Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

przykładowy tekst:

przedmiot: obrotówka marki X

zepsuło się: odpadła odblaskowa naklejka

czas użytkowania: 10 godzin

warunki: rzeka Odra

Dla "przejrzystości" proponuję, aby w wątku nie można było komentować, a jedynie podawać swoje "awarie", każdy kto skorzysta z zestawienia będzie miał świadomość, że sprzęt który chce kupić może (ale nie musi) zepsuć się w danych warunkach ..... przy czym, jeżeli to samo "padnie" u 10-20-100 forumowiczów, to już będzie o czymś świadczyć :)

Nie rozumiemy się :( Powiedz, gdzie w proponowanym przez mnie schemacie widzisz pole do reklamy? Właśnie dlatego chciałem skupić się tylko na czterech elementach, aby nikt nie dopisywał nic "nie na temat" ..... a na podstawie opisanej awarii każdy czytający mógłby sam zadecydować, czy to "coś" jest dla niego przydatne czy nie.....

Edytowane przez bjpol

• 0

Już się rozumiemy, zwyczajnie założyłem, że przykładowy tekst, to przykładowy tekst, nie ramka, w którą trzeba się z oceną wpisać. ;)

Nie potrafię sobie tego jakoś na j.pl, słynącego z wolności dyskusji umiejscowić, ale dopuszczam możliwość realizacji, ramka to w końcu ramka, z ramką się nie dyskutuje, można się co najwyżej zapoznać, kto wie, może się przyjmie. ;)

• 0

Dobra, poddaję się, to już wygląda na manię prześladowczą :(  .... a po co ktoś miałby pisać bzdury? Ile osób na tym forum tylko patrzy, aby napisać jakieś podłe kalumnie? ;) Jestem przekonany, że zdecydowana większość pisałaby prawdę, bo gdyby chciała to i teraz ma masę możliwości, aby wypowiedzieć się w poszczególnych wątkach ..... i jakoś nikt (lub prawie nikt) tego z premedytacją nie robi.

.... chodziło tylko o zebranie wszystkiego w jednym miejscu :)

ps. a kto niby miałby odpowiadać na wpisy o usterkach? Rzecznicy prasowi Shimano lub innej firmy? ..... ktoś tu przesadza

• 0

Dobra, poddaję się, to już wygląda na manię prześladowczą :(  .... a po co ktoś miałby pisać bzdury? Ile osób na tym forum tylko patrzy, aby napisać jakieś podłe kalumnie? ;) Jestem przekonany, że zdecydowana większość pisałaby prawdę,

Zgadza się. jednak to mniejszość powoduje ferment od którego zaczyna się piana większości. Bycie negatywnym nie wymaga żadnego wysiłku. Pisanie dobrych słów o marnym produkcie, to wysiłek intelektualny. 

• 0

Temat wątku urodzinowego był już tu poruszony na poczatku tematu,dalej niestety co dzień powstają nowe watki z życzeniami .Myślę że ktoś z kolegów moderatorów mógłby to zagarnąć w jedną całość pod jakimś uniwersalnym tytułem. Wprawdzie dotyczy to działu cafe,ale jakiś porądek mógłby być w tym naszym "hydeparku" ;) Proponował bym nawet "podpiąć" ten temat żeby był widoczny dla wszystkich :)

• Like 4

• 0

Temat wątku urodzinowego był już tu poruszony na poczatku tematu,dalej niestety co dzień powstają nowe watki z życzeniami .Myślę że ktoś z kolegów moderatorów mógłby to zagarnąć w jedną całość pod jakimś uniwersalnym tytułem. Wprawdzie dotyczy to działu cafe,ale jakiś porądek mógłby być w tym naszym "hydeparku" ;) Proponował bym nawet "podpiąć" ten temat żeby był widoczny dla wszystkich :)

Mówisz i masz

http://jerkbait.pl/topic/23327-urodziny-z%C5%82%C3%B3%C5%BC-%C5%BCyczenia/page-17#entry1379646

• Like 1

• 0

Często przeglądam forum przez "Tapatalk" ,czy można by było podzielić artykuły na działy tak jak ma to miejsce na www. Udostępnienie blogów na apke też by się przydało

Nie wiem czy w ogóle są takie możliwości - z tego co się orientuję ... chyba niestety nie.

• 0

Pomysł nie jest nowy i już kilkakrotnie był wałkowany....

Może stworzyć możliwość "pożegnania" tak jak jest w dobrym tonie powitanie na forum.

Pozostawianie martwego konta, pewnie poprawia statystyki ale jest także takim słabym zachowaniem ze strony forum, które uważa się za silnie niezależne...

Edytowane przez Rheinangler

• 0

Też podnosiłem ten problem.

Powinno się zamykać martwe konta ; wiele forów tak robi.

Administracja ma przecież możliwości zrobić to w sposób elegancki. Można przedtem ogłosić zamiar publicznie a nawet wysłać maila z prośbą o potwierdzenie chęci uczestnictwa w forum.

