośnie sprzętu wędkarskiego , zawsze istnieje możliwość porozmawiania na temat sprzętu , jak pracuje , eksploatuje, z czym to się je itd.

• 0

Wiadomo - super! Na razie zróbmy pierwszy krok. Wideo .... to już wymaga sporej motywacji by to sfilmować. Mnie chodzi o szybki efekt i łatwy do osiągnięcia.

Czy ja wiem czy to wymaga więcej motywacji niż do zrobienia kilku fajnych zdjęć woblera czy gumy??? :) Teraz prawie każdy porusza się z jakimś sprzętem foto/wideo, więc co za problem nad wodą pobawić się przynętą i aparatem/telefonem/itp. :)

• 0

Kiedyś jak kolekcjonowałem obuwie Air Jordan , na forum chłopaki chwalili się swoimi kolekcjami. Może zrobilibyśmy też taki temat odnośnie sprzętu wędkarskiego , zawsze istnieje możliwość porozmawiania na temat sprzętu , jak pracuje , eksploatuje, z czym to się je itd.

Poczkajcie, poczekajcie ... bo na razie ... wziąłem się za robotę i coś tam robię :)