Nie wydaje mi się żeby to było niegrzeczne lub niemoralne. Sam jestem zarejestrowany w różnych miejscach gdzie nigdy nie zaglądam i już dawno zapomniałem że jestem zarejestrowany. Gdyby przysłali mi takiego maila to albo bym się reaktywował albo grzecznie zrezygnował , ale na pewno bym się nie pogniewał.

• 0

Zastanawiam się nad reklamą i kryptoreklamą, i obroną (ochroną) przed nimi, o czym wyżej piszecie, a przynajmniej tak to zrozumiałem. Czy pisanie o produktach różnych firm na takim akurat forum należy traktować jako nachalną reklamę? Oczywiście dużo zależy od tonu wypowiedzi.

Nie lepszym rozwiązaniem byłaby konieczność napisania artykułu przez producenta np woblerów, główek, wędek etc? W takim artykule może zachwalać swoje produkty, może wrzucić jakieś zdjęcia itd. Dobry produkt sam się obroni, a jak będzie to kicha to artykuł będzie wisiał, a pod nim komentarze użytkowników. W przypadku, kiedy produkt będzie można o kant dupy rozbić wystarczą wypowiedzi kilku szanowanych forowiczów i sprawa będzie prosta czy kupować czy nie.

Nie wiem jaka jest polityka portalu i czy za opublikowanie takiego artykułu pobierana byłaby jakaś kasa czy nie - to już nie moją decyzja.

Wydaje mi się, że to dość proste rozwiązanie "problemu".

• 0

pitt, zgadza się.

Z drugiej strony jeżeli widzę "tekst sponsorowany" to w zasadzie od razu wyrabiam sobie pogląd i nie traktuję tego jako niezależnego testu. 

Za przykład mogą służyć artykuły Baloo i Andrzeja Lipińskiego - wszyscy wiedzą, że ten drugi sprzedaje woblery, artykuły były (a właściwie są) fantastyczne i dalej wiszą na portalu. Moje pudła są pełne jego przynęt i w zasadzie mogę, z czystym sumieniem, polecać woblery od Huntera - czy to co napisałem jest traktowane jako (krypto)reklama? Jeżeli tak to dobrze, bo taki miałem zamiar, na te woblery złowiłem bardzo dużo ryb więc wyrobiłem sobie zdanie. Jeżeli mamy promować na tym portalu dobre rzeczy to Huntery właśnie takie są. 

Wolę taką formę wypowiedzi jaką zastosowałem powyżej niż zabawę w jakieś podchody.

Zakładając, że robiłbym np woblery szczupakowe, napisałbym o tym artykuł.

1) Wstęp - jak zaczęła się przygoda

2) Jak zdobywałem doświadczenie w łowieniu szczupaków i jak to się przełożyło na konstrukcję przynęt.

3) Gdzie łowię.

4) Jak łowię.

5) Fotki, fotki i fotki poprzeplatane z tymi powyższymi

6) Gdzie i za ile kupić

Artykuł sponsorowany

Link do tematu na forum, żeby każdy mógł skomentować.

Z drugiej strony, tak jak piszesz, że miecz obosieczny, można ciąć takie posty i wysyłać w otchłań niebytu. Tylko nie wiem czy to się chce adminom czy nie... to już do nich pytanie.

Takie rzeczy to życie zawsze zweryfikuje :).

pzdr

• 0

Mamy taka mala oddolna akcje"daj 2 zycie woblerkowi" skierowana do starszych dla młodych 1)prozba do posiadaczy zniszczonych woblerkow o oddanie młodym bardziej potrzebującym.......2)prozba do tworcow o pomoc w naprawieniu wobkow.......3)prozba do MODERATOROW.......o..pomoc medialna :)prosze  piszcie co sadzicie ......

• Like 1

• 0

Z mojej strony dwie sprawy.

Miałem już tutaj 3 złote gwiazdki - stopień porucznika - i ktoś mi je odebrał. ;)

Druga sprawa już na poważnie, to daty przy postach np "Napisano 23 styczeń 2014 "

Z tego co mi wiadomo, to każdy miesiąc występuje tylko raz w roku, a nie 23, 10, 17 czy obojetnie ile.

Jeśli dobrze myślę, powinno być napisane 23 stycznia, 2 lutego, 18 listopada itd...

Mnie osobiście trochę to razi w oczy, niby mało istotny szczegół, ale jednak.

• 0

Z mojej strony dwie sprawy.

Miałem już tutaj 3 złote gwiazdki - stopień porucznika - i ktoś mi je odebrał. ;)

Druga sprawa już na poważnie, to daty przy postach np "Napisano 23 styczeń 2014 "

Z tego co mi wiadomo, to każdy miesiąc występuje tylko raz w roku, a nie 23, 10, 17 czy obojetnie ile.

Jeśli dobrze myślę, powinno być napisane 23 stycznia, 2 lutego, 18 listopada itd...

Mnie osobiście trochę to razi w oczy, niby mało istotny szczegół, ale jednak.

niektóre tematy są z kilku lat ;)